Öne Çıkanlar Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı SARIÇİÇEK elazığhaber Elazığ yeniufuk elazığyeniufuk

Bu haber kez okundu.

Siyasete Güven Kalmadı

Yaklaşan yerel seçim öncesi “Belediye Başkan Profili Nasıl Olmalı?” sorusuna ise adayların Elazığ’ı kalkındıracak güce sahip olması gerektiğini ifade eden Eflatun, “Elazığ'ın yapılacak çok işi var. Bunları yapacak iradeye güce sahip değilse kimse talip olmasın. Yazık günahtır. Sırf makam işgal edeyim. Ben bir sonraki seçimde kazanmak için tekrar nasıl şirin gözükürüm? Mantığıyla hareket eden bir belediye başkanı başarılı olamaz.”dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Türkiye Kamu–Sen eski Temsilcisi ve 28. Dönem İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Kerim Eflatun, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti.  Yaklaşan yerel seçimleri ve mevcut Elazığ milletvekilleri hakkında değerlendirmede bulunan Eflatun Elazığ Milletvekillerinin,  il genelinde yaşanan sorunların çözümü için çalışma yapmadıklarını sadece kamuoyunun gazını almaya çalıştıklarını belirtti. Yaklaşan yerel seçimlerde ise,  adayları belirlemede tüm partilerin anket çalışması yaparak adayları belirlemenin doğru olacağını söyledi. Elazığ’ın kalkınmada geride kaldığını dile getiren Kerim Eflatun, her gelen başkan yeni bir enkaz bırakıp şehri daha bir dibe götürdüğünü söyledi. Eflatun, adayların bilgi birikimine sahip kenti kalkındıracak güce sahip olması gerektiğini de dikkat çekti.

2 GÜÇLÜ BAĞIMSIZ ADAY SEÇİMİN GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Türkiye Kamu–Sen eski Temsilcisi ve  28. Dönem İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Kerim Eflatun, “Bir genel seçim atlattık. Biraz enteresan bir seçim oldu. Elazığ’da 2 güçlü bağımsız adayların olması seçimin gündemini değiştirdi. Siyasi partilerin göstermiş olduğu aday adayları profillerinde karşılık bulan oldu, bulmayan oldu. Bunların neticesinde Ak Parti 4’ten 3’e düştü. Diğer partiler ise 1 tane çıkardılar. Bana göre sonuçlar sürpriz olmadı.”dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİN GÜÇLÜ BİR PROFİLE SAHİP OLMASI LAZIM

Milletvekilinin Ankara’da sözü geçmesi için güçlü bir profile sahip olması gerektiğini söyleyen Kerim Eflatun, “Cumhurbaşkanlığı modeli siteminde milletvekillerinin çok fazla bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. O güçte değiller. Gürsel Erol muhalefet Elazığ üzerinden siyaset yapıyor. MHP hükümet ortağı gibi görünse de iktidar içerisinde öyle bir iradesi, beklentisi yok. Genel merkezinde talepleri yok, her hangi bir kamu kuruluşunda yöneticilik bazında, atamalarda bir talepleri yok.” şeklinde konuştu.

KAMUOYUNUN GAZINI ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Elazığ Milletvekillerinin,  il genelinde yaşanan sorunların çözümü için çalışma yapmadıklarını söyleyen Eflatun, “Türkiye genelinde STK’lardan, kimseden ses çıkmıyor. Bir şey söyleme şansları yok.  Deprem alakalı, TOKİ’lerle ilgili sıkıntılarda çok ciddi bir şey ortaya koymadılar. Kamuoyunu aldatıyorlar, doğruyu konuşmuyorlar. Sadece kamuoyunun gazını almaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLERDE ÇOK ADAY ÇIKAR

Yerel seçimlere değinen Kerim Eflatun, “Yerel seçimler yaklaşıyor. Adaylar belli değil. Mevcut belediye başkanının yeniden aday olmaya arzusu var. Bunu dışında Ramazan Gürgöze var. Çok aday çıkacak diye düşünüyorum. Belediyenin başarısına bağlı olarak genel merkezin aday belireceğini düşünmüyorum. Ak Parti Teşkilata bakmadan direk tepeden yapıyor. Ben yine tepeden birini göstereceklerini düşünüyorum. Şahin Bey’e yüzde 50 şans veriyorum. Başka profilde olabilir. “ dedi.

ELAZIĞ, ÇEVRE İLLERDEN ÇOK GERİDE

Elazığ’ın kalkınmada geride kaldığını dile getiren Kerim Eflatun, “ Diğer illerle mukayese ettiğimizde ilimiz çok geride. Deprem Elazığ’ı yıktı geçti ve biz bunu Ankara’ya anlatamadık. Ben İyi Parti Genel Merkezle de görüştüğümde Elazığ’da deprem olmamış gibi hissediyorsunuz. Ölüm olmadı ama Elazığ yıkıldı. Yıkımlar bittikten sonra Elazığ’ın havadan bir fotoğrafını çekilmesini arzu ediyorum. O zaman göreceğiz. TOKİ’ler dağlara yapıldı. Şehir merkezi boşaltıldı ama böyle bir planlama olamaz. Belediye bu noktada hiçbir rol oynamadı. “ şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ SEÇİMİN HESABINI YAPMAYACAK

Seçimlerde adaylar belirlenirken, toplumun her kesimini kucaklayacak, ayrım yapmadan ve bir sonraki seçimin hesabını yapmayacak kişilerin aday gösterilmesi gerekildiğini kaydeden Eflatun, “Ben bir sonraki seçimde kazanmak için tekrar nasıl şirin gözükürüm? Mantığıyla hareket eden bir belediye başkanı başarılı olamaz. Belediye başkanını seçiyorsunuz. Geldiği gün hatırlayın kaldırım işgallerini bitireceğim diyor. Bir ay Elazığ'da kaldırımlarda 1 tane sandalye, esnaf önünde 1 tane bir şey göremiyorsunuz. 2 ay sonra kaldırımı bırak caddeler işgal altında. Elazığ'ın caddelerini gezelim, görelim kahvelerin önünde kaldırımdan caddeye inmiş masa atmış orada oturuyorlar.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ'IN YAPILACAK ÇOK İŞİ VAR

Elazığ’da yapılacak çok işlerin olduğunu söyleyen  Eflatun, adayların Elazığ’ı kalkındıracak güce sahip olması gerektiğini belirterek, “Ankara nezdinde sivil toplum nezdinde güçlü olması lazım. Elazığ'ın yapılacak çok işi var. Bunları yapacak iradeye güce sahip değilse kimse talip olmasın. Yazık günahtır. Sırf makam işgal edeyim. Belediye başkanı olayım diye de belediye başkanı olunmaz ama siyasi partiler genel merkezlerin bunu düşündüğü yok. Genel merkezler benim arzu ettiğim profil de aday aramıyor. Sıkıntı orada. İkili ilişkiler, ahbap çavuş ilişkileri veya başka ilişkiler devreye girerek hiç vasfı olmayan bir adam bile belediye başkanı olabiliyor bu sistemde.” dedi.

ADAY ADAYLARDA ANKET YAPILMALI

Adaylar belirlenirken anket çalışmasının yapılması gerektiğine dikkat çeken Eflatun, “Aday adayları içerinde anket yaptırdığınız takdirde güçlü birinin belirlemenin yolu zor değil. Elazığ halkının kimi istediğini bulursunuz.”dedi.

HER GELEN BELEDİYE BAŞKANI ELAZIĞ’A BİR HASAR BIRAKTI

Elazığlılar’ın çok fazla hizmet eden bir belediye başkanı görmediğini söyleyen Eflatun, “Her gelen Elazığ’a bir hasar bıraktı. İlimizin yeni yerleşim yerlerine baktığımızda içler açısı. 3-4 milyon evler satılan mahallelerde bile planlamada sokaklarda caddelerde sağlıklı bir şey yok. “ifadelerini kullandı.

BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİP BİR BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYAÇ VAR

Başarılı bir belediye başkanı olmak için, bilgi birikimine sahip olmak gerektiğini kaydeden Eflatun, “Elazığ’a hizmet edebilecek vasfa yapıya, bilgi birikimine sahip bir belediye başkanına ihtiyaç var. Ne yazık ki bu çapa sahip, vasfa sahip insanlar aday olmuyorlar. Diyorlar ki ya zaten ben aday da olsam seçilme şansım yok. Genel merkezin beni gösterme şansları yok. Bu nedenle, doğru dürüst bu işi yapabilecek insanlar talip de olmuyor.”dedi.

SİYASİ PARTİLERE GÜVEN KALMADI

Yaşanan siyasi kavgalar nedeniyle vatandaşın siyasete güveni kalmadığını dile getiren Kerim Eflatun, “Geçen seçim sürecinde toplumun siyasi partilere güveni kalmadı. Şuanda saçma sapan bir görüntü veriyoruz. Muhalefet bir taraftan, iktidar bir taraftan. Muhalefet kendi içerisinde bir birine muhalefet yapıyor. Siyasi etik, ahlak kalmadı üzülerek söylüyoruz. Bu görüntü içerisinde aklıselim insanların siyasete gireceklerini zannetmiyorum.” Dedi.

KOCA: SİYASETİN AYARLARIYLA OYNADILAR

Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni M. Nafiz Koca ise, Kerim Eflatuna hak verdiğini siyasetin ayarlarıyla oynandığını dile getirerek, “Başkanıma katılıyorum. Yerelde Elazığ, genelde Türkiye’de siyasetin etik kuralları adına hiçbir şey kalmadı. Siyasetin tümüyle ayarlarıyla oynadılar. Genel merkez ve genel başkan bazlı bir siyaset söz konusu olduğu için şehirlerin de ister istemez dokusu değişiyor. Normalde, yerel yönetimlerde belediye başkanları şehirlere katkı sunarken, bir şeyler yaparken ne yazık ki başkanımın ifade ettiği gibi her gelen başkan yeni bir enkaz bırakıp şehri daha bir dibe götürüyor. Yeni seçimin bundan sonra daha farklı, ilkeli bir şekilde gerçekleşmesi adına temennide bulunmaktan başka yapacak bir şey yok. Ben başkanıma hoş geldiniz diyorum. Saygılar sunuyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol