Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ

Bu haber kez okundu.

SAHİL TEMİZLEME ETKİNLİĞİ

1-7 Haziran Çevre Haftasında gönüllüler tarafından Sivrice hazar Gölü sahilinde temizlik yapıldı. Su ürünleri Araştırma Enstitüsü öncülüğünde, Elazığ Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığının katılı ile Hazar Gölü kenarında temizlik yapıldı.

Elazığ Belediyesi ve Sivrice Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikle çevre bilinci oluşmak amaçlandı. Etkinliğe kurum personelleri, Tarım İl Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarından gönüllüler ve çocuklar katıldı.

*ÖZBAY; "TEMİZLİK İMANDAN GELİR"

Su Ürünleri Araştırma Endüstürüsü Kurum Müdürü Özkan Özbay, çevre bilinci oluşturmanın anne babadan başlaması gerektiğini vurgulayarak; “1 litre yağın suya verdiği zarar 1 milyon litre suyu kötü duruma getiriyor. Biz bu bilinçle yaşamalıyız, bu bilinçle karar vermeliyiz. Yeni nesillere bunu aktarmalıyız, bunu yaşam bilinci haline getirmeliyiz. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olarak Sivrice’de daha yakın zamanda bir TÜBİTAK projesi gerçekleştirdik. Sudaki mikroplastik yükünü tespit ettik. Şimdi de sahilde makroplastik ve diğer atık maddeleri topluyoruz. Biz aslında olaya da manevi açıdan şöyle bakmalıyız; ‘temizlik imandan gelir’ diyen bir dinin mensupları olarak çevremizi, dünyamızı temiz tutmalıyız diye düşünüyorum.” Dedi.

*GÜNDOĞAN; "DOĞA HEPİMİZİN"

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, İlçeyi ziyarete gelenlerden çevre temizliğine hassasiyet göstermelerini isteyerek; “Lütfen vatandaşlar geldikleri zaman özellikle gölümüzün kenarında Sivrice’deki alanları, mesire alanlarımızı, ormanlık alanlarımızı kullandıkları zaman lütfen bu konuda hassasiyet göstersinler, titizlik göstersinler. Bir çöpünü poşete doldurup da yakındaki çöp tenekesine atmak zor değil. Velev ki çöp tenekesi yoksa arabasının bagajına koyup da en yakında bulduğu çöp kutusuna atmak zor bir şey değil. Buna insanlarımızın özen göstermesi lazım. Çünkü doğa hepimizindir. Bizim doğayı korumamız lazım. Aksi taktirde korumadığınız zaman doğa sizden intikamını alır ve size olan o güzelliği sunmayabilir” ifadelerini kullandı.

*VURAL; " HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ"

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, iki konu üzerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirterek; “Biz Sivrice’nin yöneticileri olarak son derece rahatsızız. Vatandaşlarımız buraya geliyorlar Türkiye’nin her yerinden insanlar burada kamp yapmaya, piknik yapmaya, yürüyüş yapmaya, dalış yapmaya geliyorlar. Ancak karşılaştıkları manzara; her zaman şaşırtıcı olmuyor. Ancak bunun sebebi kimdir? Bunun sebebi yine bizleriz. Vatandaşlarımız burayı kirletiyor ve 20 kilometre uzunluğundaki 5 kilometreden fazla genişlikteki bu koca gölün etrafını ufacık bir bütçe ya da az sayıda elemana sahip bir belediyeden ya da kaymakamlıktan burayı temizlemesini umuyorlar, bekliyorlar. Bu son derece yanlış bir uygulama. Kaldı ki elimizde binlerce insan olsa dahi bu kadar geniş bir alanı az önce yaptığımız tatbikatta biz yüzlerce kişi ufacık bir sahili bir saatten fazla sürede temizleyemedik bile. Başaramazsınız. Elinizdeki imkanlar buna yetmez. Dolayısıyla temizliği, çevreyi korumayı, doğayı korumayı yapacaksak bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol