Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

AGD'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

AGD Elazığ eski Şube Başkanı Recep Koca; “Görev istenmez verilir” inancıyla şerefle yürütmeye gayret ettiğim AGD Elazığ Şube Başkanlığı emanetini yüz aklığı ile teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum."dedi.

Milli ve manevi değerlerin yaşatılması konusunda ülke genelinde yaptığı faaliyetleriyle tanınan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesinde bayrak değişimi yaşandı. 11 yıldan beridir AGD Elazığ Şube Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Recep Koca, görevini Yemliha Akyıldız’a devretti.

Şube Başkanlığı devir teslim töreni 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 14.20’de AGD Elazığ Şubesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Eğitim Salonu'nda yapıldı. Devir teslim törenine Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, MGV Elazığ Şube Başkanlarından Av. Bekir Kılıç, AGD Bölge Başkanlarından Recai Yerkazan, Öğder Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu, AGD Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, AGD Üniversite Komisyonu, AGD Ortaöğretim Komisyonu, AGD İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.

KOCA: GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DEVREDİYORUM

Toplantıda konuşan AGD Elazığ eski Şube Başkanı Recep Koca, Bütün mevki ve makamların emanet olduğunu ve “Görev istenmez verilir” inancıyla şerefle yürütmeye gayret ettiği AGD Elazığ Şube Başkanlığı emanetini yüz aklığı ile teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek;  "Emaneti teslim alırken gösterdiğimiz hassasiyetin en güzelini emaneti teslim ederken de göstermeyi lütfeden Rabbimize hamd ederim. Hayatımızın cihat, akıbetimizin şahadet olması duasıyla; âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (sav)’e sonsuz salat ve selam ederim."dedi.  

*KOCA'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Koca, görevini yürüttüğü süre içerisinde çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederek; "Görev yaptığım süre zarfında her türlü desteği veren ve sağlayan MGV-AGD Genel Başkanımız Sayın Salih TURHAN Bey başta olmak üzere; AGD Genel Başkan Yardımcılarımıza, tüm şube başkanlarımıza ve il sorumlularımıza; Emaneti üstlendiğimiz 2011 yılından bu güne kadar şehrimizde görev yapan; İlimizin Valilerine, Emniyet Müdürlerimizin nezdinde kolluk kuvvetlerimizin çok değerli mensuplarına, İl ve ilçe Belediye Başkanlarına, yardımcılarına ve birim müdürlerine, Şehrimizin Kurum ve Kuruluşlarının müdür, amir ve memurlarına, İlimizde siyasi faaliyet gösteren parti başkanları ve üyelerine, STK Temsilcilerimiz ve üyelerine ve her türlü çalışmalarımızı şehrimize ve ülkemize duyuran, şehrimizdeki ulusal ve yerel basınımızın tüm çalışanlarına… Ayrıca  birlikte görev yaptığımız ihlaslı, samimi, vefakâr AGD Elazığ Şube yönetimimize; Ortaokullar, Liseler, Üniversite ve diğer tüm komisyon Başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, Merkez İlçemiz başta olmak üzere tüm İlçe Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize;

Hal ve hareketleriyle takdire şayan bulduğum, İslami hassasiyetleri nedeniyle annemin torunlarına örnek gösterdiğim mücahide kardeşlerimiz; Hanım Komisyonu Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize; İlkokuldan üniversiteye her bir kademedeki göz aydınlığımız gençlerimize ve bu gençlerin ihyası için yaptığımız her bir çalışma ve programlara maddi ve manevi desteklerini infak şuuruyla seferber eden iş adamlarımıza, esnafımıza, dostlarımıza ve arkadaşlarımıza; ezcümle tüm Elazığ halkımıza teşekkürü bir borç bilirim. Allah cümlesinden razı ve hoşnut olsun."diye konuştu.

* KOCA; "BAŞARILAR TEŞKİLATA, KUSUR VE EKSİKLİKLER İSE ŞAHSIMIZA AİTTİR"

Görevi devraldığı 2011 yılından itibaren bütün başarıların teşkilata, kusur ve eksiklerin ise şahsına ait olduğuna vurgu yapan Recep Koca; "Kıymetli Kardeşlerim; emaneti aldığımız ilk günden bugüne kadar şahit olduğunuz bütün başarılar teşkilatımıza, kusur ve eksiklikler ise şahsımıza aittir. Rabbimiz başarılarımızın ecrini her iki cihanda size; kusur ve eksikliklerimizi telafi etme imkânını bu dünyada şahsımıza vermeyi nasip etsin."ifadelerini kullandı.

*KOCA; "BİZDEN ALDIĞI BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİNE OLAN İNANCIM TAMDIR."

29 Ekim 2011 tarihinden itibaren; 11 yıllık süre zarfında devralmış olduğu AGD bayrağını belli bir noktaya getirdiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti: “Emaneti gönül rahatlığı ile teslim ettiğim çalışkan, gayretli mili görüş davamıza sadık; uzun yıllar birlikte çalıştığımız Liseler Komisyonu Başkanlığımızı titizlikle yürüten çok kıymetli kardeşimiz Yemliha Akyıldız Başbakanımıza Cenab-ı Allah’tan üstün muvaffakiyetler dilerim. Bizden aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine olan inancım tamdır. Rabbimiz utandırmasın, yüz aklığı versin.”

AKYILDIZ:" BAŞKANIMIZ RECEP KOCA BEY'İN BÜYÜK EMEKLERİ VAR."

Anadolu Gençlik Derneğinin yeni Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız ise yaptığı konuşmada, Recep Koca'dan övgü dolu sözlerle bahsederek, sağlık sorunlarına rağmen büyük bir özveri ve fedakârlıkla bu kutsal görevi sürdürdüğünü belirtti.  

Akyıldız; "Kıymetli kardeşlerim; bizleri bu güzel günde, güzel vakitte bir araya getiren Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükürler olsun. Muhterem Başkanımız Recep Koca Bey'in görevde bulunduğu 11 yıllık süre zarfında davamızın istikamet üzere yürümesinde büyük emeği vardır.  Kıymetli kardeşlerim, Sözün tam burasında bu görevi tam 11 yıldır sürdüren Recep Koca başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Recep başkanımız tüm sağlık sorunlarına rağmen büyük bir özveri ve fedakârlıkla bu kutsal görevi sürdürdü. Hatta kendisinin hastanede, hasta yatağında yatarken bile kolunda damar yolu takılı olduğu ve serum takılı olduğu halde bile doktorlardan izin alarak yönetim kurulu toplantılarına, basın açıklamalarına ve çeşitli dernek faaliyetlerine katıldığına hepimiz şahidiz. Cenabı Allah kendisinden ebeden razı olsun."dedi.

*KUTSAL GÖREV VE EMANET BİZİM OMUZLARIMIZDA

"Bu bir bayrak değişimidir. Devraldığımız bayrağı en yükseklere çıkarmak boynumuzun borcudur."diyen Başkan Yemliha Akyıldız; "Şimdi de bu kutsal görev ve emanet bizim omuzlarımıza yüklendi. İşimizin zor olduğunun farkındayız. Fakat şundan eminiz ki, bu yolda siz din kardeşlerimin ve dava arkadaşlarımın desteği hep yanımızda olacak. Bu zor yükü hep beraber omuzlayacağız. Ve Merhum Necmettin Erbakan hocamızın belirlediği hedefe hep birlikte koşturacağız. Bu bir bayrak değişimidir. Devraldığımız bayrağı en yükseklere çıkarmak boynumuzun borcudur. Biliyoruz ki bu yol cehd ve cihad; mücadele ve mücahede yoludur. Cenabı Allah Tevbe suresi 41. ayette bildirdiği gibi:

"ALLAH yolunda mallarınız ve canlarınızla cihad edin" emri gereği Cenabı Hakk bizi bu yolda cihad ibadetini, takatinin sonuna kadar yapan ve sonunda da peygamberlikten sonraki en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştırsın.” diye konuştu.

Programın sonunda AGD Elazığ Şube Başkanı Yemliha Akyıldız, Recep Koca’ya plaket takdim etti."ifadelerini kullandı.

Yemliha Akyıldız Kimdir?

1978 yılında Elazığ doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Elazığ'da tamamladı. 1996 yılında Elazığ merkez Anadolu Lisesinden mezun oldu. İstanbul ve Diyarbakır'da memurluk ve öğretmenlik görevlerinde bulundu. MGV ve AGD’de birçok görev yaptı. AGD Elazığ Liseler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. 26 Haziran 2022 tarihinde AGD Genel Merkezi tarafından AGD Elazığ Şube Başkanlığına getirilen Yemliha Akyıldız, Fırat üniversitesi ilahiyat fakültesi mezunu olup orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Akyıldız evli ve 3 çocuk babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol