Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

BULUT’TAN ENFLASYON MÜJDESİ: "YIL SONUNA DOĞRU DÜŞECEK!”

Milletvekili Bulut, Ekonomi yönetiminde enflasyonu düşürmek yerine üretmeyi büyütmeyi tercih ettiklerini dile getirerek ”İnşallah yıl sonundan itibaren enflasyon düşecek, vatandaşımız rahatlayacaktır.” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Bulut, ziyarette şehrin sorunlarına, muhalefetin siyaset tarzından, iktidarın hizmet anlayışına birçok konuya değindi.

Milletvekili Metin Bulut, AK Parti’nin tam kadro her zaman sahada, vatandaşın yanında olduğunu söyledi. Ekonomik krizde ise, en çok etkilenenlerin sabit gelirli ve asgari ücretliler olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde billboardlara asılan afişlere de değinen Milletvekilli Bulut, “Afişlerde çelişkiyi ortaya koymak istedik. Parti içerisinde farklı söylemler var. Bir partinin genel başkanı ‘ben iktidar olunca Selahattin Demirtaş’a şeref madalyası takacağım’ diyor. Elazığ’da partinin milletvekili ise ‘ben HDP‘nin bir oyu ile seçileceksem Allah bana nasip etmesin.’ diyor. Böyle bir çelişkiyi siyaseten vatandaşın önüne koymak istedik” dedi.

‘HER ZAMAN SAHADAYIZ’

Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Milletvekili Bulut, AK Parti’nin tam kadro her zaman sahada, vatandaşın yanında olduğunu söyleyerek, ”Ak Parti teşkilatlarında çalışıyorum. Teşkilat Başkan yardımcısıyım. Bizde seçim çalışması diye bir şey yok. Ak Partinin siyasete kazandırmış olduğu şeylerden bir tanesi her dem sahada olmak, teyakkuzda olmak, dinamik teşkilatlara sahip olmak. Bu nedenle bizim için çok ekstra bir durum değil. Bundan sonra da bu şekilde çalışacağız belki propaganda dönemi başlayacaktır. Bu da Cumhurbaşkanı adayları netleştiğinde ortaya çıkar. Biz her zaman seçime hazırız. Vatandaşın yanında olmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

TÜRKİYE KENDİNE YETEN BİR ÜLKE”

Ekonomik krizin hükümet kaynaklı değil, dünya çapında bir kriz olduğunu belirten Bulut, “ Yaşanan ekonomik kriz sadece bize has bir durum değil. Dünya yeniden yapılanıyor, farklı bir süreçten geçiyor. 

Ortadoğu’da farklı bir durum yaşanıyor, Rusya’da yaşananlar görüyorsunuz. Dünya bir Pandemi yaşadı. Ekonomik kriz bundan dolayı meydana geldi. Allah’a hamdolsun Türkiye kendine yeten bir ülke. Bu kadar zorlu bir süreçte ülkemizin şiddetli etkilenmediğini düşünüyorum. Vatandaşın da etkilenmemesi için elimizden geleni yaptık.” diye konuştu.  

“ENFLASYONU DÜŞÜRMEK YERİNE BÜYÜMEYİ TERCİH ETTİK”

Milletvekili Bulut, Ekonomi yönetiminde enflasyonu düşürmek yerine üretmeyi, büyütmeyi tercih ettiklerini dile getirerek, “Son dönemde ülkemizde en büyük sıkıntılardan biri yüksek enflasyon. Türkiye bir tercih yapmak zorundaydı. Ya istihdam duracak fabrikalar çalışmayacaktı. Ya da fabrikaları çalışır hale getirecekti istihdam artacaktı. Türkiye büyüyen olacaktı bir yandan da hayat pahalı olacaktı. Biz enflasyonu düşürmek yerine üretmeyi, büyütmeyi tercih ettik.” ifadelerini kullandı.

YIL SONUNDA  ENFLASYON DÜŞECEK

Yıl sonuna kadar enflasyonun düşeceğini işaret eden Bulut; “Biz sıkıntılı dönemde hayat pahalığının yanında üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Son dönemlerde ihracat rekorları kırılıyor cari açık azalıyor. Bu çark bu şekilde dönmeye başladıktan sonra ikinci aşama enflasyonu aşağı çekmek. Bununla alakalı altyapı hazırlanmış. Allah nasip ederse yıl sonundan itibaren enflasyon aşağıya indikçe, normalleşme oldukça, vatandaşımız rahatlayacaktır.” dedi.

EN ÇOK ETKİLENEN SABİT GELİRLİ

Ekonomik krizde en çok etkilenenlerin  sabit gelirli ve asgari ücretliler olduğunun kaydeden Bulut; “Onları da mağdur etmemek açısından tarihte ilk defa asgari ücreti bir yılda iki defa zam yapıldı. Belki yıl sonunda üçüncüsü gelecek bunu da gözetmeye çalıştık.” diye konuştu.  

“ÜLKEMİZ BÜYÜYEBİLME KABİLİYETİNE SAHİP”

Milletvekili Bulut; Ekonomide küresel bir kriz yaşandığını kaydederek; “Ben çok umutluyum bunu siyaseten söylemiyorum. Pandemiden sonra bu sene Türkiye’ye gelen  gurbetçilerin mukayesesini yaparak söylüyorum. Gurbetçiler bu mukayeseyi daha rahat yapabiliyorlar aslında. Dünya küçülmeyi daha şiddetli yaşıyor. Hamdolsun bizim ülkemiz büyüyebilme kabiliyetine sahip bir ülke haline gelmiş. Birçok alanda dünyanın ihtiyaç duyduğu bir ülke haline gelmeyi başarmıştır. ”dedi.

“MUHALEFET DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPTI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde billboardlara asılan afişlere de açıklık getiren  Milletvekilli Bulut, “Siyasette muhalefete iktidarda dönem dönem siyasi atraksiyonlarda  bulunuyor. Bunları siyasi hamle diye değerlendirmek lazım. Bunlar çok daha büyüğünü yapmışlardı. ‘128 milyar dolar nerede? ’ diye biz de olmayan, yapmadığımız bir suçla Türkiye’nin her yerinde afişler yapmışlardı. “ dedi

“ÇELİŞKİYİ ORTAYA KOYMAK İSTEDİK”

CHP içerisinde farklı söylemler olduğunu, asılan afişlerle söylemleri vatandaşın önüne koymak istekliklerini belirten Bulut; “Afişlerde çelişkiyi ortaya koymak istedik. Parti içerisinde farklı söylemler var.  Bir partinin genel başkanı ‘ben iktidar olunca Selahattin Demirtaş’a şeref madalyası takacağım’ diyor. Elazığ’da partinin milletvekili de ‘ben HDP‘nin bir oyu ile seçileceksem Allah bana nasip etmesin’ diyor. Böyle bir çelişkiyi siyaseten vatandaşın önüne koymak istedik, bunu da başardığımızı düşünüyorum.  Afişleri kaldırmamızla alakalı bize bir talep geldiğinde biz de nezaketi gösterdik. Elazığ’ın misafirperverliğine uygun olarak billboardları kaldırdık.” diye konuştu.

“BİZİM YAPMIŞ OLDUĞUMUZ TOPLU AÇILIŞ TÖRENLERİNDEE BİR CHP’Lİ OLMADI”

Milletvekili Bulut; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun okulun temel atma töreninde yetkililerin,  kurum müdürlerinin olmayışını hedef göstermesini de değerlendirerek, “Bizim bugüne kadar yapmış olduğumuz hiçbir toplu açılış törenine bir CHP’li olmadı. Bunu normal karşılamak lazım. CHP’nin yapmış olduğu bir aktiviteye bir Ak Parti’li katılmaz. Ak Parti’nin de yapmış olduğuna CHP’li katılmaz. Her siyasi yapı kendi etkinliğini sahiplenir bunu normal karşılamak lazım.” ifadelerini kulandı. 

“ANCAK ÜÇÜNCÜ SENENİN SONUNDA ANCAK TEMEL ATABİLDİLER”

Yapılacak okullardan memnun olduklarını söyleyen Bulut; “Elazığ’a geldiler  bir okul için temel atıldı. Biz de bundan memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Son yıllarda temel atma töreninİ kaldırdık. Keşke okulun kurdelesini kesmeye gelselerdi.  En başta okulları ben dile getirdim. Ben dile getirdiğim için de Metin Bey haklı üç tane okul yapalım dediler. Üçüncü senenin sonunda ancak temel atılabildi. Bundan da mutluyuz, buna da olumlu bakıyoruz. İnşallah hep birlikte de açılışını yaparız.” dedi

YAŞANAN SIKINTILARI GİDERECEĞİZ

TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntıların da en yakın zamanda girileceğini bildiren Metin Bulut; ”Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Genel Müdür Vedat Bey’i ilimize davet ettim. Onunla birlikte sıkıntılı olan mahallelerimizi gezdik. Yaşanan sıkıntıları inşallah gidereceğiz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol