Öne Çıkanlar Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 İLHAN AYDININ ACI GÜNÜ torba yasası

Bu haber kez okundu.

"Sulama kanalları Elazığ’ın tarımı gibi paramparça"

Başkan Akın Yurtbaşı beldesi sakinlerinin sorunlarını dinleyip onlara çözüm önerilerini sundu.

Akın: Sulama Kanalları Elazığ’ın Tarımı Gibi Paramparça

Başkan Akın ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Elazığ'ın ilçe beldelerinin, geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, sulama kanllarının Elazığ'ın tarımı gibi paramparça olduğunu söyledi.

Akın:  “İlimizin ilçelerinde ve beldelerinde durum neyse Yurtbaşı Beldemizde de durum aynı olduğunu görüyoruz. Elazığ’ın ilçe be beldelerinin 1. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmasına rağmen 20 yılda çökertilmiştir. Yemin torbası 360 liradır, bu yüzden büyükbaş hayvan sayısı ve ahır sayısı düşmüştür. Sonuç olarak etin kilosu 170 liraya çıkmıştır. Yine Yurtbaşı beldesine yapılan sulama kanalları şimdi paramparça, tıpkı Elazığ’ın tarımı gibi. Su hayattır. Su olmazsa verim olmaz, su olmazsa çeşitlilik olmaz" dedi.

"İLİMİZİ KALKINDIRMAK SAADET PARTİMİZİN ANA VAZİFESİDİR"

 Başkan Akın, Elazığı kalkındırmanın kendi partilerinin bir vazifesi olduğunu belirterek; "Biz inşallah geldiğimizde ücretsiz Güneş enerjili sulama sistemlerini kuracağız, hem sondaj derdinden hem de elektrik derdinden hemşehrilerimizi kurtaracağız. Yine beldemizde esnafları gezerken 3 tane tütün satan yere uğradık hepsi genç kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz imkansızlıktan bu işlere sarılmış inşallah biz onlara iş alanları açacağız fabrika kuracağız. Az önce iki genç çiftçi kardeşimiz şöyle ifade ettiler “ Başkanım, kışı geçirmek için hangi tarım aletini satsak diye konuşuyorduk” Bu vebal AKP’li yöneticilere yeter! Biz ilimizde siyaset yapıyoruz. İlimizi kalkındırmak Saadet Partimizin ana vazifesidir. Sizlere söz veriyoruz inşallah biz bu mağduriyetleri gidereceğiz. Bunu yapmak bize nasip olacak çünkü milletvekilleri bırakın çözümü, sorunları bile bilmiyor. Projelerimizi Kamuoyu ile paylaştık ve her geçen gün yeni projeler üretiyoruz. Hiç kimse üzülmesin biz 6 ay sonra bunları düzeltmek için kolları sıvayacağız.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol