Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

KÖY OKULUNDAN ÖRNEK UYGULAMA

Arıcak İlçesi’ne bağlı   Ormanpınar Köyü’nde öğretmenlik yapan Osman Yıldız, eğitim camiasına örnek olacak olan bir çalışmaya imza atarak öğrencilere matematikle ilgili en zor konuları bile sıkılmadan anlayıp, inceleyebilmeleri için köy okulunda ‘Matematik Atölyesi’ kurdu.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

ÇOCUKLAR İÇİN MATEMATİK ATÖLYESİ

İlkokul Öğretmeni Osman Yıldız, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi daha etkin kullanabilen, problem çözme ve ürün geliştirme yeteneklerine sahip bireyleri yetiştirmek amacıyla Arıcak’a bağlı Ormanpınar Köyü’nde ‘Matematik Atölyesi’ oluşturdu.

Öğretmen Osman Yıldız, İlkokulda oluşturdukları ‘Matematik Atölyesi’nde, öğrencilerin materyallerini kullanarak dokunmalarını, hissetmelerini, düşünmelerini ve soru sormalarını sağladıklarını söyledi.

Öğretmenliği sadece meslek olarak görmeyen, hayatının merkezine koyan ve öğrencilerinin topluma faydalı birer birey olması için büyük fedâkarlıklar da bulunan Öğretmen Osman Yıldız, bu eğitimler neticesinde öğrencilerin sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme becerilerini artırmak istediklerini belirtti.

KISITLI İMKÂNLARIYLA

Hazırladığı projeyi okul yönetiminin desteğiyle oluşturduklarını söyleyen Öğretmen Osman Yıldız,  “Öğrenciler, severek öğrenme ve kendilerini geliştirme imkânı buluyor.” dedi.

DERSLER UYGULAMALI İŞLENİYOR

Kısıtlı imkânlarla ‘Matematik Atölyesi’ kurduklarını belirten öğretmen Yıldız,  “Atölyemiz matematik konuları ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Yaparak, yaşayarak öğrenmeyi esas alarak, soyut olan matematik konularını somut hale getirerek bilgileri kalıcı hale getirmek.” diye konuştu.

İMKÂNSIZLIĞA KARŞI BAŞARI

Yıldız Öğretmen, matematik aktivitelerini uygulayarak pedagojik gelişimlerini desteklemeyi amaçladıklarını aktararak; “Öğrenci merkezli eğitimi baz alarak ve öğrencilerin ilgi, tutum ve ihtiyaçlarını önemseyerek atölyemizi oluşturduk ve amacımız öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini kendilerinin oluşturmasını sağlamak.” ifadelerini kulandı.

ÖĞRENCİLERE FAYDALI OLABİLMEK İÇİN ATÖLYEMİZİ KURDUK

Köylerde birçok öğrencinin okurken sıkıntı yaşadığını belirten Yıldız Öğretmen, “Günümüz Türkiye'sinde birçok köy okulu şehirlere yapılan göçten dolayı kapanıyor. Zor şartlarda çocuklar eğitim alıyor. Biz kendi imkânlarımızla öğrencilere faydalı olabilmek için bir şeyler yapmak istedim. Atölyemizi kurduk.“ dedi.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE IŞIK TUTACAK

Matematiği seven ve matematiksel düşünme becerisine sahip bireyler yetiştirilmeyi hedeflediklerini belirten Öğretmen Yıldız, “Öğrenciler atölyenin tüm etkinliklerine aktif olarak  katılmaktadırlar. Amacımız, öğrencilerimize 21.yy becerileri olan; sınıflama, sıralama, problem çözme, kritik düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim, üretkenlik ve matematik okuryazarlığı vb. gibi becerileri kazandırmak. Öğrencilerimizin neden-sonuç ilişki becerilerini geliştirerek tümevarım, tümdengelim, akıl yürütme vb. gibi becerilerini kazandırmak.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol