Ne güzel özetlemiş değil mi Nasreddin Hoca mevzuyu: Bana damdan düşeni getirin.

Bilmeyen yoktur diye fıkrayı anlatmıyorum.

24 Ocak 2020 depreminin ardından Van ve Bingöl depremini yaşayan dostlarımız arayıp şehir adına gerekli tavsiye ve önerilerde bulunarak deprem sonrası sürecin önemli olduğunu anlattılar.

Van depremini yaşayan bir dostumuzun uyarısı TOKİ’ler ile alakalıydı.

Siz, siz olun TOKİ’yi şehrinize sokmayın, aksi takdirde hak sahibi olduğunuz evinizi, bıkkınlık gelir Emlak Yönetimine (Site Yönetimi) bila bedel terk edip çıkar kaderinizle baş başa kalırsınız.

Şu anda bütün Hak sahiplerinin yaşadığı en büyük sıkıntı ne yazık ki insanların site yönetimlerinden çektiği sıkıntılar.

O zamanlar kimselere dinletememiştik.

Bingöl depremini yaşayan eğitimci bir dostumuzun uyarısı daha farklı ve can alıcıydı.

O da siz siz olun, dışarıdan gelen firmalara fırsat vermeyin, aksi takdirde esnafınız yok olur gider.

Çünkü o firmalar iş gücü dahil her türlü ekipmanlarını dışarıdan getirdiler Bingöl’e ve Bingöl esnafı dibe vurduğu için çareyi göç etmekte buldu.

Tarihin en büyük göçünü Bingöllüler olarak biz, deprem sonrası verdik ve gidenler bir daha da dönmedi.

Ne yazık ki bunu da kimseye dinletemedik damdan düşenlerin onama tavsiyelerini bir kenara itip, tabip diye şehrimize gönderilenlerin bizi iyileştirmelerini bekledik, yanıldık.

Üç yıldan beridir belimizi bir türlü doğrultamayışımızın tek sebebi budur: damdan düşene kulak asmayıp başkalarından medet ummak.

Allah tekrarını yaşatmasın; 06 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketiyle uyandık.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremle bölge tam bir enkaz alanına döndü ve Elazığ’ın da aralarında olduğu 11 İl yerle yeksan oldu.

Bu illerde insanlar düştükleri damların altında bağıra bağıra can verdiler.

Bugün itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı: 40 Bin 642.

Bir yıldan beridir savaşan Ukrayna ve Rusya’nın vermediği can kaybını biz ülke olarak 2 hafta içerisinde kaybettik.

Allah’a çok şükür büyük bir devletin necip milletiyiz.

Tarihin birçok evresinde olduğu gibi küllerimizden doğmasını biliriz.

Bu bağlamda Van ve Bingöllü dostlarımızın bize yaklaşımı gibi biz de kaçırdığımız treni, felaketi iliklerine kadar yaşayan bu 10 ilimiz de kaçırmasınlar diye Düştük yollara.

Yeni Yüzyılın İyilik Hareketi…

100 Bin Aileye 100 Bin Bedava Sosyal Konut Projesini güncelleyip Malatya’dan girdik, haritada yarım ay çizerek Diyarbakır’dan çıktık.

İlimizin Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile gittiğimiz her ildeki Gazeteciler Cemiyet Başkanına projeyi detaylarıyla anlatıp yazılı haliyle de sunduk.

Allah nasip ederse randevularımızın kabulüyle 11 İlin Gazeteciler Cemiyet Başkanları olarak İletişim Başkanı Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’u ziyaret edecek kendilerinin tavassutuyla da projeyi Sayın Cumhurbaşkanına arz edeceğiz.

Projenin Mimarı; HAZARSAM Başkanı Sayın Prof. Dr. Bilal Çoban idi.

Gazeteciler Cemiyetlerini harekete geçirip bizleri yola revan eden de kendileriydi.

Aynı projeyi 24 Ocak depreminden hemen sonra ekip olarak İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya arz etmiş ama sonuç alamamıştık.

Dolayısıyla Sayın Çoban’ı çabalarından ve hassasiyetlerinden dolayı yürekten kutluyor, projenin hayata geçirilmesini depremi iliklerine kadar yaşayan 11 Vilayetin mağdur ve masum insanları adına temenni ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol