Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ACI ÜSTÜNE ACI!

İki ilde sel suları cadde ve sokaklarda nehir gibi aktı. Şanlıurfa’da 13 Adıyaman’da 2 kişi hayatını kaybederken, Şanlıurfa’da selin ardından sokaklarda ortaya çıkan yılanlar ise tehlike saçtı.

Kahramanmaraş Merkezli deprem felaketinin ardından bölgede şimdi de sel felaketi yaşandı. Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkileyen sağanak yağışta feci bir tablo ortaya çıktı. Şanlıurfa’da sel felaketi nedeniyle 13 kişi yaşamını yitirdi. Adıyaman’da ise  sel sularına kapılan konteynerdeki 2 kişi yaşamını yitirdi. Tırların devrildiği, araçların sele kapıldığı Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde selin ardından sokaklarda yılanlar görüldü.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Kentte incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 1,5 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi.

ÇADIRLAR BOŞALTILDI

Adıyaman'da yağmur nedeniyle kentte depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, KYK yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar ise suda mahsur kaldı. Sincik ilçesinde bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında bulunan ilçenin tek bağlantı köprüsü derenin taşmasıyla araç trafiğine kapandı. Derenin taşması sonucu köprüde göçükler oluştu.

ŞANLIURFA'DA 13 CAN KAYBI

Kentin simgesi Balıklıgöl taştı, çok sayıda ev ve araç su altında kaldı. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden vinç yardımıyla 34 BAS 626 plakalı hafif araç çıkarıldı. Araçta yapılan incelemede 2 kişinin cansız bedeni bulundu.

Abide Kavşağı'nda 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasının ardından Şanlıurfa'da can kaybı 13'e yükseldi.

BÖLGEDE YILANLAR ORTAYA ÇIKTI

Tırların devrildiği, araçların sele kapıldığı şehrin Karaköprü ilçesinde selin ardından sokaklarda yılanlar görüldü. Bir vatandaş o anları saniye saniye kayda aldı.

KARAYOLUNU YUTTU

Sağanak yağış  Adıyaman ve Şanlıurfa’nın yanı sıra Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun birçok yerinde etkisini artırarak sele neden oldu. Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kayıplarına neden olurken Hilvan- Bozova, Ördek Köyü noktasında kara yolunu yuttu.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇADIRKENT BOŞALTILDI

Diyarbakır'da çadır kentte bulunan depremzedeler, etkili olan sağanak nedeniyle tedbir amaçlı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirileceği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır-Silvan yolu üzerindeki çadır kentte barınan depremzede vatandaşların, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

DOĞANŞEHİR VE ARGUVANDA EVLERİNDE MAHSUR KALAN 8 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde şiddetli sağanak su baskınlarına yol açtı.

Kent genelinde dünden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle Doğanşehir ilçesinde yer yer su baskınları yaşandı. İlçede Sürgü Baraj Göletinde suların birikmesiyle taşkın oldu. Bazı derelerin taşması sonucu da araçlar zarar gördü. Sel nedeniyle bazı yollarda yarılma oldu.

İlçe merkezinde biriken su, belediye ekiplerinin çalışmasıyla derelere verildi. Çadırlarda kalan depremzededeler de selden etkilendi. Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde evlerinde mahsur kalan 8 kişiyi tahliye ederek güvenli bölgeye ulaştırdı. Malatya'nın Arapgir ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle Kozluk Çayı'nın taşması sonucu tarım arazileri su altında kaldı.

TARIM ARAZİLERİ DE SULAR ALTINDA

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Kozluk Çayı'nın taşması sonucu tarım arazileri su altında kaldı.

Mardin Kızıltepe ilçesinde de  bazı mahallelerde zemin katlarında su baskınları oluşurken, yollarda biriken su nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Tarım arazileri sular altında kaldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol