Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

BASKİL İLÇE MERKEZİ VE ODABAŞI KÖYÜNDEN GEÇEN ŞELMOT DERESİ ISLAH EDİLDİ

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Baskil İlçe Merkezi ve Odabaşı Köyünden geçen Şelmot Deresi rüsubat, ağaç ve benzeri maddeden temizlenerek ıslah edildi.

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ İli Baskil İlçe Merkezi ve Odabaşı Köyünden geçen Şelmot Deresi, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü personel ve iş makineli toplu makineli çalışma ile ıslah edildi. Bu ıslah çalışması kapsamında, toplamda 2 bin 900 metre uzunluğundaki dere yatağının ıslahı sırasında yaklaşık 210 bin metreküp kazı yapılarak, 5 bin 800 metre taşkın seddesi yapılmıştır. Sedde üzerine servis yolu da teşkil edilmek suretiyle acil durumlarda dere yatağının her noktasına ulaşım imkânı sağlayan araç ve yaya yolu da yapılmıştır. Şelmot Dere yatağı rüsubat, ağaç ve benzeri maddeden temizlenerek ıslah edilmiş ve olası bir taşkın riski önlenmiştir. Bu çalışma ile 4 milyon lira ekonomik fayda sağlanmış, Baskil ilçe merkezi ve 2 bin dekar alan taşkın zararlarından korunmuştur” denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol