Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

“Sahipsiz Elazığ Söylemi Şehri Aşağı Çeker”

HABER: DİLEK YILDIRIM

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP Elazığ milletvekili seçilen Mahmut Rıdvan Nazırlı basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bingöl yolu üzerindeki Saray Sofrası İşletme Salonunda gerçekleştirilen programa medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmasına öz geçmişinden ve siyasetle nasıl tanıştığını anlatarak başlayan AKP Elazığ milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, çok yoğun bir seçim süreci atlattıklarını o süreçte kendileriyle beraber yorulan medya mensuplarına teşekkürlerini iletti.
Elazığ’la ilgili en önemli projesinin iletişim olduğunu ifade eden ve Elazığ’a yabancı olduğu yönünde eleştiriler hakkında da konuşan Nazırlı; “Ben Elazığ’a değil de Elazığ bana yabancı olabilir. Çünkü Elazığ ile bağım kopmadı. Memleketin hangi köşesi olursa olsun biz hizmet aşkıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

MESELE HİZMET MESELESİ

AK Parti kuruluşundan itibaren siyasi arenada olduğuna vurgu yapan Nazırlı; “Aşağı yukarı AK Parti'nin kurulduğu yıllardan bu yana bu siyasetin içerisindeyiz. Bu davanın içerisindeyiz. Mesele, hizmet meselesi, aşk meselesi. Elazığ'da olsa, Diyarbakır'da olsa, İstanbul'da olsa, Ankara'da olsa memleketimizin hangi köşesi, olursa olsun hizmet etmiş, hizmet etmeye de devam edeceğiz Allah güç, kuvvet verdiği müddetçe. Cumhurbaşkanımızın prensipleriyle ve İstanbul İl Başkanı olduğum için oradan başvurumu yaptım. Rabbim nasip etti ve şu anda Elazığ Milletvekili olarak karşınızdayım. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde milletimiz bir irade gösterdi. İlk seçimde Cumhur İttifakı olarak 4 milletvekili ve Millet İttifakı da 1 milletvekiliyle olarak bizleri meclise gönderdi. Akabinde tekrar cumhurbaşkanlığı seçimiyle cumhurbaşkanımızın yenide seçilmesiyle yemin töreniyle birlikte görevlerimize başladık. Öncelikle bütün milletvekillerimizi davet ederek, hem Millet İttifakı'nın milletvekiline, hem Cumhur İttifakının milletvekiliyle beraber Elazığ'da kurullarımızdan bilgi almaya başladık. Bunun üzerine hangi aksiyonları yapmamız gerektiği kararlarını aldık. “dedi.

*İLÇE NÖBETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

İletişim projesinin ilk ayağı olan ilçelerde nöbet günlerini seçimden hemen sonra hayata geçirdiklerini aktaran Mahmut Rıdvan Nazırlı; “Her hafta bir ilçemizde nöbet günü yapacağız. Bu da bu iletişim projemizin bir ayağı olarak da hemen seçim sonrasında bunu hayata geçirdik. Her hafta bir ilçemize gidiyoruz. Yanımıza, kamu kurumuyla, arkadaşlarımızı alıyoruz. Bir kahvehanesine, kıraathanesine oturuyoruz. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın sıkıntısı, derdini, sorunu neyse aktarıyorlar. Bizde yardımcı olamaya çalışıyoruz. Allah izin verirse güç kuvvet verirse de seçim sonuna kadar da bu sistemimizi de devam ettireceğiz.” diye konuştu.

BAYANLARIN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

Bayanların daha aktif bir şekilde daha güçlü bir şekilde hayata tutunmaları adına ne destek gerekiyorsa yapacağını ve bayanların milletvekili olacağının altını çizen Nazırlı; “Yine seçim söylemlerimizden bir tanesi dedim ki ben bayanların milletvekili olacağım. Bayanların daha aktif bir şekilde daha güçlü bir şekilde hayata tutunmaları gerekiyor. Bu anlamda da ben milletvekili olarak hanım kardeşlerimize ne destek gerekiyorsa bu dönemde hazırım. Gençlerimizle ile ilgili projelerimiz var. Gençleri harfler içine sıkıştır mamalıyız. Gençlerimizin fikirlerini de önemseyerek ilerleyeceğiz. Gençlerimiziz, çok parlak fikirleri, projeleri var. Bizim bunları dinlemememiz hayata geçirmemiz lazım. Söylediğimiz ne varsa da yapmaya çalışacağız. Eksik yaptığımız noktalarda da zaten medya mensuplarımız bizleri uyaracaktır, eleştirecektir.”

* ULUOVA VE KUZOVA İLE İLGİLİ AKSİYON ALACAĞIZ

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nazırlı; ilin başlıca sorunlarının, işsizlik, tarım ve turizm olduğunu belirterek Uluova ve Kuzova ile ilgili olarak aksiyon alacaklarını söyledi. Elazığ'ın kalkınması, Elazığ'ın ileriye gitmesi, Elazığ'ın daha refaha kavuşması için bütün gayretiyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Milletvekili Nazırlı; “Kuzova’da çiftçinin elektrik maliyeti çok fazla. GES projeleri ile çiftçinin sulama maliyetleri azaltılmak isteniyor. Uluova’ya gelince pompa binası ihale edilmeli ve 1.5 milyarlık bir iş söz konusu. Toplamda sulama projeleri ile ilgili 7 milyar gibi bir kaynak gerekiyor.”diyen Nazırlı; İhale sürecine çıkması adına yüzde 10 bütçesi DSI tarafından hazır. 2 ya da 3 sezon sonunda sorunun giderilmesi adına çalışmalar var. Bayramdan hemen sonra çalışmalar var” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol