Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

"BÜYÜK BİR KALKINMA SÜRECİNE İMZA ATACAĞIZ"

Önümüzdeki seçimde hedeflerinin 2 milletvekili çıkarmak olduğunu belirten Başkan Akın,"Biz geldiğimiz zaman bu projeleri Elazığ'da hayata geçirerek büyük bir kalkınma sürecine imza atacağız inşallah."dedi. 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, düzenlediği basın toplantısında Elazığ basınıyla bir araya gelerek Elazığ Kalkınma planını açıkladı. Kültür Park’ta Ma'mûretü'l Azîz Salonu’nda düzenlenen toplantıya Saadet Partisi İl Yönetimi ve basın mensupları katıldı. Toplantıda il genelinde yaşanan işsizlik, ekonomi, turizm, göç, sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, hayvancılık gibi sorunlara çok boyutlu çözüm getirecek 14 teknik projenin detayları hakkında bilgi veren İl Başkanı Akın, kapsamlı çalışmalar ile hazırlanan projeler ile amaçlanan hedefleri açıkladı.

EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ

Hedeflerinin önümüzdeki seçimde 2 milletvekili çıkarmak olduğunu ifade eden Başkan Akın bu projeleri Elazığ'da hayata geçirerek büyük bir kalkınma sürecine imza atacaklarını belirterek; "Eğer Elazığ'da biz milletvekili çıkarırsak ki hedefimiz en az 2 milletvekili çıkarmaktır Allah'ın izniyle, biz geldiğimiz zaman bu projeleri Elazığ'da hayata geçirerek büyük bir kalkınma sürecine imza atacağız inşallah."dedi.  

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ

Elazığ'da son günlerde artan asayiş olaylarının nedenlerini de sıralayan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; "Şuan Elazığ'da 30 bin kayıtlı işsiz kardeşimiz var.  Hayvancılıkta 6. Sıradan 41. Sıra'ya düşmüşüz. Tarım çökmüş, sağlık sistemi, eğitim sistemi çökmüş, ihracatta 46. Sıradayız yani son sıralardayız.  Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı borç batağı içerisinde maalesef günün geçirmek zorunda kalıyor. Bildiğiniz üzere son günlerde Asayiş olayları son derece arttı. Yapılan araştırmaya göre enflasyonda % 1'lik bir artış suç olaylarının 2 kat artmasına neden olduğu açıklandı. Tabiki emniyet personelimiz elinden geleni yapıyor ama asayiş olaylarının artmasının nedeni tamamen bir sonuçtur. İşte bu işsizliğin, eğitimin, sağlığı, hayvancılığın çökmesinin ve bir takım politikaların çökmesinin sonucudur. Bu işsizlik çözülmeden, bu sorunlar son bulmadan bu asayiş olayları durmaz. Gitgide daha kötüye gider. Bu köprüden önce son çıkıştır."diye konuştu.  

* GÜRÜLTÜ VE GÖZ BOYAMA SİYASETİ

Hazırladıkları 14 maddelik proje sayesinde merkez ilçe dahil olmak üzere tüm ilçelerin işsizlik, ekonomi, turizm, göç, sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, hayvancılık problemlerine çözüm getirerek, 50 binden fazla insana doğrudan istihdam, 100 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Akın; "Yaşadığınız tüm bu olumsuzluklara son vermek için, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak sizlere 14 tane teknik proje hazırladık. Bu projeler sayesinde merkez ilçe dahil olmak üzere tüm ilçelerimizin işsizlik, ekonomi, turizm, göç, sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, hayvancılık problemlerine çözüm getirerek, 50 binden fazla insanımıza doğrudan istihdam, 100 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlamayı planlıyoruz. Bu durum “Gürültü ve göz boyama siyasetiyle” Saadet Partimiz arasındaki farkı bir kez daha ortaya koyuyor. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki Elazığ’ın her açıdan kalkınması bizim ana meselemizdir. Gayemiz milletimizden toplanan vergileri başkalarının cebine değil, milletimizin cebine koymaktır. Elazığımızda tüm yanlışlıkların karşısında durarak ve bu ciddi projeleri üreterek kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. 39 yılını bu memlekette geçiren biri olarak Hakk’ın yanında olup, doğru olan her projeye desteğinizin olacağından şüphe duymadığımı belirtmekten mutluluk duyuyorum."dedi.

“SAHİPSİZ DEĞİL, BÖLGE LİDERİ ELÂZIĞ!”

Elazığ’da hayata geçirilmek üzere hazırlanan 14 proje ile amaçlanan hedeflerden söz eden Akın şöyle konuştu;

“30 bin işsiz değil! doğrudan 50 bin istihdam alanı, 100 bin dolaylı istihdam,  nitelikli ve yüksek gelir seviyeli istihdam, 335 milyon dolar değil 10 milyar dolar ihracat, ihracatta 46. sırada değil, ilk 10. sırada bir Elazığ, mahrum ve mağdur ilçeler değil, gelişmiş ilçelere sahip bir Elâzığ, ekonomisi, sosyal ve kültürel yapısı büyüyen Elâzığ, tarım ve hayvancılıkta 41. sırada değil ilk 5’te Elâzığ ve sahipsiz Elâzığ değil, bölge lideri Elâzığ!”

14 TEKNİK PROJE…

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı tarafından özveri ile hazırlanan ve Elazığ’da uygulanması planlanan 14 teknik proje şöyle;

1-Elektrikli otomobil motoru fabrikası, 2- Maden bakır işletmesi, entegre motor sargısı ve kablo fabrikası, 3- Karakoçan-Palu-Kovancular Stator-Rotor Fabrikası, 4-Baskil Pil ve Batarya fabrikası, 5-OSB Elektrikli kara ve hava araçları kümelenmesi projesi, 6- 2000 adet işyeri projesi imalatçılar sitesi,  7-Dev orta öğretim kampüsü, 8-Doğukent-Hankendi tramvay hattı, 9-Hazar Gölü ıslah ve turizm yatırımları projesi, 10 Tüm ilçelerde mahsul paketleme tesisleri kurulması ve markalaştırma projesi, 11- İlçe devlet hastaneleri tam donanımlı hale getirilecek, 12-İlçe okulları tam donanımlı hale getirilecek, 13 Tüm ilçelerde tarımsal sulama projesi yapılacak, tarım ve hayvancılık girdilerinden vergilerin kaldırılması için çalışılacak, 14 Tüm ilçelerde turizm cazibe merkezleri oluşturulacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol