Öne Çıkanlar yerelhaber elazığ haber elazığsonhaber elazığhaber elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Görür: Toki Ve Özel Tasarlanmış Binalarla Bu İşi Bitiriniz

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Naci Görür'den kendi evini yapan depremzedeye 500 bin TL yardım kararının doğru olmadığını söyleyerek, "Vatandaşa yardım edip kendi inşaatını yap dersen vatandaş alelacele ucuz binalar yapar ve içine girer." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında, kendi yapısını yerinde inşa edecek depremzedelere, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için de 250 bin TL hibe verileceğini açıkladı. Ayrıca, konutlar için 500 bin ile 800 bin TL, iş yerleri için de 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi kullanma imkânı sağlanacağı bildirildi.

MÜTEAHİTLE VE ALELUSÜL BİR YAPIYLA OLMAZ

Bu karar depreme dayanıklı yapılaşma konusunda uyarılarda bulunan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Sayın Şehircilik Bakanının ağzından duydum. Evlerini yaptıracak insanlara maddi yardım yapıp kredi vereceklermiş. Bu bir bakıma çok güzel ama amaca ulaşamaz. Deprem bölgelerinde deprem dayanımlı kaliteli binalara ihtiyaç var. Vatandaşa yardım edip kendi inşaatını yap dersen vatandaş alel acele ucuz binalar yapar ve içine girer. Zaten verilen destek de daha iyisini karşılamaz. Deprem bölgesinin jeolojik ve zemin karakteri gereği özellikli binalara ihtiyacı var. Bu da herhangi bir müteahitle ve alelusül bir yapıyla olmaz. Lütfen TOKİ ve özel tasarlanmış binalarla bu işi bitiriniz, saygıyla”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol