Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

'' BİR MESLEK DAHA, TARİH OLUYOR''

Ekonomik sorunların vatandaşın yeni ayakkabı alma şansını da zora soktuğuna değinen yılların ayakkabı tamircisi Mehmet Ulutaş,  32 yıldır bu işi yaptığını belirtti. Vatandaşların, yırtılan, eskiyen ayakkabısını tamir ettirip 3-4 ay daha giydiğini ifade eden Ulutaş, “Vatandaşlar yeni ayakkabı almaya kalksa en az 300 TL  ödeyecek. O nedenle vatandaşlar eskiye dönüş yaptı ve ayakkabılarını tamir ettirmeye başladı. Ayakkabı tamiri dışında saat kordonu, kemer dikme, çanta tamiri gibi işleri de yaparak ilerlemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

AĞIRLIKLI OLARAK ASGARİ ÜCRETLİ, EMEKLİ VATANDAŞLAR

Ayakkabı tamirine gelen vatandaş sayısının arttığını ve gelenlerin ağırlıklı olarak asgari ücretli, emekli vatandaşlardan oluştuğunu belirten, Ulutaş,"Gençlerde getirdikleri ayakkabıların yok izi belli olmasın, yok tamir oldu belli olmasın gibi şeyler söylüyorlar. Hâlbuki eskiden bize tamirata gelen insanlar, gerekirse üç dört kat sağlam lastik tak uzun ömürlü olsun, gerisi önemli değil derdi. Şimdikiler ise dayanıklı olsun istiyorlar ama öncelikleri tamir ettirdikleri anlaşılmasın. Her şeye rağmen biz elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Ayakkabı tamircilisi Mehmet Ulutaş, ayakkabı sektöründe ki zamlara değinerek, "Zor zamanlar geçirdiğimiz aşikar. Vatandaşların alım gücü düşüyor. Ne hikmetse Türkiye’de her 5 senede bir devalüasyon yaşayıp görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ilk geldiği seneden 2001'den, 2009'a kadar iyiydi güzel gidiyordu. Aldığımız mallar hep aynı fiyatta seyrediyordu. Bugün ki gibi zam falan olaylarını hiç yaşamazdık. Aldığımız ürünler %250 artmış fiyattan geliyor, sürekli zam oluyor. Burada tek suçlu Cumhurbaşkanımız değil herkesin kendine bakıp iğneyi ilk önce kendine batırması lazım. Biz kendimizi düzelteceğiz ki toplum düzelsin, her şey düzelsin. Birini suçlamak kolay, önemli olan halkın ne yaptığı. Cumhurbaşkanımızın hataları var mı var ama hepimiz doğru olursak eğer bu sorunlarda çözülür. "dedi.

MESLEK DAHA TARİH OLUYOR

Mesleği öğretecek çırakta bulamadıklarını da kaydeden Ulutaş;"Ben temelden yetiştim bu meslekte. Üretimde yaptık zamanında ama şimdi eski tarz giyen kalmadığı için yapmıyorum. Eskilerin giydiği ayakkabıları yapan 2-3 arkadaşımız var hala devam ediyor. Herkes diyor ki oğlum okusun kızım okusun, kimse de demiyor ki evlatlarımı bir işe sokayım meslek öğrensinler. Çocuklarımız ezilmesin diye hiç bir şey öğrenemiyorlar, hayatı gerçek anlamda öğrenemeden büyüyüp yetişiyorlar. Elazığ genelinde 25 civarında ayakkabı tamiratçısı var ve hepimizin iş durumu nerdeyse aynı. Mesleklerin geleceği sıkıntılı." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol