Öne Çıkanlar GENEL elazığ haber haber  elazığ elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Konut Sayısı Arttırılmalı!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Vatandaşın konut ihtiyacına cevap verebilecek yapı stoğunun olmadığını işaret eden Başkan Kangal, Milletvekillilerine çağrıda bulunarak, “Hemşerilerimizin güvenerek meclise gönderdiği vekillerimizin ilk önemli icraatlarının bu yönde olması taktire şayan bir çalışma olacak ve herkesçe alkışlanacaktır. “ dedi.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ’da yapılacak TOKİ konutları hakkında açıklamalarda bulundu.  DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, yapılacak olan TOKİ konut sayısında vatandaşın hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

İNŞA EDİLECEK KONUT SAYISI 8 BİN 253

Başkan Kangal, açıklanan konut sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek, “Geçtiğimiz gün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından , 6 Şubat depremi sonrası illerde yapılacak olan konut sayıları ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada , önceden belirlendiği üzere Elazığ’da inşa edilecek konut sayısının 8 bin 253 olarak mevcudiyetini koruduğu görülmüştür.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILMIŞTIR

Hasarlı bina sayılarında hızlı artışın devam etmesi nedeniyle  Elazığ’da konut sıkıntısı yaşandığını kaydeden Başkan Kangal,  “Bu konutların sayılarının belirlendiği tarihlerde ilk olarak çok düşük bir sayı öngörülmüş, ardından hasarlı bina sayısı artınca yeniden revize edilerek bu rakamda karar netleşmiştir. Ancak kararın verildiği tarihten sonra da hasarlı bina sayılarındaki hızlı artış devam etmesine rağmen, rakamlar güncellenmemiş ve gelinen son aşama itibariyle bakanlık tarafından bu şekilde bir açıklama yapılarak, barınma sıkıntısı çeken vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğratılmıştır.” ifadelerini kullandı.

HEMŞEHRİLERİMİZİN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ KONUT SIKINTININ GİDERİLMESİ

Elazığ’da vatandaşın barınacak konut ihtiyacına cevap verebilecek yapı stoğunun olmadığını işaret eden Başkan Kangal, “Mevcut durumda şehrimiz için güncel ve acil çözülmesi gereken meselelerin başında yer alan konut sayılarındaki yetersizliğin giderilmesi , mağdur olan hemşehrilerimizin en büyük beklentisidir. 10 bine yakın hasarlı binanın yıkılacak olması ve buralarda ikamet eden onbinlerce vatandaşımızın barınacak konut ihtiyacına cevap verebilecek yapı stoğunun olmaması gerçeği karşısında, gerçekçi bir hesaplama yapılarak belirlenen bu sayının birkaç kat fazlasına yükseltilmesi gerekmektedir.”dedi.

MAHALLELERİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Ayrıca yapılacak olan konutların farklı mahallelerdeki rezerv alanlarına yapımını sağlanmasının önemli olduğunu söyleyerek “Nüfusun mekânsal dağılımındaki eşitliğin gözetilmesi, hem hemşerilerimize kolaylık sağlayacak hem de mahallelerin gelişimine katkı sağlayacaktır.”diye konuştu.

BAŞKAN KANGAL’DAN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Başkan Kangal, bu konuda hiç zaman kaybetmeden detaylı bir fizibilite çalışması yaparak bakanlık nezdinde ciddi girişimlerde bulunmaları içim milletvekillerine çağrıda bulunarak; “Burada ilimizin sayın milletvekillerine çağrıda bulunmak istiyorum, bu konuda hiç zaman kaybetmeden detaylı bir fizibilite çalışmasının yapılarak, Bakanlık nezdinde ciddi girişimlerde bulunulması ve TOKİ tarafından ilimizde yapılacak konut sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu girişimin, önceki vekillerimiz gibi çekinerek ve bakanlara ulaşmada aciz kalınarak olmayacağı ise en büyük temennimizdir. Hemşerilerimizin güvenerek meclise gönderdiği vekillerimizin ilk önemli icraatlarının bu yönde olması taktire şayan bir çalışma olacak ve herkesçe alkışlanacaktır.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol