Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

17 EYLÜL’DE PANCAR İŞLEMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Şeker Fabrikasının modernleştirilmesi çalışmaları kapsamında Kazan Dairesinin bu yıl başlanarak Doğalgazlı sisteme geçirileceğini belirten Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik, “2022 yılı Pancar alım kampanyamızı Eylül ayında başlatacağız. Bu yıl yapacağımız kampanyada yaklaşık olarak 270 bin ton şeker pancarı alacak bunun 250 bin tonunu işleyerek karşılığında 30 bin ton şeker üretimi yapacağız” dedi.

17 EYLÜL’DE PANCAR İŞLEMEYE BAŞLAYACAĞIZ

2022 yılı Pancar alım kampanyası ile ilgili olarak Eylül ayında kampanyayı başlatmayı planladıklarını belirten Mümtaz Çelik, “Biz ilk olarak 8 Eylülü düşündük. Ancak havaların sıcak olacağını düşünerek bunu 13 Eylül’e erteledik. Bu konuda Genel Müdürlüğümüz ile istişarede bulunacak ve tarihi netleştireceğiz. 13 Eylül tarihi netleşirse 17 Eylül’den itibaren pancar işlemeye başlayacağız. Bu yıl kampanyamızın 120 gün olmasını planladık. Bu durumda Aralık ayının sonuna, hatta Ocak ayının ilk haftasına kadar pancar işlememiz söz konusu olacak. Burada şunu da belirtelim. Bizim fabrika olarak günlük çalışma kapasitemiz 1800 ton. Bunu 2 bin tona çıkarmamız durumunda bir hafta daha karımız olur.Bu da fabrikamıza çok önemli bir kazanç sağlar” dedi.

KAZAN DAİRESİ YENİDEN YAPILACAK

Elazığ Şeker Fabrikası’nın moderinasyonu kapsamında bu yıl Kazan Dairesinin Doğalgaza geçirilmesi projesinde çalışmaların başlayacağını da belirten Mümtaz Çelik, “Kazan dairemizin yenilenmesi projemize 90 Milyon TL ödenek verildi. Bunun 35 Milyon TL’lik bölümünü bu yıl kullanmamız gerekiyor. Yani yeni kazan dairemizin yapımına bu yıl başlayacağız. Genel Müdürlüğümüz bu konuda gerekli çalışmayı, büyük ihtimalle Yönetim Kurulumuz ilimize gelerek yapacak ve işi ihaleye çıkaracaklar. Yeni kazan dairemizin yapımının iki yılında sıfırdan yapılması ile daha sonra sıra tribünlere gelecek. Böylece zaman içinde fabrikamızı yenilenmiş olacağız. Bu yenileme çalışmalarımız fabrikamızın ömrünü 50 yıl uzatacaktır. Şu anda fabrikamızın kazan dairesini çalıştırırken fuel oil kullanıyoruz. Doğalgazlı sisteme geçtiğimiz de yakıt giderimiz 3’te 1’e düşecek” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol