Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Kentsel dönüşüm paketinin ayrıntıları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kısa süre önce yaptığı açıklamasında "Kentsel Dönüşüm probleminin çözümünde 3 ayrı yaklaşım üzerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile eşgüdüm içinde çalışmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullanarak kentsel dönüşüme teşviklerin süreceğini duyurdu. Bu kapsamda kentsel dönüşüme finansman desteği sağlamak amacı ile hayata geçirilecek olan paketin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, kişi başına 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman sağlanacak. 

KREDİ ÜST LİMİTİ ARTIRILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, finansman paketi kapsamında kişi başı kredi üst limiti 600 bin liradan 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi. Finansman maliyetinin 840 baz puana kadar kısmını Hazine karşılayacak.

0.79 FAİZ, 10 YIL VADE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyoruz. Süreci hızlandıracak adımı Hazine ve Maliye Bakanlığımızla attık. Kredide limiti 600 binden 1 Milyon 250 bine çıkardık. 0.79 faizle, 10 yıl vadeyle, 1 milyon 250 bin lira kredi imkânı tanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol