Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Vali Yırık, "Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır"

Vali Yırık mesajında, bireylerin engelli olma durumunun, insanlık tarihi ile başlamış ve günümüze kadar yaşamın bir parçası olduğunu belirtti.

Savaşlar, doğal afetler, terör eylemleri, trafik kazaları, kimyasal madde ve besin zehirlenmeleri, uyuşturucu madde ve ilaç bağımlılığı ve buna benzer uygarlığın beraberinde getirdiği bir takım olumsuz yaşam koşulları nedeniyle zamanla engelli oranlarında artış olduğunu ifade eden Vali Yırık, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, sorunlarına uygun çözümler üretip yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek ve tüketen değil üreten birey durumuna getirmek bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurdur.

Devletimiz, sosyal devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlarda engelli vatandaşlarımıza önemli hizmetler sunmaktadır.

Bu minvalde Valiliğimizde de İl Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından düzenlenen “Erişebilirlik Belgesi” doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın hayata aktif bir şekilde katılımlarını ve kamuda erişebilirlik imkanlarını sorunsuz şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla Valilik hizmet binamız elzem düzenlemelere gidilmiş ve gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Bu uygulama diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza da örnek olacaktır.

Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başarılı insan, yaşama azmini yitirmeyen, kendisiyle ve çevresiyle barışık olan kişidir. Bu vesile ile engellerin hep birlikte aşılacağı, engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın ‘Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı ve mutlu bir gelecek dilerim." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol