Nihayet genel seçim sürecini tamamlamış olduk. 2. tura kalan Cumhurbaşkanlık seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan net bir şekilde kazandı.

Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan, Babanın oğlu Kemal’e galebe çaldı! Daha önceki yazımızda da dediğimiz gibi kim kazanırsa kazansın Asıl olan Devlettir. Allah vatanımızı her daim korusun.

Elazığ, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a %67 lik bir oranla destek vermişti. Elazığ 28 Mayıs seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğu desteği  %3 artırarak %70’lere çıkarttı.

Elazığ Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oy veren ilk 15 il arasında yer aldı diye biliyorum.

Bu verileri özellikle belirtmemin tabi ki sebepleri var.

100 yılın seçimi artık bitti. AK Parti için zaferle sonuçlandı. Türkiye’nin seçimi bitti ama Elazığ AK Parti’deki entrikaların biteceği yok! Duyduklarımız bizlere akıl tutulması yaşatıyor dersek yalan söylemiş oluruz. Çünkü Elazığ’da AK Parti’deki siyasi aktörler güç savaşını kazanmak için sürekli bir entrika peşindeler.

Gelin Elazığ’da AK Parti adına trajik olan bu entrikalardan biraz bahsedelim. Burada anlatacağımız operasyonel ve sinsi entrikalar bizlerin hayal ürünü değil, birebir AK Parti’nin içinden duyum aldığımız, harekete geçilmek üzere düğmeye basılmış olan entrikalar!

            Anladığım kadarı ile tüm entrikaların hedefe ulaşmasının yolu AK Parti il başkanlığını ele geçirmekten geçiyor. Yani baş kurban Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım!

Yukarıda yazmış olduğum kafa karıştıran matematiği belirtmemin asıl sebebi de bu. Matematik diyor ki; hiç sağa sola yalpa yapmayın Şerafettin Yıldırım başarılı! Adam daha ne yapsın? AK Partililer de dahil olmak üzere herkesin 2 milletvekili çıkartır dediği listeden 3 milletvekili çıkartmış. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de % 70 oy alarak Türkiye de sıralamaya girmiş…

            “Yav hele entrikaları anlat!” dediğinizi duyar gibiyim. Öyle 3 kuruşa 5 köfte yok! Hemen filmin sonunu öğrenirseniz filmin başını izlemezsiniz. Az biraz sabır. Okudukça daha fazla heyecanlı olacak. Buna garanti verebilirim.

            Aslında diğer bir ana konu da, 1 yıl sonra yapılacak olan belediye seçimleri. İl başkanlığı ve belediye seçimleri!... Konu sanki biraz netleşiyor gibi!

            Yok yok bu benim tarzım değil. Ben bodoslama dalmayı daha çok seviyorum! O zaman başlayalım.

Vira bismillah…

Entrika 1) Mücahit Yanılmaz’ın Mahmut Rıdvan Nazırlı ile geçmişe dayalı dostluğu olduğu yüksek sesle dillendiriliyor. AK Parti ilk listesinde 1.sıra adayı iken gece operasyonu ile gerçek listede kendini 4. Sıra adayı olarak bulan  Mücahit Yanılmaz ikinci şoku milletvekili seçilemeyerek yaşadı.. Ancak Mücahit Yanılmaz’ı tanıyanlar çok iyi bilir ki; Yanılmaz’ın Elazığ üzerindeki siyaseti asla bitmez. Kaynaklarımız; Mücahit Yanılmaz’ın Haydar Evliyaoğlu’nu il başkanı yapmak için çoktan harekete geçtiği, Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın desteğini de arkasına alarak asıl hedefi olan belediye başkan adaylığı yönünde. Yani baş kurban Şerafettin Yıldırım! Bu arada, Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın danışmanı da Nurullah Evliyaoğlu oldu!

Entrika 2) Ejder Açıkkapı her ne kadar ikinci sıradan milletvekili seçilmiş olsa da, geçmiş dönemlerde yapmış olduğu il başkanlığı ve vekillikten dolayı artık ağırlığını koyarak AK Parti’nin Elazığ’daki abisi olmaya kararlı. Ben ne dersem o olur tavrında! Ejder Açıkkapı’nın da gücü ele geçirmesi için il başkanlığını ele geçirmesi gerekiyor. Yani baş kurban yine AK Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım! Kaynaklarımızdan almış olduğumuz bilgiye göre Ejder Açıkkapı’nın İl Başkanı adayı ise Rahman Kızılkaya.

Entrika 3) Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 1 yıl sonra tekrar seçime girecek. Doğal olarak Şerifoğulları, yeniden Elazığ Belediye Başkan adayı olabilmesi için halkın desteğinin tek başına yeterli olmayacağını çok iyi biliyor. Milletvekili seçimlerinde de gördük ki; AK Parti halkın teveccüh gösterdiği kişilerden ziyade, siyaseten etkin olan kişilerin tercihlerine göre adayları belirliyor. Buna istinaden Şahin Şerifoğulları’nın tekrar aday olabilmesi için hem vekil desteğine hem de il başkanının desteğine ihtiyacı var. Şahin Şerifoğulları genel seçimler öncesinde Selahattin Özsoy ve Erol Keleş’e açık destek vermişti. Selahattin Özsoy gece yarısı operasyonu ile AK Parti aday listesinden çıkartılmış, Şahin Şerifoğulları’nın Palu bölgesinden alacağı destek ümitleri suya düşmüştü. Erol Keleş ise listede Elazığ’ın ağabeyi sıfatıyla kendine yer buldu. Her ne kadar Palu ayağı zayıf olsa da Şahin Şerifoğulları, belediye seçimlerinde vekil desteğini Erol Keleş’ten alacağa benziyor. Şahin Şerifoğulları da il başkanlığı için alttan alttan çalışmalar yürütüyor. Murat Öz ismi ciddi ciddi kulislerde dolaşıyor. Yani yine baş kurban Şerafettin Yıldırım oluyor! Murat Öz’ün bu teklife sıcak bakmadığı da konuşuluyor.

Ak Parti kongresinde Metin Bulut’un tekrar görev alması durumunda entrikalarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz gibi duruyor…

Gelelim AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a…

Mevcut yönetimini ilçe ve beldeler de dahil olmak üzere bir önceki il başkanı Ramazan Gürgöze’nin kurmuş olması, il yönetiminin ise bir önceki dönem milletvekillerinin yakınlarından oluşması, siyaseten Şerafettin Yıldırım’ı zayıf halka konumuna getiriyor. Her genel seçim döneminde milletvekili adaylarının en az bir ev parası kadar tanıtım ve medya çalışmaları için katkı sağladığını biliyoruz. Bu dönem ise AK Parti’nin vekil adayları adam başı 600 bin TL zar zor katkı sağlayarak aday adaylarının bile gerisinde kalmışlardır. Bu arada bazı vekil adaylarının henüz daha bu katkıyı sağlamadığı da kulislerde konuşuluyor. Yani MHP Milletvekili Semih Işıkver’in 15-20 milyonluk seçim bütçesinin yanında, Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık’ın 60-70 milyonluk seçim bütçesinin yanında, 20 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti Elazığ teşkilatının 3 milyon TL gibi komik bir rakam ile seçime girmiş olması ve başarılı olması Şerafettin Yıldırım ve yanındaki ekibinin tartışmasız başarısıdır. Buna mukabil yukarıda bahsetmiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Elazığ’ın Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla destek veren iller arasında olması da Şerafettin Yıldırım ve ekibine yazar.

“AK DAVA” diye kulağımızı patlatan AK Partili siyasi aktörler!...

Eğer yukarıda bahsettiğimiz entrikalar doğruysa, siyasi menfaatiniz için davanızı Elazığ’da samimi bir şekilde temsil eden İl Başkanını yemenin ne kadar vicdana ve AK davaya yakıştığını bizlere anlatmalısınız!

Ve yine umut ederim ki bu entrikaların hepsi YALANDIR!...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol