Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEMELİ!

Bingöl Karlıova tarafında beklenen deprem olduğu zaman Elazığ’ı etkiyeceğini ve deprem gerçeğini unutmadan ve rant peşinde koşmadan hareket edilmesi gerektiğini belirten Gürgözeler, yetkililerin konu ile ilgili açıklama yapmasını ve vatandaşın endişelerinin giderilmesini istedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem sürecinde Elazığ İyi Parti İl Başkanlığı olarak yaptıkları  çalışmaları gazetemize anlatan Başkan Gürgözeler, Elazığ’da yaşanan sorunlara da değindi.

Başkan Gürgözeler, Elazığ’da depremzedeler için koordinasyon merkezi kurduklarını ve bölgede ki depremzedelerle birlikte Elazığ’a gelen depremzedelere destek olduklarını kaydetti.

Öte yandan Gazetemizin 01 Mart 2023 tarihinde manşet haberi olan Sivrice 5’ci Etap TOKİ konutları hakkında da değerlendirme yapan Gürgözeler, “Sorumluların bu konuya ağırlık vermeleri lazım. Her şey siyaset, koltuk değil. İnsanların mutluluğu, güveni, rahat olması önemli olan. İlçe halkı tedirgin, zemin uygun değil. Sivrice diri fay hattının geçtiği bölge. Halk  müstakil tek katlı evler istiyorlar.” dedi.

ELAZIĞ’IN DIŞINDA 10 İLİMİZDE DEPREMİ YAŞADIK

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Depremden sonra Adıyaman’a gittiğini söyleyerek, “Deprem çok acı bir olay biz 2020’de yaşamıştık. O günün acıları henüz daha bitmedi Elazığ’da. Bu defa da Elazığ’ın dışında 10 ilimizde depremi yaşadık. Vefat edenlere rahmet diliyorum. Allah o bölgede yaşayan insanların yardımcısı olsun. Deprem olduğunda bizlere görev verildi. Bende Adıyaman’a gittim, bir süre kaldım. Bir koordinasyon oluşturduk orada. Adıyaman’da insanlar ıstıraplı,  sıkıntılıydı. Biz gittiğimizde gördük.” dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN KOORDİNASYON MERKEZİ KURDUK

Deprem Bölgesinde vatandaşlara ve Elazığ’a gelen depremzedelere parti olarak yardım ettiklerini ve bu desteğin devam edeceğini belirten Gürgözeler, “Elazığ’a gelen depremzedelere parti olarak, 19 ev bulduk. Burada bizim koordinasyon merkezimiz vardı, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştık. İhtiyaçlarını buradan alabiliyorlardı. Ramazan ayında da devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu. 

2020’DEN BUGÜNE ARSA HALİNE GETİRİLMİŞ BİNALAR VAR

Elazığ’da 2020 depreminden sonra yaşanan sıkıntıların bitmediğini, Kahramanmaraş depreminden sonra ise problemlerin arttığını kaydeden Gürgözeler, “İlimizde 5 bin 787 bina hasarlı çıkmış. Elazığ depremi 2’nci defa yaşadı. Deprem problemi bitmedi. 2020’den bugüne arsa haline getirilmiş binalar var. Yıkmak kolay, yapmak zor. Arsalar boş durduruyor.  Ekonomi anlamında da bitme noktasına geldi.” ifadelerini kullandı.  

KUMUN ÜSTÜNE BİNA YAPACAKLARMIŞ İDDİASI

24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice’de TOKİ sıkıntılarına değinen Gürgözeler, “Bizim düşüncemiz depremle ilgili yaraların bir an önce sarılması ama depremle ilgili yaralar sarılmadı. Elazığ depreminin merkez üssü Sivrice’ydi . Sivrice’de problemler halen bitmemiş. İlçede yapılacak olan 5’ci Etap TOKİ konutlarının zemin etüdünde 20 metreye kadar kum çıktığı belirtiliyor. Uygun olmayan zemine 4 veya 5 katlı bina yapılacağı söyleniyor.” dedi.

İNSANLARIN BU HALİ NE OLACAK

Yetkililerin konu ile ilgili açıklama yapması ve vatandaşın endişelerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürgözeler, “Eğer doğruysa izale etsinler, doğru değil ise kamuoyuna açıklama yapsınlar. İnsanlar da bilsin ne olduğunu. Sorumluların bu konuya ağırlık vermeleri lazım. Her şey siyaset, koltuk değil. İnsanların mutluluğu, rahat olması önemli olan. Bakıyorum seçime yönelmişler peki insanların bu hali ne olacak.” dedi.

NEDEN TEK KATLI EVLERİN YERİNE BİNALAR YAPILIYOR

Sivrice’nin geçen diri fay hatlarını hatırlatan Gürgözeler, Sivrice’nin mevcut bulunduğu yerleşim alınana bina yapmanın doğru olmayacağını dile getirerek, “Bunu hepimizde net biliyoruz ki. Sivrice’de diri fay hatları var ve Sivrice’nin merkezinden geçiyor.  Birkaç kişinin keyfi için orada bina yapılsın, kârlı olsun düşüncesiyle neden tek katlı evlerin yerine binalar yapılıyor.  Sivrice’nin bulunduğu yere bina yapılmaz.”   ifadelerini kullandı.

SİVRİCE ZEMİNİ SAĞLAM YERLERE NEDEN YAPILMIYOR

Binaların sağlam yerlere, Sivrice’nin mevcut yerinin ise ağaçlandırılma yapılmasının daha uygun olacağını söyleyen Gürgözeler, “Sivrice’nin zemini sağlam yerlerde var mesala yanında Hazarbaba var neden buralara yapılmıyor.  Bildiğimiz kadarıyla Sivrice’nin mevcut yerini ağaçlandırılacaktı, binalarda daha sağlam yerlere yapılacaktı. Bir anda değişti. “ dedi.

DUYUMLAR, RANT HIRSIYLA HAREKET ETİKLERİ NOKTASINDA

Bingö- Karlıova tarafından beklenen deprem olduğu zaman Elazığ’ı etkiyeceğini ve deprem gerçeğini unutmadan rant peşinde koşmadan hareket edilmesini isteyen Gürgözeler, “Duyduğumuz kadarıyla bir takım insanların müdahale ettiği,  rant hırsıyla hareket etikleri noktasındaydı. İnşallah doğru değildir. Kimseyi suçlamıyoruz ama öyle bir şey varsa bu çok ciddi bir hadisedir. Sivrice’ye bu kötülüğü niye yapmak istiyorlar. Sivrice derem bölgesi. Bingöl Karlıova tarafında deprem bekleniyor. Orada ki deprem illaki bölgemizi etkileyecektir.” diye konuştu.

PARTİCİLİĞİN CİLVELERİ GİBİ GÖRÜYORUM

Başkan Gürgözeler, son günlerde yaşanan 6 masada ki sorunlara değinerek, “Biz hep sahada olduk. Seçim çalışmalarımız hep vardı. Seçiminde, particiliğin de bir takım cilveleri oluyor. Hiç hesapta olmayan bazı şeyler çıkabiliyor. En son 6’lı masa meselesini herkes biliyor. Bir takım arzu edilmeyen olaylar yaşandı. “ dedi.

ORTAK NOKTALARI ÜLKENİN MENFAATİ

Aynı parti içinde olan insanların bile zaman zaman karşı karşıya geldiğini, Millet İttifakında 6 farklı görüşün ülkenin menfaati doğrultusunda bir araya geldiğini belirterek, “Ben bunları normal karşılıyorum, particiliğin cilveleri gibi görüyorum. Aynı parti içinde olan insanlar bile zaman zaman karşı karşıya gelebiliyorlar. Burada da bir nevi ayrı dünyaların insanları gibi olan 6 parti var. Bu bir gerçek ama ortak noktaları ülkenin menfaati. Öylede olması gerekiyor. Bir problem oldu, aşıldı yine olursa yine aşılır. Önemli olan ülkenin menfaatlerinin birinci planda düşünülmesidir.” diye konuştu. 

İYİ PARTİ ELAZIĞ’DA BAŞARILI ÇIKACAKTIR

Son olarak “İnşallah hemşerilerimizin desteği ile İyi Parti Elazığ’da başarılı çıkacaktır.” diyen  Gürgözeler, “Herkes geleceği, geçmişi sorgulamalı. Neler olmuş, neler yapılmış, neler yapılmamış. Sorgulamak çok önemli.  Bu ülkeye sahip çıkanlar yalnız siyasiler değil, insanlarımızda sahip çıkacaklar. Bizler gayretlerimizle, çalışmalarımızla sahip çıkacağız. Vatandaşlarımızda bizlere destek vererek sahip çıkacaklar. “ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol