Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

'3E VİZYONU İLE YOLA ÇIKIYORUZ'

HABER- DİLARA MENGÜNOĞUL

Atilla Yılmaz, basın toplantısında yapılacak olan seçimde başkan adayı olduğunu ve Eğitim-Bir-Sen’de yenileme ve değişim vakti olduğunu söyledi.

Ahmet Tevfik Ozan Kongre ve Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla basınla bir araya gelen Atilla Yılmaz, Değişim ve Yenilenme Hareketi ile çıktıkları bu yolda kimseyi ayrıştırmadan, daima öğretmenlerin haklarını savunacaklarını aktardı. Yaklaşık 400 üyenin katılım gösterdiği toplantıda konuşan Yılmaz, delege tanıtımıyla,  hedeflerini açıkladı.  

“TÜM PROGRAMLARIMIZI VE PLANLARIMIZI OLUŞTURDUK”

Gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen bir yönetim anlayışı ile aday olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yeni dönemde sendikamızın tüm paydaşları kapsayan, kucaklayan ve etkin bir yapı olması için vizyoner bir ekiple, elimizden geleni yapacağız. Gündemi takip eden değil, bizatihi gündem belirleyen bir anlayış ortaya koymak ideali ile hareket edeceğiz. Siz değerli dostlarımızla yaptığımız uzun soluklu istişareler neticesinde, camianın gönlünden geçen yeni bir ekiple, yeni bir vizyon ekseninde tüm programlarımızı ve planlarımızı oluşturduk.”dedi.

“HAK ARAYIŞINI CANLI VE ETKİN TUTAN BİR SENDİKAL ANLAYIŞI  ORTAYA KOYACAĞIZ”

Yılmaz, 3E vizyonu ile yola çıktıklarını belirterek, “Bu yola, Elazığ’ın Eğitimi, Eğitim çalışanları ve Eğitim çağındaki çocukları kapsayan 3E VİZYONUMUZ ile çıkıyoruz. Elazığ şehrimizde yaşadığımız afet sonrası açılan yaralar sarılmaya çalışılıyor. Özellikle eğitim alanında yıkılan, yapımı devam eden eğitim kurumları noktasında öğrenci, veli ve öğretmen arkadaşlarımız çeşitli problemler yaşamaktadır. Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi adına etkin bir sendikacılık ihtiyacı gün gibi ortadadır. Eğitim çalışanları olarak mali, ekonomik ve özlük haklarımız noktasında, sizlerin ve kamuoyunun da yakından bildiği çeşitli problemler yaşamaktayız. Bu problemlerin gündeme taşınmasında ve giderilme noktasında hem bireysel hem de kitlesel hak arayışını canlı ve etkin tutan bir sendikal anlayış ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Amacımız, milli ve manevi değerlerimize bağlı, ilkeli ve yapıcı bir metot ile kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın temellerini attığı bu kutlu yolda, bayrağı devralarak daha ileriye taşımaktır.” diye konuştu.

DEĞİŞİM HAREKETİ NEDİR?

Tepkisini net ve cesurca ortaya koymayı amaçlayan bir anlayışın adının Değişim Hareketi olduğunu dile getiren Yılmaz, “ Zaman ve mekân sınırı gözetmeden, mazlum, mağdur ve masumun hakkını korumayı en ulvî vazifelerden biri sayan; kimsenin rengine, diline, ırkına, mezhebine, meşrebine, sosyal ve ekonomik statüsüne bakmaksızın herkesi önemseyen bir teşkilat ruhu oluşturmayı; “ben” anlayışı yerine “biz” anlayışını merkeze koyan, üyelerin menfaatini önceleyen, milli ve manevi değerlerimize karşı yapılacak iç veya dış saldırılar karşısında duyarsız kalmayıp eylemlerle tepkisini net ve cesurca ortaya koymayı amaçlayan bir anlayışın adıdır ”Değişim hareketi.”

“MÜCADELESİNİ VERMEYİ AMAÇLAYAN BİR HAREKETİN ADIDIR”

Değim Hareketinin detaylarından bahseden Yılmaz, “Yeni fikirlere ve gelişime açık, istişareyi ve katılımcılığı önceleyen, özelde üyesinin, genelde ülkesinin ve tüm mazlum halkların hak ve hukukunu koruma  azmini ve mücadelesini vermeyi amaçlayan bir hareketin adıdır.  Bilgi amaçlı sadece gündemi takip eden değil, üyelerinin menfaat ve kazanımları için gündem oluşturan, yeri gelince masaya yumruğunu vuran bir sendikal anlayışa sahip duruşun adıdır” Değişim Hareketi".” Dedi.

İNANCIMIZ TAMDIR

Son olarak Eğitim Bir-Sen Elazığ 1  Nolu Şube 7.Olağan Genel Kurul sürecinin, eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Atilla Yılmaz, “Üyelerimizin iştiraki ve özgür iradeleri ile karar verecekleri bu sürecin, sendikamızın özüne tarihine ve sorumluluğuna yakışır bir şekilde tamamlanacağına olan inancımız tamdır. Sendikamızın her kademesinde göreve namzet arkadaşlarımıza başarılar diliyor, sonuçların ülkemiz, sendikamız ve üyelerimiz adına hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yoğun bir katılım ve coşku ile geçen toplantı delege tanıtımı akabinde fotoğraf çekimi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol