Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

AVLANMA YASAĞI 1 TEMMUZ 2022 TARİHİNDE SONA ERDİ

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Elazığ sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik, Beyhan, Kralkızı Baraj Gölleri ile Sivrice Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2022 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Temmuz 2022 tarihinde sona erdi.

Elazığ’da 2022 yılı su ürünleri av yasağı döneminde, Jandarma, Emniyet kolluk kuvvetleri ile İl Müdürlüğü bünyesindeki Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi teknik personeli av yasağı kontrol ve denetim gerçekleştirerek kurallara aykırı hareket eden 84 kişiye yaklaşık 350 bin TL idari para cezası uygulandı.

KEREVİT AVI 4 AY SERBEST

Öte yandan Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Elazığ sınırları içerisinde bulunan Keban Baraj Gölünde, 1 Kasım 2021'de başlayan Kerevit Av Yasağı 30 Haziran 2022'de sona erdi. Buna göre; 1 Temmuz-1 Kasım 2022 tarihleri arası 4 ay boyunca Ağın, Keban, Aydıncık ve Güzelyalı bölgelerinde kerevit avcılığı serbest olacak.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşları kerevit stokunun korunmasına yardımcı olmaları konusunda hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Söz konusu bölgelerden alınan kerevit numuneleri ile ilgili laboratuvar analiz sonuçları değerlere uygun olduğundan kerevit avlama bölgelerinden avlanan kerevitler için İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından Menşei Belgesi düzenlenebilecek. Tüm kerevit avcılarının kurallara uygun hareket etmeleri ve ilimizin kerevit stokunun korunmasına yardımcı olmaları konusunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol