Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN TURHAN '' YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ''

3. Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin kurulmasının önüne geçilmesi için asılsız söylentilerin çıkarıldığını belirten Kurucu Komisyon Başkanı Turhan "Yeni Sanayi Sitesi Projemizi engellemeye çalışan bilinçli bilinçsiz rant çevreleri bulunmaktadır." dedi.

3. Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Turhan 3. Sanayi Sitesi Projesi'nin asılsız ve mesnetsiz söylentiler ile engellenmeye çalışıldığını belirterek;  "Biz ilimize modern bir sanayi sitesi kazandırmak istiyoruz. Ancak bazıları bunun önüne geçmek istiyor.” dedi.

2 BİN BAŞVURU

Elazığ 3. Sanayi Sitesi kurucu komisyon Başkanı Mehmet Turhan, yeni sanayi sitesine esnafın yoğun bir talebi olduğunu ve bugüne kadar iki bine yakın başvuru aldıklarını söyledi.   

MESELE, ELAZIĞ MESELESİ

AK Partililerin tarım arazilerine ait meraları imara açtığı gibi mesnetsiz iftiraların atıldığını kaydeden Turhan; "Mesele A veya B Partisinin meselesi değil, Elazığ esnafının ve tüm Elazığ halkının meselesidir." diye konuştu. 3. Sanayi Sitesi ‘OLUR’ yazısının ilgili makam ve kuruluşların görüşleri alınarak Elazığ Valiliğince bakanlık onayına gönderildiğini de aktaran Turhan, ilimize ve sanayi esnafına hayırlı olması temennisinde bulundu.

MEVCUTTAKİ İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Mevcut sanayi sitesinin fiziki olarak yeterli gelmediğini ve binaların altında kurulmak zorunda olan işyerlerinin bina sakinleri için tehlike ve rahatsızlık arz ettiğine vurgu yapan Başkan Turhan; “3. Sanayi Sitesi'nin ilimiz için kaçınılmaz derecede ihtiyaç olduğu, mevcut sanayisi sitesinin alt yapısının yetersiz kaldığı, yolların darlığından dolayı ticari büyük araçların bazı sokaklara giremediği, dükkanların küçük olduğundan araçların içeriye alınamadığı araç park alanlarının olmadığı farklı giriş noktaları  bulunan sanayi sitesinin güvenliğinin sağlanmasının zor olduğu, fiziki olarak Elazığ esnafına ve Elazığ halkına yeterli gelmediği, yer yokluğu nedeniyle binaların altında kurulmak zorunda olan işyerlerinin bina sakinleri için tehlike ve rahatsızlık arz ediyor." dedi.  

İÇERİSİNDE YÜKSEKOKUL KURULACAK

Mevcut işyerlerinin az olması nedeniyle arz-talep dengesi sağlanamadığı için halihazırdaki kiracıların fahiş kira ödemelerinin ve mülkiyetlerin yüksek olmasından dert yanan Turhan; "ilimizdeki işsizlik sayısının düşürülmesi için nitelikli usta yetiştirilmesi amacıyla üniversitemiz yetkilileri ile koordineli çalışmak suretiyle yeni sanayi sitesi içerisinde yüksekokul kurularak teori eğitimi verilmesi, şeklinde görüşler dile getirilmiş, bunun üzerine görüş birliği ile yeni sanayi sitesinin ivedi bir şekilde yapılması için de karar alınmıştır." ifadelerini kullandı.

İDDİALAR ASILSIZ, MERA VASFI YOK

Belirlenen arazinin doğu ve batıyı bir birine bağlayan güzergahta bulunmasının, ulaşılabilirlik açısından önemli olduğunun altını çizen Mehmet Turhan açıklamasında; "Elazığ Malatya yolu, Güney Çevre Yolu- Kuzey Çevre Yolu 2. birleşim noktası olması hasebiyle doğu ve batıyı bir birine bağlayan güzergahta bulunması, bunun da sanayi sitesinin ulaşılabilirliği açısından önemli olduğu, belirtilen asılsız iddiaların tam tersine belirtilen alan; mera vasfını yitirmiş arazi olduğu yapılan teknik incelemeler ve ilgili devlet kurumları ile yapılan resmi yazışmalar neticesinde kesinleşmiştir." diye konuştu.

ARAZİ SINIRSIZ AVANTAJLARA SAHİP

Turhan açıklamalarında şunları kaydetti: "Teknik açıdan eğim ve yükseklik olarak sanayi sitesi kurulumu için çok ideal bir yer. Sanayi sitesinin o bölgeye alınarak ticari bazı faaliyetlerin genişletilebileceği -ticari aksın o bölgeye kaydırılması- ilimizin ticari gelişimine ciddi katkıda bulunacaktır. 1 Milyon 30 Bin m2’lik alanın tamamının hazine - mera arazisi olması nedeniyle yeni kurulacak sanayi sitesinin hem maliyetini düşüreceği hem de hızlı bir şekilde ilerleyeceği gibi daha sayamayacağımız birçok avantajı bulunmaktadır."

YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

Elazığ Esnafının kanayan yarasına merhem olmak amacıyla çıktıkları bu yolda engellemelere rağmen kararlı bir şekilde yola devam edeceklerini ifade eden Kurucu Komisyon Başkanı Mehmet Turhan; "Bizler de Elazığ’ımızın ve esnaflarımızın bu kanayan yarasına merhem olabilmek için bu taşın altına elimizi koyarak şahsım ve yönetim kurulumuzdaki değerli arkadaşlarım ve yeni sanayi sitesi yapmak için kurmuş olduğumuz kooperatifimize talepte bulunan yaklaşık 2 bin esnafımızla ve mevcut sanayi sitesi yönetimi ile birlikte yola çıktık, çıktığımız günden itibaren birçok rant çevresi önümüze olmadık engeller çıkarmaya çalışsa da bizler Elazığ’ın hakkettiği modern bir sanayi sitesine ulaşması için kararlı bir şekilde çalışmaya devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

PROJEMİZ ONAYA GÖNDERİLDİ

Bu sorunun A veya B Partisinin sorunu olmadığını belirten Başkan Turhan Elazığ esnafının ve tüm Elazığ halkının meselesi olduğunu belirterek; “Yeni sanayi sitesi projemizi Elazığ kamuoyunda özelikle engellemeye çalışan bilinçli veya bilinçsiz rant çevreleri sürekli olmadık aslı olmayan ithamlarla engellemeye çalışmaktadır. Bu çevreler; belirlenen yerin sanayi sitesi için uygun olmayacağı, AK Partililerin tarım arazilerine ait meraları imara açtığı gibi mesnetsiz iftiralarda bulunmaktadırlar. Bu çevrelere öncelikle şunu belirtmek isteriz bu mesele A veya B partisinin meselesi değil, Elazığ esnafının ve tüm Elazığ halkının meselesidir.” Dedi.

BAKANLIK ONAYINDA

3. Sanayi Sitesi'nin modern bir yapı ile inşa edileceğinin altını çizen Başkan Turhan, açıklamalarını şu ifadelerle bitirdi: “Yeni sanayi sitesi projemizi Elazığ kamuoyunda özelikle engellemeye çalışan bilinçli veya bilinçsiz rant çevreleri sürekli olmadık aslı olmayan ithamlarda bulunmaktadır. Bu çevreler; Belirlenen yerin sanayi sitesi için uygun olmayacağı, AK Partililerin tarım arazilerine ait meraları imara açtığı gibi mesnetsiz ve iftiralarda bulunmaktadırlar. Bu çevrelere öncelikle şunu belirtmek isteriz bu mesele A veya B partisinin meselesi değil, Elazığ esnafının ve tüm Elazığ halkının meselesidir.  Ayrıca 2000 Civarındaki 3.Sanayi Sitesi Üye Esnaflarımızı bilgilendirmek isteriz ki, 3.Sanayi Sitesi olur yazısı ilgili makam ve kuruluşların görüşleri alınarak Valiliğimizce Bakanlık onayına gönderilmiştir. İlimize ve sanayi esnafına hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol