Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

YUMURTA FİYATI 50 TL'YE DAYANDI

Artan enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle TL'nin sürekli değer kaybetmesi raflara zam olarak yansıyor. Yurttaşın beli zamlarla bükülürken bu defa da toptancılarda yumurta fiyatları yüzde 50 zamlandı.

Asgari ücrete gelen zam sonrası gıda fiyatlarına da peş peşe zam haberleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda 30 lira civarında olan yumurtaya yaklaşık yüzde 50’nin üzerinde zam geldi. Yumurta üretiminde artan yem, nakliye ve enerji maliyetleri fiyatlara rekor artış ile yansıdı. Yumurtanın kolisi 50 lirayı gördü.

Yumurtanın şimdiye kadar böyle zam görmediğini ifade eden vatandaşlar, son 6 aydır belirli aralıklar art arda zamlardan etkilenen yumurta 50 TL’ye dayandı. Alsak ayrı bir dert, almasak ayır bir dert. Sonuçta kahvaltıların ve bazı yemeklerin vazgeçilmezi.” dediler.

TOKER; "ÜRETİCİ ZARAR ETTİ"

Artan maliyetler nedeniyle yumurta üreticilerinin zor durumda olduğunu belirten Toker Tavukçuluk Yumurta Toptancısı Bedri Toker, artan yem fiyatları nedeniyle büyük oranda tavuk kesimlerinin olduğunu belirtti. Bu durumunda üretici ve tüketiciye zam olarak yansıdığını kaydeden Toker;  "Bu ara hammaddeye büyük bir zam geldi. Yumurta fiyatları zamlara rağmen bayağı düşük seviyedeydi hammadde zamlarına rağmen 25 TL'ye kadar düştü. Üretici zarar etti. Ondan sonra üretici zarar edince, büyük oranda tavuk kesimi oldu. Haliyle hammadde de yüksek, yem fiyatları inanılmaz yüksek, bu kez yumurta fiyatları 50 TL'ye dayandı. Çünkü hammadde çok pahalı şuan Mısır 6 TL, soya dışarıdan geliyor, ay çekirdeği yine dışarıdan geliyor Yemin maliyeti şuan için 9-9,5 hammadde olarak. Daha da yükselmeye devam edecektir."dedi.

EYLÜL AYINDA 65 TL OLUR

Artan maliyetlerden dolayı üreticinin tavuklarını besleyemedikleri için kapasitelerini düşürdüklerini söyleyen Toker, sektörün içinde bulunduğu durumu “çok kötü” olarak ifade etti. Eylül Ayına kadar yumurtanın kolisinin 60-65 TL'ye kadar yükseleceğine dikkat çeken Bedri Toker;"Tüketici zaten dertli. Biz 50 TL diyoruz, kaçarak gidiyorlar yumurta almadan. Bundan 10 gün önce yumurta 25 TL'ydi. Şuan maliyet çok pahalı. Şuan da yumurtanın maliyeti 40 TL'nin üstünde, 45 TL. Tavuk fiyatları, hammadde fiyatları, ambalaj fiyatları, işçilik, herşey % 100 arttı. Zamların hangi birinin önüne geçilsin. Tek yumurta değilki. Bu zamların önüne geçilemez. Geçemezsin. Şuan yaz sezonu, havalar sıcak ama tahminim Eylül Ayından sonra 60-65 TL'yi bulur."diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol