Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

MERALARI YOK ETMEK,  SANDIKTA YOK OLMAKTIR

Haftalar sonra yeniden gündeme gelen Ancuz (Bağdere) köyüne ait mera alanları ile alakalı bir açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın meralar üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Hayvansal ürünlerdeki maliyet artışlarının meraların yok edilmesinden kaynaklandığını ileri süren Başkan Akın son üç yıldır meralar üzerinde ciddi oyunların oynandığına da dikkat çekti.

MERALARDAN ELİNİZİ ÇEKİN UYARISI

Yeni Sanayi Sitesi yapılmasının düşünüldüğü Ancuz (Bağdere) Köyü Mera alanlarında inceleme yapmak üzere Elazığ’a gönderilen 3 mühendisin formül bulma çabaları mera alanlarının yok edilmesini yeniden gündeme getirdi. Günışığı Gazetesinin gündeme taşıdığı 3 mühendisin formül bulma çabaları siyasilerin de dikkatini çekti. Yapılmak istenen yanlışlığa tepki gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın yazılı bir açıklama yaparak; meraların vasfının değiştirilmesi için çaba sarf edenlere “Meralardan elinizi çekin” uyarısında bulundu.

MERALAR ÜZERİNDE OYNANAN OYUN

Çıkan haberin ardından konuyu gündemlerine alan Saadet Partisi İl Teşkilatının meralar ile ilgili yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi. Yapacakları çalışmalarda meralara sahip çıkmak için vatandaşı bilinçlendirip köylünün yanında olacaklarını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın Elazığ’da son üç yıldır meralar üzerinde ciddi oyunların oynandığını ileri sürdü.

HER SEÇENEĞİ İŞLETİYORLAR

Yaptığı açıklamada güzelim memleketimiz, Elazığ’ımız, birçok alanda birçok sorunla boğuşurken, AKP’li bir kısım idarecilerin mera arazilerinin vasfının değiştirilmesi için her seçeneği işlettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti;

MERALARI İŞGAL VE İSTİSMAR GİRİŞİMLERİ

“Son üç yıldır Aydıncık Köyü ile başlayıp, Ekinözü, Ekinbağı, Topağaç ve tarımsal ve hayvancılık ile ilgili konularda büyük bir potansiyele sahip olan Fahribey gibi köylerimizle devam eden, son olarak da eski adı Ancuz olan Bağdere Köyüne kadar uzanan mera arazilerinin işgal ve istismar girişimlerine üzülerek şahit olduk.

MERALARIN YOK EDİLMESİ ET FİYATLARININ ARTMASI DEMEK

Meraların yok edilmesi hayvansal ürünlerin fahiş fiyatlardan satılmasına neden olduğunun altını çizen Başkan Akın, mera arazilerinin istismar edilmesi girdi maliyetlerini arttırdığı için et fiyatlarının da ciddi oranda artmasına sebep olmaktadır dedi. Yaptığı açıklamada tarım ve hayvancılığın çöktüğünü ileri süren Başkan Akın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN İNSANLARIN İŞİ

“Tarım ve Hayvancılığın çöktüğü, yem fiyatlarının alıp başını gittiği, et fiyatlarına el değmediği bir dönemde mera arazilerini istismar etmek, girdi maliyetlerini arttırdığı için et fiyatlarının da ciddi oranda zamlanmasına sebep oluyor. Yem alamayan vatandaşın hayvanını besleyeceği tek alan meralardır. Böyle bir dönemde hala mera arazisini nasıl sanayi alanına çeviririm, nasıl GES kurarım demek sadece kendini düşünen bilgisiz insanların yapacağı işlerdir.

MERALARI YOK EDERSENİZ SANDIKLARDA YOK OLURSUNUZ

AKP’nin bu tür olaylara yeşil ışık yakması ve bizzat müdahil olması ilimizi hayvancılıkta 6. sıradan 41. sıraya düşürmüştür. Hayvancılığı yok etmiştir. Onun için AKP’ye bir kez daha hatırlatıyorum; meralarını hiç ederek köylüyü yok ederseniz, köylü de döner sizi sandıkta yok eder.”

MERA ARAZİLERİNİ KORUYACAĞIZ

“Birileri siyasi kurnazlıkla 1. sınıf mera arazilerini ısrarla elde edip betona çevirmek için çalışıyorsa, “nüfuzunu kötüye kullanma” suçunu işlediğini de bilmelidir. Biz Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak Köylünün mera arazilerini koruyacağız. Köylünün mera alanlarını kimselere vermeyeceğiz.  İnşallah 7 ay sonra iş başına geldiğimizde bu türden girişimlere asla müsaade etmeyerek, hemşehrilerimizden hile ile elde edilen ne varsa hepsini kendilerine iade edeceğiz. Yeniden meralarımıza en büyük önemi verecek, tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağız. İlimizin birçok alanda sorunları var, hepsini tespit ettik inşallah hepsini çözeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol