Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

“Köylüyü Yok Sayıyorlar”

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

2. Sanayi Sitesinin yapılması düşünülen Bağdere (Ancuz) Köyü ile alakalı tartışmalar hız kesmeden devam ederken, Muhtar Zülfü Ahmet Oğuz, köylüye yapılan bu zulmü asla kabul etmeyeceklerini belirterek, haklarını hukuk yoluyla sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Sanayi Bölgesi yapmak için köyün mera alanında, muhtar ve köylüden habersiz çalışmalar yapıldığını aktaran Oğuz, “Muhtar ve köylünün haberi yok ancak Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanının haberi var. Bu nasıl bir saçmalıktır anlamış değilim.” dedi.

*MERAMIZI ASLA VERMEYİZ

Köy Muhtarı Zülfü Ahmet Oğuz 3 köyün ortak merası olan bu arazide köy halkının hayvancılıkla ve çiftçilikle geçimini sağladığını belirterek, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için devletin verdiği desteklerin aksine köstek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Sanayi sitesinin yapılmasına asla karşı olmadıklarını da ifade eden Muhtar Oğuz; “Biz meramızı asla vermeyiz. Merada olsa, dağ da olsa, bağda olsa, o arazi bizim. Biz o arazide hayvancılık yapıyoruz. Bizim o meraya ihtiyacımız var. Çiftçilikle uğraşan köylülerimiz var. Köyün tamamı hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyor. Bizler çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlarız. Mera komisyonu reddetti daha önce, daha sonra bakanlığa gönderdiler. Bakanlıkta ret kararı verdi.” dedi.

*KÖYLE İLGİSİ ALAKASI OLMAYAN KİŞİLERİ BİZİM KÖYDE İNCELEME YAPIYORLAR.

Ankara’dan gelen heyet konusunda Tarım İl Müdürlüğünün de haberi olmadığını bildiren Muhtar Zülfü Ahmet Oğuz; “Ben dün Tarım İl Müdürlüğü’ne gittim. Tarım İl Müdürümüzün de haberi yok Ankara’da gelen heyetten. Bakanlıktan gelen ret yazısını da gördüm. Bunun geri dönüşü olmaz dediler ama bilmiyoruz ne olacağını beklemedeyiz. Köyümüzde bir çalışma yapılıyor ne köy muhtarının ne de köy halkının haberi yok. Köyle ilgisi alakası olmayan kişilerin haberi oluyor ve geliyorlar bizim köyde inceleme yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

*MERAMIZ ALINIRSA DEVLETİN VERDİĞİ DESTEĞİN NE ANLAMI OLUR

Devletin tarım ve hayvancılığını gelişmesi için verdiği desteklerin aksine köstek olarak meralarını ellerinden almak istediklerini ifade eden Oğuz; “Tarım Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı. Hayvan alımında %50 oranında hibe desteği verecek. Devlet bize destek veriyor tarım ve hayvancılıkla uğraşmak için ancak bunlar bize köstek olmak için ellerinden geleni yaparak meramızı almak istiyorlar. Mera elimizden giderse ne anlamı kalacak bu desteğin.” İfadelerini kullandı.

KOMİSYON OLUR VERİRSE MAHKEMEYE VERECEĞİZ

Muhtar Oğuz, Mera komisyonun sanayiye uygun rapor vermesi durumunda konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirterek; “Bu durumu bir daha mera komisyonuna havale ederlerse, komisyonda sanayiye uygun dediği takdirde biz mahkeme yoluna başvuracağız. Hakkımızı hukuk yoluyla sonuna kadar arayacağız. Hukuki yollarla köyümün hakkının sonuna kadar savunacağım.” sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol