Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

MAİNZ-KASTEL-AVRUPA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ AÇILDI

Açılışa Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Minder, İsraifil Kışla, Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım, Frankfurt Ticaret Ataşesi Yusuf Yergel, Frankfurt Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Muhammed Fatih Kılıç, Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar, IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz, UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılınç, UID Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan, DİTİB Hessen Bölge Başkanı Salih Özkan, Hessicscher Unternehmerbund Ev Başkanı İhsan Güler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

YILMAZ: “AMACIMIZ ELAZIĞLI TOPLUM OLUŞUMUNA KATKIDA BULUNMAK”

Açılış konuşmasını yapan Avrupa Elazığlılar Derneği genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz katılımcılara teşekkür etti. Yılmaz “Avrupa’da yaşayan tüm Elazığlıları bir çatı altında toplayarak, sosyal-kültürel-ekonomik-sanatsal-sportif ve eğitsel tüm alanlara eğilmek, her alanda daha iyi şartlar oluşturmak, sorunları önleyici vizyonlar ve çalışmalar yaparak daha örgütlü, daha sağlıklı, daha huzurlu, daha müreffeh ve daha bilinçli bir yaşam standartı oluşturmak, çocuklarımıza kendi kültürel ve sosyal varlıklarına sahip çıkmalarını sağlayarak Elazığlı olmak perspektifinin farkındalığını aşılamak, insan onur ve değerine yürekten bağlı bir bakış açısı benimsetmek, sürdürülebilir ve tam da bir insan ömründe arzu edilebilecek değerli bir gelecek inşa etmek. İnsanı her şeyin merkezine alarak, gerek yerel gerekse genel anlamda sivil toplum bilincini geliştirici çalışmalar yapmak, sosyal-kültürel-sanatsal-eğitsel-sportif olarak güçlü bir Elazığlı toplum oluşumuna katkıda bulunmak ve bu yolla nitelikli insan ve refah toplumunun oluşmasına gayret göstermektir. Elazığlı insanımızın sorunlarına ve beklentilerine, çözüm ve çare olmaktır” dedi.

BİRLİKTELİK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Minder, İsraifil Kışla ise yaptıkları konuşmalarda gördükleri birliktelik karşısında mutlu olduklarını ifade ederek “Cumhurbaşkanımızın hepinize selam var. Birlik ve beraberlik içerisinde gördüğümüz tablo bizleri fazlası ile mutlu etti. Çalışmalarınızı yürekten kutluyorum. Allah ve yardımcınız olsun” dediler.

AKAN: “HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Avrupa Elazığlılar Derneği Başkanı Muharrem Akan ise yaptığı konuşmada; “Bizler çok büyük ve güçlü bir aileyiz ve tüm Avrupa’nın öncü STK’larından biri olma hedefindeyiz. Kurulduğu günden bugüne sadece üyelerinin değil, tüm Elazığlıların meseleleriyle yakından ilgilenen AED, büyük bir sevdayla bağlı olduğumuz Elazığ’ımızın ve de ülkemizin ekonomisine, sporuna, eğitimine, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmayı sürdürecektir. Ortak bir akılla yürümesi gereken tüm bu çabalar, sizlerin katılımı ile anlam kazanacaktır. Her bir hemşerimizin derneğimize üye olmasını ve etrafındaki tüm hemşerilerimizi üye olmaya davet etmesini bekliyoruz. Ancak böylelikle bir ve birleşik bir yapı olarak, çok daha gür ve güçlü bir ses çıkartabileceğiz. Bizler de bu motivasyonla sonuna kadar tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

TUNCER: “TOPLUMUMUZ NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ”

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer herkese teşekkür ederek; “Bütün derneklerimizin, STK’larımızın herkesin yanındayız. Toplumumuz neredeyse biz oradayız. Cemiyetlerin önemi özellikle Avrupa’da çok büyük emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu dernekle de başarılı çalışmalara imza atılacak. Örfümüze, adetimize, geleneğimize, göreneğimize, milli kültürümüze sahip çıkarak daha büyük yarınlar inşa edeceğiz” dedi.

Açılış çeşitli ikramlarla son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol