Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

BUĞDAYA ZAM GELDİ.

Fırıncının da tüketicinin de ekmek sıkıntısı bitmiyor. Un fiyatları artıkça ekmeğe de zam gelmeye devam ediyor. Eylül, Kasım ve Nisan aylarında zamlanan ekmeğe yeni bir zam daha geliyor. Elazığ’da 3 liradan satılan ekmeğin 4 liradan satılacağı öğrenildi.

Buğday, un, maya ve girdi maliyetlerinde yaşanan artış, ekmek fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Giderlerinin her gün daha da artmasıyla, büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden sektör temsilcileri ve fırıncılar, yakın zamanda zam talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

*AKARYAKIT FİYATLARINDA YAŞANAN ARTIŞIN DOĞRUDAN HER ÜRÜNE YANSIDIĞINI DİLE GETİRİLİYOR.

Elazığ’da Eylül Kasım ve Nisan aylarında olmak üzere zamlanan ekmek fiyatlarına yeni bir zam daha geliyor. Rusya – Ukrayna savaşı sonrası buğday, akaryakıt, doğalgaz ve un fiyatlarındaki artışlar ile beraber ekmeklik buğday fiyatları da arttı. Un, maya ve ulaşım fiyatlarındaki artış, fırıncı esnafına yansıdı. Bunda akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın da önemli bir payı var.
Ton başına ham buğday fiyatı 2 bin 600 liradan 7 bin 50 TL’ye arttı. Elazığ’da fırıncılar da Tarım Kredi Kooperatifinden torba unu 225 liradan alırken, önümüzdeki günlerde torba unun fiyatı 350 liradan fırıncılara satılacak. Ekmeklik unun torbasının ise 400 ile 500 lira arasında olduğu öğrenildi. Artan girdiler yüzünden şehirde satılan 200 gram bir ekmeğin fiyatının 3 liradan 4 liraya çıkarılacağı öğrenildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol