Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

AKIN :  ŞEKERE YAPILAN YÜZDE 66,6 ORANINDAKI ZAMMA SERT TEPKI GÖSTERDI

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, özelleştirilen şeker fabrikalarının şeker kurulunun fiyatlamasına uymadıklarını belirterek, dünyaca ünlü içecek fabrikalarına ihtiyaçları kadar şeker verilmesi gerektiğini söyledi.

“PİYASADA YETERLİ ŞEKER KALMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Türk Şeker tarafından şekere yapılan yüzde 66,6 oranındaki zamma sert tepki gösteren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,“27 Mayıs 2022 tarihli Resmî Gazetede şeker ithalatına izin veren kararı yayınlamıştır. Bu durum, kendi kendine yeten ülkemizin stoklarında yeterli şekerin olmadığı anlamına geliyor. Resmî gazetede İthalatına izin verilen şeker miktarının 400 bin ton olduğuna dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Bu rakam önemlidir çünkü bu yıl içinde özelleştirilen şeker fabrikaları bazı içecek firmalarına yıllık ihtiyacının 3 katı kadar şeker vermiştir. Ekonomik krizden kaynaklı olarak enerji maliyetlerinin 6-7 kat arttığını görüyoruz. Bundan dolayıdır ki şeker maliyetlerinde enerji maliyetleri dengeleri bozmuştur. Bu durum ekonomik kriz bitmeden bitmeyecektir”dedi.

“ÖZELLEŞTİRİLEN ŞEKER FABRİKALARI, ŞEKER KURULUNUN FİYATINI KABUL ETMİYOR”

Özelleştirilen şeker fabrikalarının şeker kurulunun fiyatlamasına uymadıklarını belirten Akın, "Böylesine stratejik bir ürünü üreten fabrikaların bir kurulun belirlediği fiyata uyması önemlidir, uymayan fabrikalara kanuni işlem başlatılmalıdır."şeklinde konuştu.

Akın açıklamasının devamında; “Şeker kurulunun belirlediği fiyatı, ekonomik krizden dolayı özelleştirilen şeker fabrikaları kabul etmiyor, bu yüzden kendi fiyat politikaları ile fiyatlama yaptıkları için şeker fiyatları yükseliyor. Şeker fiyatlarını dengelemek için daha büyük kayıplar yaşanıyor. Özel şirketler şeker kurulunun fiyatlamasına uymuyor, bazı içecek firmalarına yıllık tüketiminin 3 katı kadar şeker verebiliyor. Böylesine stratejik bir ürünü üreten fabrikaların bir kurulun belirlediği fiyata uyması önemlidir, uymayan fabrikalara kanuni işlem başlatılmalıdır. Özelleştirilen fabrikalar dünyaca ünlü içerecek firmalarına yıllık ihtiyacının 2-3 katı şeker vermiştir. Bu ithalatına izin verilen miktar kadardır. Dolayısıyla bu şekere el konulmalıdır. Gelecek sene bu fabrikalara tekrardan sadece yıllık ihtiyacı kadar şeker verilmelidir. Tüm bu önlemler alınsa bile, şeker maliyeti dolara bağlıdır. Doların sabitlenmesi de ekonomik istikrara ve güvene bağlıdır. Bunların şu an hiçbiri olmadığı için önümüzdeki aylarda ciddi bir sıkıntı görebiliriz. Saadet Partimiz gördüğünüz üzere sorunun kaynağını ve çözümünü en iyi bilen partidir. Milletimizi Saadet Partisini iş başına getirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol