Yerel bir gazetenin kendisini topluma kabullendirmesi önemli bir detay…

İnsanlar problemleri çözülmeyebilse de başvuracakları bir kapı olarak görüp bir umut diyebiliyorlar.

Yeni Ufuk ve Günışığı Gazeteleri olarak Allah’a çok şükür aziz şehrimizin aziz insanları nezdinde böyle bir yer edindik.

Bizim için önemli olan bu yerimizi koruyup, bizlere inanan umut bağlayan insanlarımıza karşı mahcup olmamaktır.

Onun için de elimizden geldiğince insanlarımızı dinleyip sıkıntılarının çözümü için elimizden ne geliyorsa esirgemeden yapıyoruz.

Yapıyoruz derken gündeme taşıyıp yapılmasına vesile oluyoruz.

En yoğun telefonları takdir edersiniz ki hala deprem konutlarından dolayı alıyoruz.

İnsanların sıkıntıları hayli fazla bitmek tükenmek bilmiyor.

Buna rağmen bu sıkıntıların bertaraf edilmesi için elimizden geldiğince yazıp çiziyoruz, ilgili mercilerin dikkatini çekmeye çalışıyoruz.

Bazen de birçok insana göre çok sıradan gelen telefonlar alıyor, lütfen bu konuya bir dikkat çekin diyenlerle tanışıyor mutlu oluyoruz.

İki gün önce aldığımız birkaç telefon ihbarı gibi…

Konu Elazığ’ın son dönemlerde en işlek işletmelerinden ve en nezih yerleşkelerinden biri olan Elazığ Belediyesi uhdesindeki Kültür Parktaki işletmelerle alakalı…

Birçok vatandaşımız arayıp çay fiyatlarından müşteki olduğunu ifade ettiler.

Fiyatlar bir kaç gün öncesine kadar 2,5 lira iken kısa süre sonra 3 Liraya şimdilerde de 4 liraya çıkartılmış.

‘Benzin ve mazotta olduğu gibi EBUAŞ da Kültür Parkta ticari faaliyet gösteren işletmelerdeki çaylara zammı otomatiğe mi bağlamış?’ diyordu bir vatandaşımız.

Bir başka vatandaşımız konuya ironiden uzak gayet gerçekçi yaklaşarak çaya yapılan zamları şöyle ifade ediyordu; “Elazığ’da ailece gidebileceğimiz ender yerlerden biri Kültür Park. Havaların ısınmasıyla akşamları çoluk çocuğumuzu alıp bazen komşularla bazen de eş dost akrabalarla gidip açık havada muhabbetin tadını çıkarıyoruz.

Hele bu dönem daha bir nezih Kültür Park…

Bu imkanı sağlayıp istifademize sunanlar ve de hizmeti hakkiyle sunanlardan Allah razı olsun.

Ancak bu mekan Elazığ Belediyesine ait ve Belediyeler halka hizmeti halktan kazanmaya tercih eden hizmet kurumları olurlarsa anlam kazanırlar.

Bir bardak çaya kısa sürede 3. Zam yapmanın mantığını anlamış değiliz.

Elazığ’da hangi çay ocağına veya kıraathaneye gitseniz çayın fiyatı 2,5 lira Kültür Park’ta 4 lira.

Akşamların sefasını ailemizle sürmek için sık geldiğimiz bu mekânlarda hizmetin fiyatların önüne geçmesi lazım diye düşünüyoruz, dile getirirseniz mutlu oluruz.”

Gerçekçi bir yaklaşımdı bu.

Bir de taşlama içerikli bir diyalog kurduk bir vatandaşımızla, biraz ağır ithamlarla doluydu ama farklı bir bakış açısıyla şikâyetini dile getiriyordu, şöyle…

“Elazığ Belediyesi Ak Partili, çoğu Ak Partili Belediyelerde Millet Bahçesinde çaylar neredeyse ücretsiz.

Malatya Esenlik yakınımızda, fiyatlar çok makul.

İstanbul Florya tesislerinde fiyatlar çok makul ve mantıklı.

Elazığ Kültür Parktaki fiyat artışlarını görünce insanın aklına; “Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın gittiği yerlerde halka attıkları çayın parasını Elazığ Kültür Park mı karşılıyor acaba?” sorusu geliyor.”

*

Farklı serzenişler de yok değil ama hepsinin de ortak paydasında; bir hizmet kurumu olan Belediyenin şehirdeki vergi mükellefi olup kira veren diğer ticari işletmelerden daha pahalıya çay satmamaları gerektiği düşüncesi var.

Açıkçası Kültür Parktaki fiyatlara vakıf değilim ama özellikle akşamları oraya iğne atsan yere düşmeyeceğini biliyorum.

Dolayısıyla oradaki Belediyeye ait işletmelerin kazanmak için çaya zam yapmaktansa fiyatı makul tutup sürümden kazanma yolunu denemelerinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

EBUAŞ Genel Müdürü Sayın Nazmi Göktekin, çoğumuza sıradan gelebilen ama birçok insanın da en ön sıralarda değerlendirmek zorunda kaldığı bütçelerini ilgilendiren bu konuya bir el atması sanki hem Kültür Parktaki halk yoğunluğunu arttıracak, hem de sürümden kazanmanın yolunu açarak işletmeye daha fazla kazandıracaktır gibi geliyor bana.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol