Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Bakan Kurum Açıkladı!

“312 BİN 931 BİNA YIKIK, ACİL YIKILACAK, AĞIR VE ORTA HASARLI”

 Şu anda 2.5 milyon vatandaşın geçici barınma alanlarında misafir edildiğini ifade eden Kurum, “Mayıs ayına kadar 100 bin konteyneri daha hazırlayarak en az 500 bin vatandaşımızı da buralarda misafir edeceğiz.

Şu anda Gaziantep, KahramanmaraşAdıyaman, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Hatay ve Diyarbakır olmak üzere 8 ilimizde hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık. Diğer illerimizde de sona yaklaştık, tamamlamak üzereyiz. Depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 646 bin bağımsız bölümden oluşan 2 milyon 31 bin binada inceleme yaptık. İçerisinde 894 bin 130 bağımsız bölüm olan 312 bin 931 binanın yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu tespit ettik. Hatay’ımızda ise 333 bin 825 bağımsız bölümden oluşan 99 bin 475 binayı yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olarak tespit ettik” diye konuştu.

1 yıl içerisinde 11 ilde 319 bin, toplamda ise 650 bin konutun inşa edileceğini ifade eden Kurum, “Yeni konutlarımızı, yeni iş yerlerimizi, yeni hayat alanlarımızı; akademisyenlerimizin, iş insanlarımızın, STK’larımızın, vatandaşlarımızın görüşlerini, fikirlerini alarak inşa ediyoruz. Yeni şehirlerimizi Türkiye Ulusal Risk Kalkanı modeline uygun olarak fay hattından uzak bölgelere, en sağlam zeminlere, en uygun mühendislik uygulamalarıyla inşa edeceğiz.

11 ilimizde yaptığımız tüm çalışmalarda şehirlerin demografisini, sosyolojisini, tarihini, sanatını, kültürünü, sanayisini, mimari yapısını koruyacak ve canlandıracak adımlar atıyoruz. Hatay bizim için, ülkemiz için ayrı bir öneme sahip. Bu bölge verimli topraklarıyla, ortaya koyduğu ticari birikimle, Akdeniz’e açılan kapılarımızdan biri olması sebebiyle önemi büyük. Köklü bir tarihi, parlak bir istikbali var. Yeni inşa sürecimizde Hatay’ımızın özgün kimliğini, tarihi mirasını, kültürel birikimini, medeniyet tecrübesini hem koruyacağız hem güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol