Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

Milyonların maaşını etkileyecek altı aylık enflasyon farkı belli oldu

 Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların belirleyen en önemli göstergelerden biri olan altı aylık enflasyon farkı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Enflasyon yılın ilk ayı Ocak’ta aylık yüzde 6,65, şubatta yüzde 3,15, martta ise 2,86 oldu. Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 2,39 olarak açıklanırken mayıs ayında doğalgaz için "sıfır fiyat" uygulamasının etkisiyle aylık 0,04 oldu. Haziran ayı TÜFE’si ise aylık bazda 3,92 olarak açıklandı. 

ALTI AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış için haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına odaklandı. Ocak-Haziran döneminde açıklanan tüm TÜFE rakamlarına göre altı aylık enflasyon oranı yüzde 19,77 oldu. Enflasyonda yüzde 8’in üzerindeki fark, memur ve memur emeklilerinin zamlarına eklenecek. Böylelikle memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı.

MEMURA SÖZLEŞME ZAMMI

Memurla enflasyon farkıyla beraber toplu sözleşme zammın da alacak. Buna göre yılın ilk altı ayı için yüzde 8 zam almışlardı. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Bununla beraber yüzde 11, 77'lik enflasyon frakı da alacaklar. Memur ve memur emeklileri bu zamlarla beraber 17,77'lik zam almaya hak kazanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol