Öne Çıkanlar GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ Bursa Yıldırımspor BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ

Bu haber kez okundu.

‘İşveren Desteklenmeli’

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yeni asgari ücretin, çalışanın alım gücünün enflasyonun üzerinde bir refah artışı ile korunmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, işverenin de ayakta durması için devlet desteğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek,  “Hükümetten temennimiz, işverenlerin, teşviklerle desteklemesidir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret miktarının yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL‘ye çıkarıldığını açıkladı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, yapılan zammın yerinde bir karar olduğunu fakat asgari ücretin çok yüksek olması işvereni ciddi sıkıntıya sokacağını belirterek, mecburen ürünlerine zam yapacaklarını söyledi. Hükümete işveren için destek çağrısında bulunan Başkan Tekin, öte yandan yeni kabineden ekonomi olarak olumlu beklentilerinin olduğunu da ifade etti.

İŞVERENLERİN GELİRLERİ ARTMIYOR

Türkiye'de asgari ücret artışından dolayı çok fazla çalışanlar da işten çıkarma olmadığını söyleyen Başkan Tekin, “Asgari ücret artışından dolayı çok fazla çalışanlar da çıkarma olmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyorum, olsa da düşük oranla olur. Enflasyonun yüksek olduğu, hayat pahalılığının olduğu ortamda çalışanlara verilen bu ücret yerinde ama işverenleri zor duruma düşürecek. İşverene yansıması var.  Bu yapılan zam işverenlerin gelirlerini arttırmıyor. Aksine giderleri daha fazlalaşıyor.“ dedi.

ÜLKEMİZ ZOR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’nin de zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Gürkan, “Avrupa'da da ciddi işten çıkarmalar var. Özellikle biz Avrupa'ya daha çok ihracat yapıyoruz. Orada da bir durgunluk var. Siparişlerde azalma var dolayısıyla zor, dünyada olduğu gibi ülkemiz de zor süreçten geçiyor. Pandemiyle dünyanın dengesi değişti. Arkasından yaşadığımız Rusya-Ukrayna Savaşı, yaşanan asrın felaketi, deprem, seçim bunlara etken oldu.” ifadelerini kullandı. 

TÜM ÜRÜNLERE ZAM GELECEK

Enflasyon artışının bir süre daha devam edeceğini düşündüğü söyleyen Başkan Tekin; “Yeni oluşan hükümet, yeni kabine var. 3-5 günde bu ekonomi düzelmez. En az bir yıl daha sürecek. İşverenler maliyetini, ürünlerine ve hizmetlerine yansıtacaklar. Yüzde yüz kaçınılmaz, giyim, gıda aklınıza gelen tüm ürünlere zam gelecek. Enflasyon artışının bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum.”şeklinde konuştu. 

İNŞALLAH UYGULANACAK POLİTİKALARLA EKONOMİ RAYINA OTURACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin belirlenmesiyle ekonomide olumlu beklentilerinin olduğunu ifade eden Gürkan; “Yeni kabine kuruldu. Ekonomi bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinesi oluşturdu. Merkez Bankası başkanımız değişti. Bence ciddi bir ekonomik program çizecekler. İnşallah uygulayacak politikalarla ekonomi rayına oturacaktır.” dedi.

“İŞVERENLERİN İMKÂNLARININ SAĞLANMASI LAZIM”

İhracat yapan firmaların, hem yurt içi pazarında, hem de yurt dışı  pazarında bir daralma yaşadığını dile getiren Başkan Tekin Gürkan; “Hükümet, teşviklerle işvereni destekleyebilir. Biz işverenler olarak bu konuda, hükümetten temennimiz işverenleri teşviklerle desteklemesi. Çünkü hakikaten istihdamı yaratan onlar, üretimi yaratan onlar, ihracatı gerçekleştiren onlar. Dolayısıyla burada işverenlerin ciddi bir şekilde imkânlarının sağlanması lazım.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol