Öne Çıkanlar 2023 İFLASIN EŞİĞİNDE DUA BEKLİYOR Defterdarlık Binası Hizmete Açılıyor STK Temsilcileri Bakan Soylu İle Görüştü

Bu haber kez okundu.

Zamlar Kahveci Esnafını Vurdu

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Çaykur'un çay fiyatlarına son yaptığı yüzde 15 oranındaki zam kahveci esnafının tepkisini çekti. Son 97 günde çaya dördüncü kez zam gelirken toplam yüzde 88,2'lik zam yapılmış oldu. Son zamla birlikte kahveciler Çaykur'a seslenerek, esnaf için indirimli çay satışı yapılması talebinde bulundu. 

Son zamlarla Çaykur'un, kilogramı 148 TL olan Tiryaki çayının fiyatının 170 TL'ye; kilogramı 131,75 TL olan Turist Çay'ın fiyatının 150 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Fiyat artışı kahveci esnafını mutsuz etti. 


Çay fiyatlarına yapılan zammın kahvehaneleri ve çay ocaklarını da olumsuz etkilediğini söyleyen esnaflar, bu zamları kendi listelerine yansıtamadıklarını aktardılar.
Kıraathanedeki ve kahvehanelerde  bir bardak çayın fiyatının en son 2023 Ocak ayında 5 TL olarak belirlendiğini söyleyen kahveci esnafları, artan maliyetlere karşı bu fiyatı yükseltmeleri gerektiğini ancak müşterilerin tepkisinden dolayı yükseltemediklerini kaydettiler. 
"Kahvehaneler ve çay ocakları zamları fiyatlara yansıtamıyor. Genellikle aynı müşteri geliyor zaten. Yansıtmak istediğimizde itirazlar oluyor.”diyen esnaflar;  “Biz fiyatları daha fazla yükseltemiyoruz bu yüzden Çaykur'dan en azından esnafımız için uygun fiyatlı çay talebinde bulunduk ama geri dönüş alamıyoruz. En azından esnaf için normal satış fiyatı üzerinden indirim yapılabilir" yoksa dayanacak gücü kalmadı bizlerde çaya zam yapmak zorunda kalacağız.”dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol