Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi 23 Nisanda çocukları ağırladı. GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Mustafa Ergin Koşusu'nu Oğlum Serkan Kazandı

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 1200 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2023 yılı Mustafa Ergin Koşusunda jokeyi Mehmet Ali Aktürk ile start alan, E. Kayhan Ergin'in sahibi olduğu Oğlum Serkan pistten galibiyetle ayrıldı. 7 yaşındaki al erkek safkan sergilediği performansla kariyerinin 15. galibiyetini hanesine yazdırdı.

Merhum Mustafa Ergin adına koşulan yarışın ikincisi Mustican olurken, Acıdilli üçüncü, Mucit Tay dördüncü, Oğlum Kayra ise beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Oğlum Serkan için bitiriş derecesi 1.26.38 olurken, farklar 3,5 Boy - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi E. Kayhan Ergin'e kupasını Elazığ Hipodrom Müdürü Mehmet Demir Çelik verdi.

MUSTAFA ERGİN

23 Kasım 1955 yılında Elazığ’ın Yurtbaşı ilçesinde doğan Mustafa Ergin, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra hayvancılık ve seracılık alanında çalışmaya başladı. 30 Mart 1994 yılında mahalli idare seçimlerinde Yurtbaşı Belediye Başkanı olarak seçildi. Görevi süresince Yurtbaşı Belediyesi’ne önemli hizmetlerde bulunarak, istihdam alanları oluşturdu. Elazığ Hipodromunun Yurtbaşı İlçesi’ne yapılmasına destek veren Mustafa Ergin, at sahibi olarak Bey Bora, Filika, Erginer ve Kaplanbey isimli safkanlarıyla önemli yarışlar kazandı. 9 Mart 2018 yılında görevi başında vefat eden Mustafa Ergin’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol