Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

Yeni bedelli askerlik Ücreti ne Kadar Olacak?

Temmuz zammı ile artış göstermesi beklenen bedelli askerlik fiyatı, memur maaşlarına yapılan zam oranı ile yılda iki kez değerlendiriliyor.

 Yeni tutarla birlikte Temmuz-Ocak ayları arasındaki ücret belirlenecek. Memur maaşlarına uygulanan katsayıya göre belirlenen bedelli askerlik ücretinin 122 bin 350 liraya çıkabileceği tahmin ediliyor.

TEMMUZDA GEÇERLİ OLACAK

Bedelli askerlikücretimemur maaş artış oranlarının 6 ayda bir yenilenmesi ile değişiyor. Maaş zamlarının netleşmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesini yayımlıyor. Bu genelge ile 6 aylık memur aylık katsayı oranı da belirleniyor. Bu katsayı üzerinden de yapılan hesap üzerinden bedelli askerlik ücretiniMilli Savunma Bakanlığıresmi olarak açıklıyor. Ocak ayından geçerli olmak üzere bedelli askerlik için104 bin 84 lira ödeniyordu.Hazine ve Maliye Bakanlığı henüz genelgeyi yayımlamadı.

Yapılan artış oranı üzerinden tahmini hesaplamaya göre bedelli askerlik ücretinin temmuz ayından itibaren122 bin 350 lira olması bekleniyor.

Haber Merkezi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol