Bir insanın davranışsal eylemlerinde tavrında tarzında söyleminde ne istenir, ne beklenir? İnsan hangi kariyer ve kazanımlara sahip olursa olsun süreçle alakalı bir tutarlılık, bütünsellik sergilemesi insanın insandan beklediği önemli ve kritik bir beklentidir.

Bütünsellik yok ise tutarsızlık çıkar ortaya ve güvensizlik oluşur, güven sunmayan insanın ise diğer tüm özelliklerinde ki pozitif haller şüphelidir.

Şüphe var ise de güven oluşmaz, güven yoksa saygınlık yoktur, güven duymadığı saymadığı insanı sever mi insan, sever ya da sevmez, sevmeler de eğretidir. İnsanın temel görünümünde samimiyet ve statüsü belirlenirken açık ara öncelikli bütünselliğine bakılır.

Elbette, bahis konusu bütünsellik de vurgusunu yaptığım nicelikler değil niteliklerdir.

İnsanın hangi takımın taraftarı olduğu ya da hangi türden müzikler dinlediği konunun tamamıyla dışındadır. İnsanın tercih ve önceliklerinde de değişimler olur, olmalı da, tercih ve önceliklerdeki değişim gelişimin bir parçası, bilinçlenme yolundaki doygunluk, yolculuktur.

Başarıya ulaşmada başarılı olmada da bütünsellik önemli etkendir.

Bütünselliği süreçte aramak nasıl doğru bir tespitse, disiplin, çalışkanlık, zekâ, zarif ve naif yapının da bir bedende bir araya gelmesi, öngörü sahibi, planlı gidişi en isabetli haliyle programlayan olan duruşu göstererek bütünsellik sağlanmalıdır.

Projenin başarıya ulaşması için proje ekibinin her ferdi üzerine düşenin en iyisini en güzelini yapmalı ki proje ekip başarısı olarak ortaya çıkabilsin. İnsanların da saygın, başarılı, emin, güvenilir, sevgi dolu, tuttuğunu koparan, ekip çalışmasına yatkın, rütbe ve kariyer basamaklarını hızla tırmanabilir değerlendirmesine tabii olması, ayrı ayrı sıraladığımız çokça özelliği bir kişilikte bir insanda bütünleştirmekle, bütünsellikle mümkündür.

Fevkaladelik, muazzamlık, süperlik değildir bütünsellik, doğru zaman doğru proje doğru enerji doğru emtia doğru ekip, disiplin ve planla, programla yol alma, başaracağım azmini kişiliği ile at başı koşturma hali, sorumluluk ve yetkiyi aynı dimağda hissetme, duyumsamadır.

Karakter üzerine sağlam bir kişilik monte edilmiş ise, duruşu, kişiliği sağlam ve bütünselliğin farkında ki her birey çok başarılı işlerin her kademesinde görevde alırlar sorumluluk da, kendi benliğinde ekip mantığıyla düşünüp çalıştığından ekip içinde de varlığının ve katkılarının önemini ve ehemmiyetini bilir.

Tüm pozitif kavramları, yetileri, ya hepimiz ya da hiçbirimiz gibi düşünüp hayata geçiren bütünselliğin önemini kavramış insan başarılı ve aranan insandır.

Senaryo iyi, yönetmen iyi, aktör iyi, aktris iyi, platform iyi, dekor iyi, makyöz iyi, mali alt yapı prodüktör iyi, yasal, çevre, mevzuat, her şeyler düşünülmüş ve iyi sadece kameramanın haytalığı, sorumsuz yaklaşımı dahi muazzam bir proje, filmi berbat hale getirebilir.

Burada kameraman çok iyi aktör berbat, aktör çok iyi platform seçimi yanlış, platform iyi senaryo rezil gibi farklı örneklemeler çıkarmak mümkündür. İnsan yapısı ve bütünsellik gibi, filmin ya da bir tiyatro oyununun sahnelenmesi, bir dernek, vakıf çalışması, kurum ve kuruluşların çalışması ve başarılı olmasında da aynı bütünlük, bütünsellik temel gereklilik, olmazsa olmazdır.

Tek kanatla kuş uçmaz, asli asgari yeterlilikleri olmayan hepsine sahip olup bir arada kullanmayan insan sorunludur, başarıya ulaşamayacağı verimli olamayacağı gibi ailesine, çevresine, işyerine, çalıştığı ya da müdahili olduğu vakıf, dernek gibi kurumlara fayda vermez, sağlamaz, aksine yavaşlamasına, yanlışa, zarara, fiyaskoya sebep olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol