Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur a ya

Bu haber kez okundu.

Komşumuza Hızlı Tren Geliyor Darısı Bizim Başımıza

ÖZEL- HABER: GÜLÇİN TURGUT

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacaklarını söyledi. Bu haber üzerine Elazığ’da vatandaşlar, Ülkemizde memleketin her köşesinin hizmetin en iyisine layık olduğunu söylerken, Elazığ’ın da faydalanmasının en büyük arzuları olduğunu kaydettiler.

 TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, 20 Haziran'dan itibaren komşumuz  Malatya ile Sivas arasında bölgesel tren seferleri başlayacağını bildirerek;  "20 Haziran'dan itibaren hizmete vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız. Bölgesel trenimiz her gün Malatya'dan saat 08.10’da hareket ederek, Sivas'a 11.49’da ulaşacak. Sivas'tan ise 16.10’da hareket ederek, Malatya'ya 19.54’te varacak."

“MALATYA-ANKARA GÜZERGAHINDA 7 SAAT 20 DAKİKAYA DÜŞECEK”

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, bölgesel treni aynı zamanda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na entegre edecekleri bilgisini vererek; “Ankara ile Malatya arasında konvansiyonel hatta çalışmaya devam eden 4 Eylül Mavi Ekspresi ile 15 saat 30 dakika süren yolculuk, hızlı trenle yarı yarıya düşecek. Bu bağlantıyla birlikte trenle ulaşım Malatya-Ankara güzergahında 7 saat 20 dakikaya, Ankara ile Malatya arasında 6 saat 54 dakikaya düşecek."ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 50 İNDİRİM”

Malatya yolcularının hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapacakları seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulayacaklarını ifade eden Yalçın Malatya-Sivas parkurunda seyahat edeceklerin ise tam bilet ücreti ödeyeceğini dile getirdi.

“VATANDAŞLARIMIZI HIZLI TRENLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yolcu tercihlerini dikkate alarak müşteri odaklı yaklaşımla hizmet verdiklerine işaret eden Ankara- Yalçın, Malatya hattında hizmet veren 4 Eylül Mavi Ekspresi'nin başkentten perşembe ve cumartesi, Malatya'dan cuma ve pazar olmak üzere karşılıklı 4 sefer olarak işlemeye devam edeceğini kaydederek; “Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'nun destekleriyle Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlarımızı hızlı trenle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

 ELAZIĞ İÇİN UMUT VAAT ETTİ

Asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinde, kardeş şehir Malatya’da derin yaralar aldı. Elazığ, komşu şehrin yaralarını sarmada aktif rol oynadı. Yaraları birlikte sardı ve sarmaya devam ediyor. Bu zorlu süreçte Malatya’da yaşanan güzel gelişme komşumuz da olduğu kadar Elazığ da sevinçle karşılanırken, öte yandan da Elazığ için umut vaat etti.

“BİZ NEDEN YAPAMIYORUZ?”

Geçmişten beri hep Elazığ-Malatya kıyaslaması yapıldı. Tarihi süreçte kardeş şehrimiz Malatya, girişimci yapısı, sanayisi bakımını gibi her alanda öne geçmişti. Siyasi arenada sahip olduğu potansiyelle dezavantajlarını avantaja dönüştürmeyi başarmıştı. Elazığ ise yılarca komşumuz da güzel gelişmelere Elazığ yıllarca hayranlıkla bakmış, “biz neden yapamıyoruz?” denilmişti.

ELAZIĞ’IN ÖZLEMLERİNE KAVUŞMASI DİLEĞİYLE

Günışığı Gazetesi olarak; Umarız, bölgesel gelişmişlik farkı daha fazla artmadan Elazığ’ında  özlemleri de yakın bir gelecekte hayat bulur. Aksi takdirde yaşanan nüfus kaybı, memleketimiz için telafisi zor problemler doğuracaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol