Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

Bu haber kez okundu.

VAKA ARTIŞI GÜNLÜK 40 KATINA ÇIKTI

Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı. Bu kapsamda Türkiye'de 4-10 Temmuz 117 bin 95 Yeni Vaka görülürken, 61 Bin 047 hasta iyileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste günlük vakanın 40 kat artış gösterdiğini açıkladı. Koca, buna karşın hastanelerdeki yükün ise 3 kat arttığını ve yoğun bakımlarda ciddi bir artışın olmadığını belirtti. "Covid'le birlikte nasıl yaşamamız gerektiğini biliyoruz" diyen Koca, yeniden kapanmanın olmayacağını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık Covid-19 verilerine göre, 4-10 Temmuz’da 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye haftalık koronavirüs verilerinin yer aldığı koronavirüs tablosu, T.C. Sağlık Bakanlığı Covıd-19 Bilgilendirme Sayfası’nda paylaşıldı.

Açıklanan son verilere göre Türkiye'de 4-10 Temmuz’da 1117 bin 95 kişi koronavirüse yakalandı. 61 Bin 047 hasta iyileşirken, 31 kişi hayatını kaybetti.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,55, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,23 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 149 milyon 16 bin 479'a yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN RİSK GRUBUNA MASKE UYARISI

Vaka artışlarına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Giderek artan bir vaka sayısı olduğunu görüyoruz. Vaka sayısının artışıyla birlikte hastane yükü aynı oranda artmıyor. Vaka sayısı artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. Riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz." dedi.

İLK TEDBİR ESKİŞEHİR'DEN

Vakaların artmasıyla ilk tedbir Eskişehir'den geldi. Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.

20 Temmuz tarihli kararda şu ifadeler kullanıldı:

Covid 19 vaka sayıları nedeniyle ilimizde bulunan üniversite, özel ve kamu hastanelerine Covid 19 şüphesiyle başvuran hastaların takip ve tedavilerinin öncelikli olarak başvurunun yapıldığı hastanelerde gerçekleştirilmesine ve zorunlu olmadıkça diğer hastanelere sevk edilmemesine,

Vaka sayıları göz önünde bulundurularak, üniversite, özel ve kamu hastanelerinin Covid 19 yataklı servis, yoğun bakım servisi ve acil servis gibi birimlerinde malzeme, ekipman, yatak ve personel sayılarının gözden geçirilerek gerekli planlamaların yapılmasına,

Covid 19 hastalarının başvuracağı Covid 19 Çağrı Merkezi ve Filyasyon Merkezinde görevli personel sayısının vaka sayıları ve ihtiyaç doğrultusunda güncellenmesine ve çalışma saatlerinin düzenlenmesine,

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 16.11.2020 tarihli ve 102 sayılı alınan kararın güncellenerek devamına;

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol