Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

BAŞVURULAR BAŞLADI! YOĞUNLUĞU DERT ETMEYİN…

Başvurular 30 Mayıs'ta başlayıp 28 Temmuz'da sona ereceğini belirten Pıhtılı, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti.

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Çok sayıda hak sahibini mağdur eden 6 Şubat deprem felaketinin ardından yıkılan veya ağır hasarlı olarak tespit edilen konut depremzedeler için hak sahipliği başvurusu başladı. Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin ayrıntıları gazetemize anlatan AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini ve aynı zamanda AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabileceğini söyledi.

 “HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI”

AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, Depremzedeler için hak sahipliği başvurularının  başlandığını ve vatandaşların e-devlet üzerinden  başvuru yapabileceklerini söyleyerek; “30 Mayıs itibarıyla hak sahipliği müracaatları başladı. 6 Şubat 2023 depreminde Afetzedelerde TAPU sahibi olanlar, orta hasar, ağır hasar, yıkım ve ya acil yıkımı olan evlerin çevre şehircilik tarafından tespit edilmişse E- Devlet üzerinde başvurularını hak sahipleri olarak her hangi bir yoğunluk ile de karşılaşmadan sistem üzerinden vatandaşlarımızın yapmaları gerekiyor.” dedi.

“BAŞVURULAR İÇİN MÜRACAAT OFİSİ AÇILACAK”

AFAD Müdür Osman Pıhtılı, Hak sahipliği müracaat başvuruları için ilerleyen günlerde e-Devletleri olmayan veya e-Devletleri tıklanmayan vatandaşlar için Elazığ Merkezde büyük bir ofis açacaklarını ve bu ofisin içinde de 10 tane danışma merkezi olacağının bilgisini verdi.

“HAK SAHİBİ KİMLER OLACAK”

AFAD Müdürü Pıhtılı, Hak sahipliği nedir? ve kimlerin hak sahip olacağı konusunda detaylı bilgiler vererek; “Hak sahipliği yaşanan afette, kendilerine ait bulunan konutları yıkılan, yanan veya oturamayacak derecede ağır hasar gören afetzedeler “Hak sahibi” sayılır ve bu ailelere yeniden konut yapılır veya konut kredisi ödenir. Hak sahibi olabilmek için AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen ve ilan olunan tarihler arasında mutlaka başvuru yapmak gerekiyor. Hak sahipliği başvuru süresi 60 gün olduğunu lütfen unutmayın. Aksi halde talep hakkınız kalmayacaktır. Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek” dedi.

“KONTEYNERDE 75 İNSANIMIZ YAŞIYOR”

Konteyner kent hakkında bilgi veren Müdür Osman Pıhtılı , “Bugün geldiğimiz noktada ise 75 insanımız konteyner kentlerimizde yaşamını sürdürmektedir ve bu vatandaşlarımıza geçici barınmanın yanı sıra destek ödemeleri ilk günden itibaren de devam ediyor.” dedi.

“İLK ANDAN İTİBAREN AFAD SAHADAYDI”

Depremin en başından itibaren yoğun bir gayret sarf ettiklerini aktaran AFAD Müdürü Pıhtılı;  “Şunu da belirtmek isterim ki, 6 Şubat tarihinde  2 büyük deprem yaşadık. Depremden sonra ilimiz de depremden en çok etkilenen iller arasında yer almaktadır. Biz Elazığ AFAD olarak depremin ilk dakikalarından itibaren sayın valimizin başkanlığında koordinasyon kurulu oluşturuldu. Yağışlı ve soğuk havada insanların mağdur olmasının önüne geçmek için gayret sarf edilmiştir. Devletimiz vatandaşların refah için ellerinden geleni yapmaya devam edecektir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol