‘’Sorumlular Hesap Verecek’’ çok şey anlatan bu kısa cümle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ait.

Evet Bakan Bey hesap verecekler.

Evet Bakan Bey hesap vermelidirler.

Merak ediyoruz bu hesabı kim soracak.

Merak ediyoruz bu hesap kime sorulacak.

Bu Ülkede her yıl imar afları çıkarıldı, çürük binalar affedildi, para karşılığı bu binalar hazır mezarlara dönüştürüldü.

Bu Ülkede yıllarca dere yataklarına, çürük zeminlere inşaat ruhsatı verildi, bu günkü felakete zemin hazırlandı.

Yapılar denetlenmedi, göstermelik yapı denetim firmaları, inşaatları görmeden denetim raporları hazırladı.

Yapı denetimi yapan resmi kuruluşların faciayı rapor eden elemanları görevden alındı, sürgüne gönderildi, görevden el çektirildi.

Mühendislik meslek kuruluşlarının yetkileri elinden alındı, bu ciddi kuruluşlar adeta düşman ilan edildi.

Bu denetimsiz, başı boş düzene isyan eden, mücadele eden insanların başına gelmedik iş kalmadı vuruldular, ölümden döndüler, bazıları hayatını kaybetti, failler meçhul kaldı, bundan cesaret alan rant ve vurgun çeteleri, ülkeyi yapı mezarlığına çevirdi.

Sit alanları, orman alanları, tarım alanları, dere yatakları, gözünü para hırsı bürümüş, arsa ve inşaat mafyasının emrine verildi.

Ülkede ne kadar berber, bakkal, kuaför, çilingir, marangoz, çiftçi, maraba varsa inşaat müteahhitliği yapmaya başladı.

Yapılarda statik nedir, kolon, kiriş neye yarar, demire pirit nasıl atılır, beton mukavemeti nasıl sağlanır, hava şartlarına göre beton nasıl piriz alır bilmeyen insanlar bu ülkede inşaat yapmaya başladı, halen daha devam ediyorlar.

Her kilometresi milyonlara mal olan oto yollar, her biri yine milyonlara mal olan köprüler, viyadükler ya kendiliğinden çöktü ya da en küçük bir sarsıntı, bir sel felaketi karşısında yok oldu, onlarca can kaybedildi.

Bir felaket yaşadık, felaket AFAD ile giderilmeye çalışılıyor, bizzat AFAD kendi röntgenini çekmiş, ben yetersizim diyor, ben aciz kaldım diye haykırıyor, bu yetersiz kurumu kim felaketin başına getirdi, başka bir seçenek, başka bir imkan yok muydu, yoksa Devlet bu kadar aciz duruma mı düştü.

Evet Hesap sorun, hesap sorulmalıdır, mutlaka bir gün hesap sorulacaktır.

Fakat şunu iyi bil sayın Bakan eğer çok azını yazdığım bu namussuzluklardan bu şerefsizliklerden bu aymazlık ve ihanetlerden hesap sorulacaksa bu Ülkede hesap sorulamayacak çok az insan ve kurum kalır.

Çok az yönetici, çok az yetkili kalır.

Umarım sorarsınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol