Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“DEĞER ÜRETEN ŞEHİR”

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu, bütün birimlerde olduğu gibi kendi birimlerinde de işlerin kurumun kurumsallık ciddiyetinde ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Göreve geldikleri günden beri Sosyal Belediyecilik anlamında birçok sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Aksu Elazığ Belediyesinin 3 yılda önemli işlere imza attığını söyledi. Müreffeh bir Elazığ için yaşlılarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan çocuklarımıza, engellilerimizden şehrimizin her bir ferdine hizmet etmeyi kendilerine şiar edindiklerini aktaran Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu, yeni hizmete sundukları Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında da bilgiler vererek bu merkezin engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırabilme adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Sosyal belediyecilik anlamında yapılan sosyal projeler ve faaliyetlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aksu, sportif ve sanatsal faaliyetler ile kültürel etkinliklere Başkan Şahin Şerifoğulları öncülüğünde her zaman destek verdiklerini belirtti. Kültürel ve sosyal belediyecilik adı altında her türlü sosyal etkinliği yaparak vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Aksu;

"Bu merkezimizde; sinema salonlarından, tiyatro salonuna, psikolojik danışmanlık merkezlerinden, bilgisayar odalarına, el sanatları odalarından, müzik odalarına, satranç odalarından, acil müdahale ve sağlık odasına, çok amaçlı eğitim-konferans salonundan, kafeterya, bekleme salonu ve oyun salonlarına kadar birçok aktivite merkezlerimiz yer almaktadır. Genel olarak baktığımız zaman Elazığ Belediyesi olarak geniş kapsamlı bir projeyi hayata geçirdik." dedi.

BAŞKANIMIZIN PROJELERİNDEN BİRİ

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), Kadın Yaşam Merkezi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi'nin olduğunu belirten Aksu, "Başkanımızın projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezi diye adlandırılan yerin bütün tadilat tamiratları bitti.Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü yeni binamızda eğitim ağırlıklı 6 birimi burada topladık. Kadınlar bireysel danışmalık, aile danışmalığı, evlilik danışmalığı alıyorlar. Kadın Yaşam Merkezimizde ise el sanatlarından tutunda değerler eğitimine kadar organizasyonlarımız oluyor."dedi.

6 BAŞLIKTA EĞİTİMLER

Mustafa Aksu, EBEGEM'de düzenledikleri eğitimler hakkında bilgiler vererek, "EBEGEM diye adlandırdığımız Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Eğitim Merkezinde 6 başlıkta eğitimler veriyoruz. Yabancı dil eğitimi, İngilizce, Almanca, Fransızca bunları Halk Eğitim Merkezinin ortaklığıyla yapıyoruz.Bilişim Teknolojileri adı altında bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar okuryazarlığı, bilgisayarlı muhasebe başlıkları altında derseler veriyoruz.  El sanatları ile ilgili her türlü dersler veriyoruz. Kişisel gelişim, iletişim ve diksiyon dersleri veriyoruz. Bunları paydaşımız olan Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yapıyor, buradaki usta öğreticilerle bu dersleri veriyoruz." dedi.

EBEGEM’İ DAHA AKTİF BİR HALE GETİRDİK

Eskiden var olan Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) birimini daha aktif bir hale getirdiklerini söyleyen Aksu,  hem canlı hem de online olarak girişimcilik eğitimi almalarını sağladıklarını ifada etti. Aynı zamanda Eğitim sonucunda onlara proje desteği sunduklarını ve danışmalık hizmeti verdiklerini belirti.

SEMT KÜTÜPHANESİ VE SPOR YAŞAM MERKEZİ AÇTIK

Mustafa Aksu, Elazığ Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışında semt kütüphanesi ve spor yaşam merkezi açılışları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Binlerce kitaba bir tıkla ulaşılabilecek dijital kütüphaneyi hizmete sunduklarını belirten Aksu, "Her Mahalleye bir kütüphane başkanımızın projeleri arasındaydı. Biz 18 mahalleye 18 tane kütüphane açmış olduk. Dijital kütüphanelerkurduk. Dijital kütüphane Doğu ve Güneydoğuda mevcut şuanda üye sayımız üç binin üzerinde oldu. Bu üyelerimiz sadece bir şifreyle istediği yerde istediği zamanda bizim anlaştığımız yüklenici firmayla 32 bin kitaba ücretsiz ulaşabiliyor. Kütüphanelerdeki amacımız vatandaşlarımızın özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak. Bunun yanında çocuklarımız sınavlara hazırlanırken, onlara sessiz ve sakin ortamları kütüphanelerde sunmak.” Dedi.

ŞENLİK VE ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu, yapmış oldukları faaliyetlerle  şenlik ve etkinliklerin vatandaşın büyük beğenisini kazandığını ileri sürerek, "Yaz şenliklerimizde iki ay süreyle Kütür Park'ta müzik programları düzenledik.  Bunun dışında açık hava sineması düzenliyoruz, kısmet olursa 9 Temmuz'dan itibaren de Kültür Park'ta amfi tiyatro da start vereceğiz."diye konuştu.

HAFTADA 3 GÜN ELAZIĞ MUSİKİSİ"

Kurban bayramında da etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Aksu,  "Bayramın birinci günü Elazığ musiki derneklerinden biriyle başlayacağız. Haftada 3 gün bu şekilde yapacağız. Harput'ta haftanın 1 günü kürsü başını icra ettireceğiz."dedi

HEM GİYİM, HEM DE GIDA YARDIMI YAPIYORUZ

Aksu, ihtiyaç sahibi vatandaşa umut olan Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, hakkında da bilgiler vererek,"Sosyal Belediyecilik olarak bir hayır çarşımız var. Hayır çarşımızda kayıtlı üye sayımız 2 bin 320. Önceliğimiz ihtiyaç sahibi diye adlandırdığımız hiçbir sosyal güvencesi olmayan veya sosyal güvencisi olan ama asgari ücretin altında evlerine girdisi olan vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz. Hem giyim, hem de gıda yardımı. Orada oluşturduğumuz grup bu şartları taşıyan vatandaşlarımıza iki ayda bir yardımlarda bulunuyorlar. Dini bayramlarda da hayır çarşımıza yapılan bağışları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz."Dedi.

TAŞIMA GÖREVİ YAPIYOR ARACI OLUYORUZ

Giyim ve gıda yardımlarının yanında eşya yardımında bulunduklarını kaydeden Aksu,"Vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyalarını müdürlüğümüze bağışta bulundukları zaman biz onları alıp ihtiyaç sahibi olan vatandaşların evlerine götürüyoruz. Taşıma görevi de yaparak aracı da oluyoruz."diye konuştu.

150 TANE EVİMİZİN SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPIYORUZ

Günlük 150 eve sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını söyleyen Aksu,"Sıcak yemek dağıtımında 150 tane evimizin yaşlı, engelli, kimsesiz, vatandaşlarımıza ekibimiz bir öğün yemeklerini bırakıyor. Ramazanda geliştirdik 9 binin üzerinde yemek yardımında bulunduk. Ramazandan sonra ise haftanın 5 günü sabit 150 evimize yemek götürüyoruz." dedi.

SOSYAL TAŞIMA ARACI ALDIK

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalardan da bahseden Aksu, "Sosyal taşıma aracı aldık. Engelli aracımızın içini de tasarladık, düzenledik fiziksel engeli olan vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya başladık. Özel ekip kurduk. Hastaneye, havaalanını ve benzeri yerlere gidiş gelişler için yardımcı olmaya çalışıyoruz."diye konuştu.

AKÜLÜ - AKÜSÜZ TEKERLEKLİ SANDALYE

Engelli bireylere akülü-aküsüz tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve Yurtdışındaki iş adamlarımız ile bir araya gelerek sayıyı yükselttiklerini dile getiren Aksu,"Her yıl 2020 yılından bu yana, engelli vatandaşlarımıza, akülü, aküsüz tekerlekli sandalye veriyoruz. Allah'a şükür devlet imkanlarıyla bunları vatandaşların hizmetine sunuyoruz. İhtiyacı olan kim olursa olsun bize müracaat etmeleri yeterli. İster dilekçeyle, ister medya aracılığıyla nasıl olursa olsun geldiğinde bizhemen evinde tespit yapıyoruz şartlara uygunsa akülü veya aküsüz tekerlekli sandalyesini veriyoruz. Geçen sene 155 tane dağıttık. Almanya'dan gelen bir destek grubuyla bu sayıyı 200'e çıkarmış olduk."dedi.

KİMSESİZLERİN SESİ, ELAZIĞ BELEDİYESİ

Mustafa Aksu, belediye olarak Başkan Şerifoğulları’nın talimatı doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşın her zaman yanında olduklarını belirterek,  "Başkanımızın bir sloganı var "Kimsesizlerin Sesi, Elazığ Belediyesi" biz bu doğrultuda vatandaşın evine tamire, bakıma, ihtiyacı varsa, bunları da gerçekleştiriyoruz. Her ay en az 3-5 evin tadilat, tamirat, boya ve benzeri ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yakın tarihte selden zarar gören, 6 vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını biz karşıladık. Evin tadilatını yaptık birde zarar gören eşyalarını tedarik edip vermiş olduk. Beyaz eşyasından, giyimine bunların hepsini sosyal belediyecilik adı altında mutlulukla yapıyoruz. Vatandaşın mutlu olması bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

HARPUT’LA ÇOK İLGİLENİYORUZ

Harput'ta yapılan çalışmalara da değinen Aksu,"Son dönemlerde Harput’la çok ilgileniyoruz.Harput Sağir Müftü Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yaptık. Harput konuk evleri yapıldı. Konağın en büyük kontrolü de KUDEB diye adlandırdığımız çalışma grubumuz, bunlar nostaljiyi taşıma anlamında çalışmalar yapıyorlar. Biz de onları finansman olarak desteklemeye çalışıyoruz. Harput'ta Harput musiki müzesini açtık artı birde müzik evi açtık. Hünkâr konağı diye adlandırılan valiliğin bize devrinden sonra başkanımızın talimatı doğrultusunda 2'ye ayırdık. Bir tarafı gastronomi olarak kullanılacak." diye konuştu.

3 BRANŞTA OKULLARIMIZ VAR

Yaz spor okullarımız var. Futbol, basketbol, yüzme 3 branşta okullarımız var. Eğitimci hocalardan destek alarak 10 yaştan 16 yaşa kadar ücretsiz kurslar veriyoruz. Önümüzdeki hafta başlatacağız. Futbola 300, basketbola 200, yüzmeye 350 kişi müracaat etmiş."diyen Aksu, ayrıca kurum ve kuruluşlar arasında masa tenisi düzenlediklerini, yaklaşık 400 sporcunun katıldığını  belirterek Elazığ'ın tanıtımına katkı sağladıklarını ifade etti.

RAMAZANDA BÜYÜK BİR RAMAZAN ŞENLİĞİ YAPTIK

Mustafa Aksu, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezini Kültür Park bünyesinde hizmete sunduklarını belirterek, "Senelerdir söylenilen fakat bir türlü faaliyete geçmeyen  Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi alanında bu sene ramazanda büyük bir ramazan şenliği yaptık. Ramazan boyunca ekonomik yönden sarsmayan tüm kesime hitap eden programlar düzenledik. Bundan sonrada orada her türlü fuar düzenlemeye devam edeceğiz.  Kongre salonumuz, sivil toplum kuruluşlarının kongre yapmasına, genel kurul yapmasına müsait  ve toplantı salonlarımız mevcut." dedi.

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARINI EYLÜL- EKİM GİBİ DÜZENLEMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Son olarak Hazar Şiir Akşamları ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksu; "İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Hazar Şiir Akşamları var. Elazığ’ın en uzun soluklu bu etkinliği valilik tarafından askıya alınmıştı. Yeniden canlandırmak için Belediye Meclisimizde gündeme aldık. Bir komisyon kuruldu ortak karar alındı. Kısmet olursa Eylül- Ekim gibi düzenlemeye çalışacağız." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol