Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

Türkiye onu konuşuyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Oğuz Çat, bu yıl yeniden girdiği üniversite sınavında yaptığı tercihle sosyal medyanın gündemine oturdu. Çat, sınavda ilk kez tıp fakültesine girdiği yıldan çok daha iyi bir derece elde etmesine ve 509 puan almasına karşın, taban puanı 225 olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 'Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği' bölümünü yazdı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ( YKS) bir kişi, sayısalda 13 bin sıralama ile Bolu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği'ne yerleşti. YKS sonuçları açıklanırken, sosyal medyada bir öğrencinin yaptığı yüksek puanla yerleştiği bölüm şaşkınlığa sebep oldu. Sayısal bölümünden ilk 13 bine giren bir öğrencinin Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümünü tercih ettiği görüldü.

Aynı bölüme en düşük puanla yerleşen öğrenci ise ilk 760 bine girdi. 13 bin sıralama ile bazı tıp ve mühendis fakültelerine yerleşilebildiği için öğrencinin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne girmesi sosyal medyada yankı yarattı.

O ÇOCUKTAN AÇIKLAMA GELDİ!

YKS sınavında sayısalda 13 bin sıralama yapıp "Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği" bölümünü tercih eden öğrencinin halihazırda tıp fakültesi öğrencisi olduğu, kimsenin önüne geçmemek için bu bölümü seçtiği öğrenildi: "Tıp, diş hekimliği, eczacılık ya da hukuk gibi bir bölümü yazarak insanların önüne geçip haklarını yemek istemedim."

HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol