Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Çoban: Elazığ’ın Birçok Fırsatı Var

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban,  çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Maden ve Gezin ilçelerini ziyaret eden Çoban, Maden İlçesinin birçok zenginliği bünyesinde barındırdığını söyledi.

İZABE TESİSLERİNİN KURULMASI ŞEHRİMİZİN İSTİHDAMINA KATKI SUNACAKTIR

Maden ilçesinde değerlendirmede bulunan Bağımsız Aday Çoban,  tarihten günümüze her dönem önemli gelişmelere haiz olan Maden İlçesinin birçok zenginliği bünyesinde barındırdığını ifade ederek,  “Hepimizin malumu olduğu gibi Maden İlçesi hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için stratejik önemlere haiz bir ilçemizdir. Bugünlerde bile ülke gündeminde olan Maden Sahalarının işletilmesi halinde Maden İlçesinde bulunan bakır rezervlerinin Türkiye’nin birkaç yıllık bütçesini sağlayacağı kuşkusuzdur. Bu nedenle son günlerin gündeminde olan Maden sahalarının bir an önce işletilmeye açılması işletilmeye açılırken de İzabe tesislerinin kurularak ilçenin ve şehrimizin istihdamına katkı sunmasının önü açılmalıdır”dedi.

MADENİN KURTULUŞ PLAN’I BENDEDİR

İlçenin sorunlarının çözülmesi için kurtuluş planın hazır olduğunu kaydeden Çoban, “ Madenin Kurtuluş Plan’ı bendedir. Defaatle gezdiğim, gördüğüm, ihtiyaçları yerinde tespit ettiğim Maden, maalesef siyasi mecmualarda konu olacak şekilde itibarsızlaştırılmış ve yok sayılmıştır. İlçemizin slot analizlerini ortaya koyduğumuzda, fırsatlarının tehditlerinden çok olduğunu, artılarının eksilerine nazaran fazla çıktığını ortaya koymuştuk. Yapılacaklar bellidir. Kurtuluş planlarımızdan birkaçını belirtmemiz gerekirse; Maden sınırları içerisindeki Maden Çayına karışan kanalizasyon sisteminin rehabilite edilmeli ve Çay Balığı yetiştiriciliğinin özendirilmelidir. Stok alanında depolanan maden sahasında bulunan ocaklardan gelen hammaddenin stok alanından kayması veya akması toleranssız bir risktir. Alınması gereken önlemler; stok alanının kaymaması için şevler düşürülmeli ve stok miktarı azaltılmalıdır. Stok alanına çıkış yollarının kayması veya akması toleranssız bir risktir. Alınması gereken önlemler; stok alanına çıkış yollarındaki eğim düşürülerek yol genişliğinin arttırılması gerekmektedir. Maden’in endüstriyel hammadde potansiyeli daha kapsamlı araştırılmalıdır. Geçmiş yıllarda işletilen maden ocaklarındaki atık ve cürufların günün ekonomik ve teknik şartlarında yeniden işletilip değerlendirilmesi. Maden potansiyelini işletmeye dönüştürecek yatırımların yapılması sağlanmalıdır.” diye konuştu.

SANATARYUM HASTANESİ YAPILMALI

Gezin Plajköy yarımadasına, Atatürk’ün vasiyeti olan ve Akciğer hastalarına hizmet edecek SANATARYUM HASTANESİ yapılması gerektiğini ifade eden Bağımsız Aday Prof. Dr. Bilal Çoban, “ Çilek üretiminde bahçe-depo-pazar zincirinin iyi kurulmamış olması, bahçeden pazara olan arz akışının talepten bağımsız, ani yığılmalar şeklinde oluşmasına ve fiyat istikrarsızlığına yol açmaktadır. Oysa bu zincirin özellikle soğuk hava depolarını da içerecek şekilde kurulması, arz talep dengesinde bir regülatör işlevi görecek ve üreticinin mağduriyetini önleyecektir.” dedi.

KAMU KURULUŞU TESİSLERİ HAT SAFHADADIR

Kamu kuruluşu tesislerinin daha fazla artmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Çoban, “ Kamu kuruluşu tesisleri hat safhadadır. Bugün göl çevresi adeta kamu kuruluşlarının istilası altındadır. Hazar Gölünün çevre düzeni planı hazırlanmış olmasına rağmen, bu plana uyulmamakta ve plan üzerinde günübirlik kullanıma ayrılmış olan yerler üzerinde de kamu kuruluşlarınca tesis kurulmaktadır. Bu tür uygulamalar devam ederse ileride serbestçe göle girilebilecek kıyı şeridi kalmayacaktır. Bu nedenle kamu kuruluşu tesislerinin daha fazla artmasına izin verilmemelidir. Mevcut olanların alanları, sahil şeridini açık tutacak şekilde daraltılmalı ve bu tesisler içinde günübirlikçilerin kullanımlarını artırmak amacıyla yeni tesisler eklenmelidir.” ifadelerini kullandı.

14 MAYIS BİR MİLAT OLACAKTIR

 Elazığ’ın sorunlarını yakından bildiğini ve çözümlerini ise hazır olduğunu söyleyen Çoban seçilmesi halinde Elazığ’ın kalkınmasına katkı sunacaklarını belirterek, “ 14 Mayıs şehrimiz açısından da ülkemiz açısından da bir milat olacaktır. İlçelerimiz başta olmak üzere, şehrimizin sorunlarına benden daha iyi çalışmış olan, hakim olan yoktur. Allah bize şanlı bir zafer ile yardım ettiğinde, ilçelerimizle birlikte şehrimiz kalkınmışlık ve refah seviyelerinde yükselmeye teşvik edilecektir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol