Öne Çıkanlar Fide Dağıtımı Devam Ediyor TUNCER: EN KALİTELİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ arınma ve kurtuluş gecesidir Elazığ Belediyesi Toplu Taşımada Boş Koltuk Uygulaması Başlattı Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

Özcan; ‘Birleşe Birleşe Kazanacağız!'

HABER ÖZGÜR YILDIRIM

Daha önce ön seçim teklifi kabul görmediği için 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimi için Elazığ’da bağımsız aday olduğunu açıklayan Ali ÖzcanCHP’nin Elazığ Milletvekili ve aynı zamanda 28. Dönem Milletvekili adayı gösterilen Gürsel Erol lehine adaylıktan çekildiğini bildirdi. Ali Özcan adaylıktan çekilme nedenini ise ülkenin yarınları ve geleceği için ön seçim şartından bu dönem için feragat ettiğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ricasını kırmadığını belirterek; “Gün birleşme günü. Birleşe birleşe, vuruşa vuruşa, kucaklaşarak, tüm Türkiye’nin ihtiyacı olan, barışı, huzuru, güveni Elazığ’da biz göstermek zorundayız.”dedi.

Gazeteniz günışığı’nın son dakika gelişmesi olarak kamuoyuna duyurduğu gibi Bağımsız Aday Ali Özcan, 28. Dönem Milletvekili adayı gösterilen Gürsel Erol lehine adaylıktan çekildiğini basın toplantısı düzenleyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Saat 10:30’da CHP İl Başkanlığı Binası’nda düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcıları Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, il ve ilçe parti teşkilatı ve parti temsilcileri katıldılar.


CHP Genel Başkan Yardımcıları Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol ile 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve 28. Dönem Elazığ Bağımsız Milletvekili adayı Ali Özcan CHP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklamasında 28. bağımsız aday olan Ali Özcan adaylıktan resmi olarak çekildiğini açıkladı. Özcan, Milletvekili Erol’un güçlü aday olduğunu belirterek, Milletvekili Erol’a destekleyeceklerini belirtti.

*Av. Coşkun Çağlar Duran

“Bugün parti binamızda birbirinden kıymetli bizim için bir o kadarda değerli misafirlerimiz var. Onları ağırlıyoruz. Ben kendilerini burada ağırlamaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Ben örgütüm adına hoş geldin diyorum.”

*EROL; “BAŞLIYORUZ VE BAŞARACAĞIZ”

Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Erol; “BU KARAR PARTİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK!”
“Hem bizim ağabeyimiz ve hem de şehri ağabeyi, bundan sonra da yine bize ağabeylik yapmaya devam edecek Ali Özcan Bey aramızda. Bugün gerçekten önemli bir gün ve heyecan duyduğumuz bir gün. Çünkü bugün partimizin gücüne güç katacak bir karar alındı. Sayın Genel Başkanımızın ricasıyla ve görevlendirmesiyle arkadaşlarımız bugün aramızdalar. Kamuoyunun uzun süreden beri merak ettiği gelişmeler ile ilgili açıklamalar yapılacak. Başlıyoruz ve Başaracağız. Bu yola birlikte çıktık. Elazığ 80 öncesi olduğu gibi partimizin siyasette değer verdiği, siyasette öncelediği ve siyasette başarılı olacağı bir il olacak diyorum. ”

*CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba;

“Bu güzel bir ortamda hep beraber buluştuğumuz için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sözlerimin başında hemşeriniz 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ve saygılarını iletmek istiyorum. Ali ağabey hep aramızdaydı. Genel başkanımızın görevlendirmesiyle bugün buradayız. Bir birlikteliği pekiştireceğiz. Bu birliktelikte fedakarlık ve öncülük eden Ali Ağabey’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bizim sloganlarımızdan bir tanesi “Birleşe Birleşe Kazanacağız’” önce kendi içimizde bütünleşeceğiz ve güçleneceğiz. Aslında bu birleşe birleşe kazanacağız sloganı ittifak yaptığımız partilere baktığımız zaman Türkiye’nin barışını, geleceğini huzurunu güvence altına alan bir birleşme. Türkiye’nin bütün kesimleri içimizde var. Türkiye’nin geleceği için böyle bir yola girdik. Barış, dostluk ve kardeşlik için bir aradayız. Parti içerisinde de bu birlikteliği sağlamak bizim için çok kıymetli ve önemli. Elazığ, Türkiye için önemli. Bir önemi daha var. 13. Cumhurbaşkanımızın hayata atıldığı, liseyi okuduğu bir il. O nedenle çok daha fazla önemli Elazığ. Elazığlılarında bu önemin farkında olduğunu düşünüyorum. Bugün bu birlikteliğe katkısı olan başta Ali Özcan olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte, bölge olarak Millet İttifakına güç vereceğiz ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız.”

*CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel,

“Tarihi bir seçimin hemen öncesindeyiz. Bugün Türkiye’nin refaha, feraha ve huzura ermesi için çok önemli bir yol ayrımındayız. Hepimize tarihi görevler düşüyor. Omuzlarımız da çok tarihi görevler var. Bu görevleri başarıyla hayata geçirmek zorundayız. Bu bilinçle bugün buradayız. Yarın bu bilinçle hep birlikte çalışıyor olacağız. Bu şehir Genel başkanımız için çok önemli bir şehir. Önemli kilometre taşlarından birini oluşturmuş bir şehir. Elazığ’ın kendi evladına çok güçlü sahip çıkması gerekiyor. Elazığ’ın da tarihte bir cumhurbaşkanı olmalı. Bunu çok önemsiyoruz.

“Ali ağabey gerçekten marka bir siyasetçi. Elazığ’a sahip çıkan ve büyük hizmetleri olan biri. Bugünde 13. Cumhurbaşkanımıza çalışmak için ‘ben hazırım’ dedi ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırım diyor. Genel başkanımız Ali ağabeyle Adıyaman’da görüştü. Ali ağabeyde Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığına adaylığı için Türkiye’nin neresinde görev verirseniz çalışacağım diyordu. Genel Başkanımızda hem partimiz ve hem de Türkiye için Elazığ’da çalış dedi. Ali Ağabeyde Genel başkanımızın ricasını kırmadı. Ben kendisine burada teşekkür ediyorum. Partimiz için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Biz buradan güç birliğimizi gösterdik. Bu güç birliği bu birliktelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünün en önemli göstergesidir. Nasıl Elazığ’da birleşe birleşe kazanıyorsak, Türkiye’de de birleşe birleşe kazanacağız. En önemlisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Ben yine sizlerin huzurunda hem kendi adıma hem partim adına Ali Özcan’a bu fedakarlığından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

ALİ ÖZCAN; “BİZ BU SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ DİYE BİR DÜŞÜNCENİZ OLMASIN”

“Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçimde var olma veya yok olma dönemi ile karşı karşıyayız. Bir rejim değişikliği. Tek adam rejiminden tekrar bizim karar organız olabileceğimiz, kendimizi yöneteceğimiz parlamenter rejime geçiş dönemi. Bu önemli seçimin önemi için şunu vurgulamak istiyorum. Biz bu seçimde iktidar olacağız diye bir düşünceniz olmasın. Biz bu seçimde Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanını seçeceğiz. Belki geçen dönemden biraz az veya biraz daha fazla mecliste Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olacak ama Millet İttifak’ından çıkabilecek milletvekili sayısı çok çok önemlidir. Hepimizin bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi lazım.”

“Biz bu toplantıda 14 Mayıs’tan sonra 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ilan ediyoruz. Ama bu bize bağlı. Kimin milletvekili kimin olmadığı önemli değil. Ben yıllarca bu partiye hizmet etmişim. Bu partide emeğim var. Yıllarca ön seçim olmazsa aday olmam demişim. Peki, Ali Özcan bu sözünden nasıl geri gelecek? Nasıl müracaat edeyim? Etmem. Ben bu sözümün halen arkasındayım. Beni görevlendirecekseniz veya atayacaksanız, seçilen yerlere değil, Hakkari’den, Edirne’ye kadar seçilemeyen yerlere beni aday yapın. Benimde sözüm yerde kalmasın dedim. Bu yüreğimden gelen sese daha önce cevap verselerdi daha iyi olacaktı. Son güne bıraktılar. Sayın Genel Başkanımız bizi çağırdı. Bu dönem ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın geleceğiyle alakalı bir dönem. Sayın Genel Başkanımızda feragat ediyor. Bu dönemde çektiği, sıkıntıları hepimiz biliyoruz.”

“Biz işte bizi eleştirenlere cepheden bakarak “Dur Bakalım kardeşim, gün o gün değil. Gün birleşme günü. Birleşe birleşe, vuruşa vuruşa, kucaklaşarak, tüm Türkiye’nin ihtiyacı olan, barışı, huzuru, güveni Elazığ’da biz göstermek zorundayız. Ben parti terbiyesiyle büyümüş, parti kültürüyle büyümüş, içselleştiren bir adamım. Atamaya her zaman karşıyım. Ama bu dönem o dönem değil. Ama size söz veriyorum buradan gelecek dönem bizim partimizde atamayla kimse ne burada ne de başka bir yerde aday olamayacak. Ön seçim isteyeceğim ve savunacağım. Yani halk milletvekilini seçecek. Halkın iradesiyle seçilen, atamayla seçilen milletvekilinden daha önemlidir. Ama bunun aksini Gürsel kardeşim gayet güzel burada ispat etmiştir. Çok güzel bir Elazığ milletvekilliği yapmıştır. Başarılı bir milletvekilliği yapmıştır. ”

“Dolayısıyla biz parti kültürüyle, partinin yetiştirdiği ve partinin emeğiyle ve desteğiyle her türlü makamı görmüş insanlarız. Sizlerin sayesinde görmüşüz. Hiçbir zamanda partinin terbiyesine ve kültürüne aykırı hareket edemeyiz. Benim bir parti kültürüm ve terbiyem var. Parti terbiyemin gereği genel başkanımız bana bir ricada bulunmuşsa ben onu emir kabul ederim. Ben tüm arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gün birlik günüdür. Gün Türkiye’de demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, kadın haklarının ve gençlerinin tüm haklarını, onların arzu ettiği gibi yerine getirileceği bir dönemdir. Bunu biz gerçekleştireceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol