AK Partili dönemlerin bürokratik atamalarında Elazığ’da bir ilk yaşandı.

Siyaset bürokrasiye güvendi, bürokrasi de ehliyet ve liyakati ön planda tutarak önemli bir kurumun başına önemli ve yetenekli bir ismin atanmasına karar verdi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinden bahsediyorum.

Malum, Sayın Prof. Dr. Erol KELEŞ, büyük ve başarılı emekler sarf ederek çıtasını yükseklere çıkardığı Şehir Hastanesi Başhekimlik görevinden Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti.

Sanırım 15 veya 16 Mart 2023 idi.

Allah nasip etti, halk da haklı bir teveccühle Sayın Keleş’i 14 Mayıs 2023’te yapılan seçimlerde Milletvekili olarak ödüllendirdi.

Sayın Keleş hoca başhekimlikte gösterdiği performansı siyasette de gösterirse bu şehirde çok güzel gelişmelerin olacağına inanıyorum.

Gidişat şimdilik bu yönde.

AK Partili Milletvekilleri arasındaki uyum da şimdilik çok ahenkli.

Aynı uyumun diğer iki Milletvekilleri ile de sağlanması yaralı ve mahzun bu şehre çok şeyler kazandırabilir.

Kendi aralarında siyasi sürtüşme veya kişisel problemler olabilir, bu normaldir.

Siyaseten birbirleriyle canhıraş mücadele edebilir, çarpışabilirler de.

Ama mesele Elazığ ve Elazığın çıkarı olduğunda düşmanı bile kıskandıracak şekilde bir araya gelip birlikte çalışabilmeliler.

Hep deriz: birlikten kuvvet doğar.

Dolayısıyla 5 Milletvekilinin bir araya gelip Elazığ için birlikte bir şeyler yapmaları, ben eminim ki şehrimizi eski şaşaalı ve huzurlu günlerine taşıyacaktır.

Beş Milletvekilimiz var, 5’i de kendi alanlarında bir birinden yetenekli kişiler.

Bu nedenle Milletvekillerimizden Sayın Prof. Dr. Erol Keleş’in beyefendi ve naif kişiliğinin altında yatan çalışma iştiyakı, başarı hırsı ile akademik ve bürokratik donanımı…

Sayın Ejder Açıkkapı’nın hümanist karakteri, siyaset ve iş dünyasındaki tecrübesi, aileden tevarüs etmiş dirayetli genetik yapısı ve olaylara farklı bakış açısı…

Sevgili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın gençlik enerjisi, konulara bodoslama dalıp (olumlu açılardan ama) bir an önce menzile varma arzusu ve tuttuğunu koparma azim ve çabasının yanında diğer iki muhalif milletvekilleriyle de sıcak temas ve muhabbette olması…

MHP Milletvekili Sayın Semih Işıkver’in gençlikten kaynaklı enerjisi, cesareti, iradesi, pratik zekası, medeni cesareti ve Elazığ tutkusu…

CHP Milletvekili Sayın Gürsel Erol’un her şeyden önce siyasi tecrübesi, ikili ilişkilerinden kaynaklı çözüm odaklı refleksleri ve karşıdaki isterse olağanüstü uyum sağlayacak bir yeteneğinin olması…

Bütün bu değerlerin bir araya gelip Elazığ için bir şeyler yapması ne demek biliyor musunuz?..

Olağanüstü bir güzellik demek, olağanüstü bir huzur demek ve olağanüstü bir şahlanış demek.

Benim adamım, senin adamın demeden; benim partilim, senin partilin demeden ortak paydaya Elazığ’ı almak.

Elazığ için özellikle kurumlarda liyakatli ve ehliyetli kişilere fırsat ve görev vermek, takdir edersiniz ki hepimizin beklentileri arasında.

Bunu Feti Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği atamasında başardılar.

Hiç bir vekil eskiden olduğu gibi benim adamım olsun demedi.

AK Partili Milletvekilleri inisiyatifi Sağlık İl Müdürlüğüne vererek bir isim istedi.

Sağlık İl Müdürü Sayın Prof. Dr. Cahit Polat da aynı hassasiyetle Başhekim olarak Sayın Doç. Dr. Kadir Yıldırım ismini önerdi.

Benim sözümden çıkmayacak biri olsun, istediğimi yaptıracağım karakterde biri olsun demedi.

Sayın Keleş’ten boşalan bir makam vardı ve çıta aşağılara çekilmemeliydi diye düşündü.

Mantıklı bir karar ve isabetli isimdi.

Zira Sayın Doç. Dr. Kadir Yıldırım Sayın Keleş’ten aldığı sancağı bir adım öteye taşıyabilecek hem akademik, hem de yönetsel yeti ve yeteneklere haiz bir isimdi.

Ancak gelinen nokta ne yazık ki; kiraz bahçesi.

Aylardan beridir Şehir Hastanesi başsız, haftalardan beridir Doç. Dr. Kadir Yıldırım’ın Başhekimlik yazısı Bakanlıkta imza beklemekte.

Durum böyle olunca da sıkıntılar her geçen gün biraz daha artarken hastahanede, dedikodular da gırla devam ediyor şehirde.

Dolayısıyla yukarıda niteliklerinden bahsettiğim Milletvekillerimiz; “ Birlikten kuvvet doğar.”diyerek bizlere, Elazığ için birlikteyiz mesajını vermek için bu konuyu vesile kılıp fırsat bilebilirler.

Bugünden tezi yok 5 Milletvekilimizin 5’ide Şehir Hastanesi için randevulaşır Sayın Sağlık Bakanına çıkarlarsa emin olun ki bu iş anında biter ve hastanedeki muamma çözülür.

Aksi takdirde tabiat boşluk kabul etmez.

Zaten siyasiler de bunu bildiği için geçtiğimiz günlerde istifa eden Belde ve İlçe Başkanlıklarının yerine anında yeni atamalar yaptılar Ak Partide.

Parti belde ve ilçe başkanlıklarının başsız kalmasını istemeyen iktidar mensuplarımızı aylardan beridir başsız olan Feti Sekin Şehir Hastanesi için de aksiyon almaya davet ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol