Öne Çıkanlar 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA PERİLER EVİNDE KAYBETTİ MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

"2022 HAMLE YILI OLACAK!"

“Merkez Köy Muhtarları Toplantısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Olağan Toplantısı” gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer toraman, merkez köy muhtarları ile bir araya geldi. Hizmette verimliliğin artması ve koordinasyonun sağlanması için muhtarlara ve il genel meclisi üyelerine çağrıda bulundu.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Merkez köy muhtarları ve kurum müdürleri toplantı düzenledi. Muhtarların taleplerini dinleyerek istişarelerde bulunan Vali Ömer Toraman, muhtarlara ve il genel meclisi üyelerine çağrıda bulundu.

İl Özel İdaresi’nin imkanları ölçüsünde köylerin temel altyapı problemlerini çözmek için çalıştığını belirten Vali Ömer Toraman; “2022 yılı İl Özel İdare için bir kırsal kesim altyapısında bir hamle gibi olsun. Onlarda özellikle kış döneminde gerekli etüt ve proje çalışmalarını yürüttüler. Kırsal altyapıyı güçlendirmek için gayret göstereceğiz bu yeterli mi benim gördüğüm kadarıyla yeterli değil. Bu iki kaynak bizi rahatlatmıyor onun üzerine bir üçüncü kaynak için gayret gösterdik içişleri bakanlığına bir borçlandırma talebinde bulunduk. İller bankası üzerinden gerekli işlemleri yürüttük şimdi 3. Bir imkanımız daha oldu.” Dedi.

“KUZOVA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YAPILACAK”

Toraman, Elazığ’da Tarımsal sulama altyapısının güçlendirilerek, üretim yapılması gerektiğini söyledi.

Kuzova ile ilgili seferber olunduğunu ifade eden Vali Toraman, yakın zaman sonra Kuzova’da enerji maliyeti olmadan sulu tarım yapılabileceğini belirterek; “Tarım Bakanlığımız, bakan yardımcılarımız, milletvekillerimiz herkes seferber oldu ve şuanda kuzova’da sulama birliği eliyle sulama yapılmaya başlandı. Bunlara biz özel idare olarak araç desteği, personel desteği verdik. Ayrıca oranın şart sahasının hizmet alımı yaptık. Dolayısıyla o sulama birliğinde biz vatandaşlarımızdan şunu istedik, tükettiğiniz elektriğin bedelini siz yatıracaksınız. Onlarda kabul ettiler. Ama diğer bütün destekleri biz verdik. Kuzova sulaması için önemli bir gelişme 2 megavatlık güneş enerjisi santrali ihale süreci başladı. Sayın bakanımız onayı verdi. İnşallah kısa sürede inşa edildiğinde artık orası sulama olmayan 8 aylık dönemde ürettiği enerjiyle gelir elde edecek ve sulama yaptığı dönemdeki gideri de oradan karşılayacak.” İfadelerini kullandı.

Uluova Projesi’nin de özel bir yatırım programına dahil edildiğini belirten Toraman; “Özel bir yatırım programına dahil etmek suretiyle TOKİ marifetiyle burada ihtiyaç duyulan boru gibi malzemeleri temin etmek suretiyle çok büyük bir meblağla bu projeye destek olacak inşallah. Altyapısını maksimum 2 yıllık süre içerisinde tamamlamayı öngörüyoruz. İnşallah Uluova’nın da kapalı sisteme şebekesi dönüşmüş olacak.” Dedi.

“SICAK ASFALTI ELAZIĞ’DA DÖKMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Toraman, yol altyapısının yenilenmesi için Özel idare bünyesinde sıcak asfalt ekibi oluşturulduğunu belirtti. Toraman, “Elazığ İl Özel İdaresinin sıcak asfalt dökme kapasitesi yok. Yol standartları bu kadar yükseltmiş bir Türkiye’de bizim asfalt plantimiz var ama sıcak asfalt dökme kapasitemiz yok. Bunu telafi etmek için şimdi sıcak asfalt ekibi oluşturduk inşallah makine ekipmanlarını da yakın zamanda temin edip artık alt yapısı uygun olan yerlerde sıcak asfaltı da Elazığ’da dökmeye başlayacağız” dedi.

“BU YILI ÇALIŞMA YILI OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Özel İdare’nin yatırım programı dışında ilave işler yaparak geçireceğini belirten Elazığ Valisi Toraman, bu yılı çalışma yılı olarak değerlendireceklerini söyledi. Toraman, “Bu yılı gücümüz yettiğince paramızı son kuruşuna kadar nefesimiz yettiği müddetçe çalışma yılı olarak değerlendireceğiz değerli muhtarlarım” dedi.

“ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİNE VE ONLARIN ÇALIŞMALARINA MÜDAHİL OLMAYALIM”

Elazığ Valisi Ömer Toraman, muhtarlardan idare ile diyalog kurmalarını isterken; il genel meclisi üyelerinden de hizmetlerde koordinasyon için destek istedi. Toraman, “İdareyle samimi diyalog kuralım ve birbirimizi anlamaya çalışalım. Genel Meclis Üyelerimiz istirham ediyorum lütfen idarenin personel araç sevk işlerine müdahale etmesinler. Tabiki sahayı geziyorlar eksikleri görüp tespit ediyorlar bunları bize iletsinler ben bu konuda Genel Sekreterimizi ve yardımcımızı bu konuda talimatlandırdım. İl genel meclisi üyelerimizden gelecek olan talepleri tek merkezden takip edeceğiz. Bu dağınıklığı önlememiz lazım kıymetli hemşehrilerim. Her kafan bir ses çıkması lazım bir bütünlük olması lazım yoksa sahada işler araç saçına dönüyor kimin nereye gittiği belli olmuyor, kimin ne yaptığı belli olmuyor. O yüzden özel idare genel sekreterliğine ve onların çalışmalarına müdahil olmayalım” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol