Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ÇEYREK ASIRLIK ÇINAR; GÜNIŞIĞI GAZETESİ: 26 YAŞINDA

Yayın hayatına başladığı günden bu yana basın ahlak kurallarından taviz vermeden, ilkeli, dürüst ve tarafsız yayınlarıyla Elazığlıların takdirlerini kazanan şehir medyasının Amiral Gemisi Günışığı Gazetesi bugün itibariyle çeyrek asra veda ederek 26’ncı yaşını kutluyor.

Şehir basınında Amiral Gemisi misyonunu hakkıyla yerine getiren ve gücünü cesaretinden alan Günışığı Gazetesi bugün itibariyle 26’ncı yaşını kutluyor.

HİÇ BİR BASKIYA ALDIRMADAN

Basın kervanına katıldığı günden bu yana hiçbir baskı, tehdit ve aba altından sopa göstermelere aldırış etmeden yoluna devam edip halkın aydınlatılmasında araştırmacılığının yanında soruşturmacı kimliğiyle de ciddi bir kamu hizmeti veren Günışığı Gazetesi bugün itibariyle 26’ncı yaşına girdi.

İLKELİ HABERCİLİK OBJEKTİF YAYIN

Gazetenin çeyrek asrı geride bırakarak 26’ncı yaşına girmesi ile ilgili açıklama yapan gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz KOCA; “27 Ekim 1997 tarihinden itibaren Elazığ’da kesintisiz ve günlük olarak yayın hayatını sürdüren ve bugüne kadar da ilkeli habercilik, objektif ve tarafsız yönünden ödün vermeyen Günışığı Gazetesinin dün olduğu gibi bugün de, yarın da aynı hassasiyet ve kararlılıkla yayın hayatına devam edecektir.” Dedi.

BUGÜNE NASIL GELDİYSEK ÖYLE DEVAM EDECEĞİZ

Şehrin basın kervanına katıldığı günden bu yana hiçbir baskı, tehdit ve aba altından sopa göstermelere aldırmadan bugüne kadar geldiklerini belirten Genel Yayın yönetmeni Koca, bu güne nasıl geldiysek aynı kararlılıkla geleceğe de yürüyeceğiz dedi.

ZORLUKLARI AŞARAK

Elazığ’da gazetecilik yapmanın bedel ödemek gerektirdiğini ifade eden Koca; “Bu şehirde birçok mesleği ifa etmek gibi gazetecilik mesleğinin de zorlukları var. Ancak çeyrek asırlık bir süreçte zorlukların üstesinden nasıl geldiğimiz Elazığ kamuoyunun malumudur.” Dedi.

ELAZIĞ; ÜLKENİN EMNİYET SİBOBU

Gazeteciliğin kendileri için bir ideal olduğunu da sözlerine ekleyen Genel yayın yönetmeni Koca şunları kaydetti: Bizde gazetecilik bir idealdir, idealler de yaş keçeye benzer: vurdukça kuvvetlenen. Meslek hayatımız boyunca çok vurulmuşluğumuz, vuruldukça da kuvvetlenmişliğimiz vardır. Çekilen bu sıkıntılar, ödenen bütün bedeller bu şehir için değer. Zira biz bu şehrin ülkenin emniyet sibobu olduğuna inanıyoruz. Mesleğimizi de bu inançla yerine getirmenin çeyrek asırlık haklı gururunu yaşıyoruz.

ZALİMİN TEPESİNDE BALYOZ

MAZLUMUN KURTULUŞ TÜRKÜSÜ

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Nafiz Koca, Günışığı Gazetesinin 26. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

ÜSTLENDİĞİMİZ MİSYONUN BİLİNCİNDEYİZ

26 yıllık meslek hayatımızda tuttuğumuz kalemin namusuna, edindiğimiz mesleğin şeref ve onuruna şimdiye kadar halel getirmedik bundan sonra da getirmeyeceğiz. Ortak paydamız, özelde Elazığ, genelde milli değerlerimiz oldu bundan sonra da olacaktır. Mesleki olarak üstlendiğimiz misyonun bilincindeyiz. Çünkü biz gazeteciliği bu şehirde bir ideal olarak benimseyen bir kadroyuz.

İDEALİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

Evet, dostlar, gazetecilik bizde bir idealdir, idealler de yaş keçeye benzer; vurdukça kuvvetlenen. Yıllarca, vurulduk, kırıldık, döküldük ama idealimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Çünkü yüklendiğimiz misyon zalimin tepesinde balyoz mazlumun kurtuluş türküsü olmayı gerektiriyor. Dün öyleydik, bugün de böyleyiz, yarın da böyle olacağız.

ŞEHRİ ORTAK PAYDAMIZA, DUALARI ARKAMIZA

Görünenlerin yanında görünmeyenleri, bilinenlerin yanında bilinmeyenleri gün ışığına çıkaracak mevkute, gazeteniz GÜNIŞIĞI olacaktır. Gazeteciliğin ilke ve ahlaki kurallarına mugayir davranmadan, mesleki hassasiyetleri de göz ardı etmeksizin Elazığ’ı ortak paydamıza, siz değerli okurlarımızın destek ve dualarını da arkamıza alarak bu şehrin sorunlarının üzerine gideceğiz.

SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Güzelliklerini paylaşmak güzelliğimiz, olumsuzluklarının üzerine gidip çözümler sunmak misyonumuz olacak. Bu vesile ile ortak paydası Elazığ olan tüm okurlarımıza saygılarımızı sunarken yayın hayatına başladığı günden bu güne desteklerini esirgemeyen başta abonelerimiz olmak üzere eleştiri ve önerileriyle yolumuzu aydınlatan tüm okurlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol