Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Son dakika! Bakan Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kobilere kelalet desteği sağlayarak banka kredisi kullanmalarını destekleyen KGF kredileri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Nebati, 250 milyar liralık KGF destek paketi limitinin 400 milyar liraya yükseltildiğini duyurdu.

Bakan Nebati açıklamasında şu ifadeleri kulladı:

"Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletimizin diğer tüm kurumları gibi Bakanlık olarak bizler de ilk günden bu yana birçok adım attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda;

AFAD’a bugüne kadar 40 milyar liradan fazla nakit aktarımı gerçekleştirdik.

Depremzede vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz.

Hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık. Ayrıca, hane başı 15 bin lira Taşınma Destek Ödemesi gerçekleştirdik.

Doğal Afet Sigortası kapsamında bugüne kadar yaklaşık 19,6 milyar lira hasar ödemesinde bulunduk.

Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz. Bunların büyük bir kısmını da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın depremzede vatandaşlarımıza söz verdiği üzere 1 yıl içinde tamamlamak için durmaksızın çalışıyoruz.

Daha şimdiden 100.000’den fazla konutun inşasına başladık. Bu süreçte, Bakanlık olarak gereken tüm finansman desteğini kesintisiz şekilde sağlamaya devam edeceğiz.


Asrın felaketi sonrasında, bölgede çözmemiz gereken en önemli sorunun barınma sorunu olduğunu biliyoruz. Şehrimizin ekonomik gelişimi ve sanayi üretiminin aksamaması bakımından da bu hususun büyük önem arz ettiğinin farkındayız.

Bu sebeple kalıcı konutlarımız bir yıl içinde inşa edilene kadar, bazı geçiş dönemi çözümlerini devreye aldık.

Çalışanları konteynerlarda ikamet eden KOBİ’lerimize konteyner başına 30 bin lira olmak üzere 10 konteynere kadar destek veriyoruz.

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerimiz için toplam 20 milyar lira kefalet limiti olan Deprem Bölgesi İşletme Giderleri Destek Paketi ve Deprem Bölgesi Yatırım Destek Paketi’ni ivedilikle hayata geçirdik.

Bu paketler kapsamında hâlihazırda toplamda 9,5 milyar liralık kredi hacmine ulaşılmış olup yararlanma imkânının halen devam ettiğini buradan tüm işletmelerimize hatırlatmak isterim.

Deprem felaketi öncesinde açıklamış olduğumuz KGF paketlerinin hacminde de artışa giderek 250 milyar liralık KGF limitini toplam 400 milyar liraya yükselttik. Bunun 50 milyar lirasını doğrudan deprem bölgesinde kullanılmak vatandaşlarımızın istifadelerine sunuyoruz.

Ayrıca, yakın zamanda kurmuş olduğumuz Katılım Finans Kefalet A.Ş. üzerinden de deprem bölgesine özel paketleri uygulamaya alıyoruz.

Depremde evi ya da işyeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlarımızın geriye dönük ödenmemiş tüm elektrik ve doğal gaz faturalarını sildik.

Bölgedeki esnaf ve sanatkârlarımızın kredi ödemelerini erteledik.

Depremden en çok etkilenen kesimlerden biri olan çiftçilerimizin sorunlarına en doğru çözümleri üretebilmek için Tarım ve Orman Bakanlığımızla tam bir koordinasyon içindeyiz.

Bölgede faaliyet gösteren çiftçilerimizin kredilerini 1 yıl süreyle faizsiz erteledik.

Büyükbaş için 500 lira, küçükbaş için 50 lira yem desteği sağladık.

Mazot ve gübre desteğimizi nakdi olarak vermeye başladık.

Deprem bölgesindeki illerimizde sertifikalı tohum desteğimizi yüzde 100 artırdık.

Hububatta dekar başına 50 lira olan desteğimizi de 100 liraya çıkardık.

Hayvanları telef olan çiftçilerimizin hayvanlarını birebir telafi etmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor"

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol