Aylar önce şehrin MASSAD Bölgesi hareketlenmişti şimdi de batı kesimi.

Maden, Sivrice, Arıcak, Alacakaya İlçelerini kapsayan ve yıllar önce MASSAD adıyla kurulan dernek öncülüğünde bölgede bir hareketliliğin olduğunu 7 Nokta Körler Derneğinin çok değerli Üyeleri bile görmüşken siyasi ilgili ve yetkililerin görmediğini düşünmek istemem.

Şehrin her açıdan en önemli ama tabiri caizse en ihmal edilmiş cenahı diyebiliriz bu bölgeye.

Üzerinden üç yıl gibi koca bir zaman geçmesine rağmen izleri silinmeyen ve mağduriyeti giderilmeyen Sivrice…

Türkiye’nin en büyük maden rezervinin bulunup da ilçeye katma değer olarak sunulmadığı gibi insanların yerinden yurdundan edilmek üzere taşınması için her türlü oyunların oynandığı Maden.

Dünyaya ün salmış dev ülkelerin bile saltanat mekanlarını vişne mermeriyle süslerken kendi bünyesinde hak ettiği yere gelememiş Alacakaya.

Bölgesel adıyla MASSAD; Maden, Alacakaya ve Sivrice Stratejik Araştırmalar Merkezi.

Aylar öncesinden kendi aralarında siyasi stratejilerini belirleyerek harekete geçmişlerdi.

Çok ilginçtir hareketin başında genç bir isim var: Mehmet Karacadağ.

Hareketin amacı yıllardan beridir her alanda olduğu gibi siyaseten de ihmal edilen MASSAD Bölgesinin 2023 seçimlerinde artık ihmal edilmesine göz yumulmayacağı.

Onun için aylardan beridir kendilerine bir hareket merkezi oluşturmuşlar ve hareket merkezine de İstanbul’da ticaretle iştigal eden Elazığlı genç bir işadamını oturtmuşlar.

İki veya 3 kez gazetemizi ziyaret eden bu genç arkadaşın anlatımlarından temsil ettikleri bölgenin siyaseten artık ihmal edilmesine müsaade etmeyecekleri yönünde kararlı oldukları mesajını aldık.

“İsim önemli değil, önemli olan bölgemizde birçok değerli insan var.

Bu insanlardan birine veya birden fazlasına 2023 seçimlerinde listelerde yer verilmesini istiyoruz.” diyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini açıklamasının ardından basından takip ettiğimiz kadarıyla bu arkadaşın başlattığı harekete ivme kazandırdığını seçim irtibat bürosu açılışında gördük.

Hatırı sayılır bir kalabalık kitle vardı ve kitlelere hitap eden isimlerden biri Ak Parti Yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarından Sayın Mücahit Yanılmaz’dı.

Yanılmaz’ın konuşmalarından kendisine tam destek vereceği anlaşılıyordu.

Belli ki Karacadağ suyu gözesinden tutmayı yeğlemişti.

*

Seçim tarihinin netlik kazanmasıyla birlikte bir hareketlilik de şehrin batı kesiminde baş gösterdi.

Bu hareketlilik diğerine nazaran daha farklı ve daha somuttu.

Etkisi açısından da ele alınırsa diğerinden daha etkili olacağı belliydi.

Çünkü söylemlerini eylemleriyle destekleyen bir hareketti.

Başta Baskil olmak üzere Keban ve Ağın İlçelerini kapsayan bu hareketin başını bir kişi değil 150 kişi ortak bir mekanizmayla çekiyordu.

150 kişilik muhtar heyeti vardı hareket merkezinde.

150’sinin de amacı bir, mantığı aynıydı.

Aynı emellerle yola çıkmış, aynı amaca matuf ziyaretler gerçekleştirmişlerdi Ak Parti İl Başkanlığına.

Ziyaret basına kapalı gerçekleştirilmişti ama Ak Parti İl teşkilatından yapılan açıklamada muhtarlar 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verme kararı aldıklarını duyurmak için kendilerini ziyaret ettikleri aktarılmıştı.

Yapılan açıklama kısmen doğru idi 150 kişilik muhtar heyeti 2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanını destekleyeceklerini ancak Milletvekili oylamasında ise bölgesini temsil eden adaylara destek vereceklerini duyurmak için gitmişlerdi Ak Partiye.

Yani ziyaretin salt amacı Cumhurbaşkanına destek değil şartlı destek gibiydi.

2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanına oy vereceklerdi ancak Milletvekilliği oylamasında kendi bölgelerini temsil edecek adaylar istiyorlardı.

Konuştuğumuz birkaç değerli muhtarımız; “Lafı eveleyip gevelemenin anlamı yoktur, biz bu amaçla gittik ziyarette bulunduk ama ziyaret gerekçemiz basına farklı yansıtıldı.” dediler.

Oysa biz kendilerine bu bölgeyi temsil edebilecek ehliyet ve liyakate sahip isim bile önerdik: mevcut Belediye Başkanımız Sayın İhsan Akmurat.

Eğitimiyle, siyasi birikim ve donanımıyla, kurulduğu günden bu yana Ak Partiye olan kazanımları ve bölgeyi temsil edebileceğine olan inancımızla talebimizi kendilerine ilettik.

Yani ziyaretimizin amacı; genelde yıllardan beridir siyaseten ihmal edilen Hilalkentten bu yana bölgemiz, özelde ise bizi temsil edebileceğine inandığımız Sayın Akmurat idi.

*

Bölge insanının harbiliğini ve dobralığını her zaman takdir etmişimdir.

Görüştüğümüz birçok muhtar dostumuz da aynı dobralıkla taleplerini ve ziyaret amaçlarını bize aktardılar.

Ak Parti Teşkilatları dikkate alır mı almaz mı bilemeyiz.

Ama hareketin olduğu yerde bereketin olduğunu biliriz.

MASSAD Bölgesinden sonra şehrin batı kanadındaki bu bereketi de kim kendi artı hanesine kaydedecek bunu da bekleyip göreceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol