Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

ŞEHRİN KALBİNİN ATTIĞI SARAY CAMİİ ÇEVRESİ YENİLENİYOR

Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ‘Ticaret Doğduğu Geri Dönüyor Projesi’ ile Elazığ ticaretinin nabzının attığı Çarşı Mahallesi ve çevresi yepyeni bir kimlik kazanıyor.



Yer teslimi gerçekleştirilen ‘Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Camii Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında 81 dükkanda cephe yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ayrıca Saray Camii Meydanı ile Belediye İş Merkezi üstünde meydan düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Alan, kaldırım-yol yenileme ve aydınlatma çalışmaları ile yepyeni bir kimlik kazanacak.

KAPALI ÇARŞI’NIN ARDINDAN BAKIRCILAR ÇARŞISINDA DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR



Yüz yıllık tarihiyle şehir ticaretinin nabzının attığı Kapalı Çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilmiş, tarihi çarşıya, kaldırım yenileme, çatı tadilatı ve aydınlatma gibi çalışmalarla yepyeni bir kimlik kazandırılmıştı.



Kapalı Çarşının ardından tarihi Bakırcılar Çarşısında başlatılan sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesine ilişkin çalışmalarda ise sona gelindi.



Bakırcılar Çarşısı’nda yer alan 96 dükkanı kapsayan çalışma kapsamında ihtiyaç duyulan dükkânlarda güçlendirme, cephe yenileme ve tabela düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Başlanılacak kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarıyla tarihi Bakırcılar Çarşısı yenilenmiş olacak.



BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZİN KALBİ OLAN BU ALANA CAZİBE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.”



Alanda incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Amacımız şehrimizi her alanda en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır.

‘Ticaret Doğduğu Geri Dönüyor Projemiz’ kapsamında yer alan Kapalı Çarşı restorasyonu çalışmalarımızı tamamladık.

15 Temmuz Meydanı ve Yeraltı Otoparkı Projemiz büyük bir hızla ilerliyor.

Tarihi Bakırcılar Çarşısında başlattığımız sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme projemizde sona geldik.

‘Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Camii Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ne ilişkin çalışmalarımızı da başlatıyoruz.



Söz Verdiğimiz gibi ‘Ticaret Doğduğu Geri Dönüyor Projemiz’ ile şehrimizin kalbi olan bu alana yepyeni çehre ve cazibe kazandırmış olacağız.

Hemşehrilerimiz çok daha keyifle alışveriş yapma imkanı kazanacağız.

Esnafımız da daha büyük keyifle hizmet sunacak. Böylece hem hemşehrilermiz hem de esnafımız açısından önemli kazanımlar sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol